USUSRET EUROSONGU

Stiže dokumentarac o Baby Lasagni: Progovorili profesori, obitelj... Otkriveno i čime ga je osvojila njegova Elizabeta

Baby Lasagna nastupit će u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga u Švedskoj, 7. svibnja

Baby Lasagna

 Renato Branđolica/HRT

HRT će Marku Purišiću, kojeg cijela Europa zna pod umjetničkim imenom Baby Lasagna, u utorak 7. svibnja na dan prvog polufinala Eurosonga na kojem on nastupa kao sedmi po redu posvetiti posebnu dokumentarnu emisiju pod nazivom ‘Ususret Eurosongu - Baby Lasagna‘.

Scenaristica ovog dokumentarca je Zlata Muck, koja je Baby Lasagnu posjetila u rodnoj Istri, a družeći se s njim doznala je kakav je domaćin, zašto toliko voli svoj rodni Umag, zavičaj i mačke. Čut ćemo kako Marka opisuje srednjoškolski profesor, prijatelj Dino pokazat će mjesto gdje su svirali kao srednjoškolci, a mama i tata pokazat će snimke prvog nastupa Marka i njegova brata Martina. Saznat ćemo čime ga je osvojila djevojka Elizabeta, kako im je prošao ‘prvi dejt‘ i zašto će u Kašteliru sviti ljubavno gnijezdo. Otkrit će je li zbog ljubavi prestao tulumariti i kakav je brat, cimer i prijatelj. Čime se sve bavio u svojih 28 godina života, što je po zanimanju i kako se snalazi kao sobar i turistički djelatnik - sve to saznat ćemo u ovoj dokumentarnoj emisiji, što su je uz Zlatu osmislili snimateljica i montažerka Ana Šerić, producent: Denis Škorput, te urednica Maja Tokić.

Nakon ove emisije u utorak 7. svibnja slijedi prijenos prve polufinalne večeri Eurosonga iz Arene Malmo u kojem nastupa 15 zemalja. Show otvara Cipar, slijede Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvatska, Island, Slovenija, Finska, Moldova, Azerbejdžan, Australija, Portugal i Luxemburg. Deset najboljih po glasovima publike ide u finale natjecanja za pjesmu Eurovizije 2024.

Sve tri eurovizijske večeri vodit će Petra Mede i Malin Akerman, a novost ovogodišnjeg Eurosonga je da izravni finalisti ‘Top 5‘ Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo), te domaćini Šveđani osim u finalu nastupaju i u polufinalnim večerima. Novost je, također, da će glasanje u finalu biti otvoreno odmah nakon nastupa prve pjesme.

HTV će prenositi sve tri eurovizijske večeri, koje će komentirati Duško Ćurlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:37