ŽRTVA KORONAVIRUSA

ŠTO ĆE BITI S DAMIROM KEDŽOM I 'DIVLJIM VJETROM' NAKON OTKAZIVANJA EUROSONGA? Donesena je konačna odluka o sudbini ovogodišnjih izvođača

 
Damir Kedžo
 Matija Djanješić / CROPIX

Za Eurosong 2021. godine birat će se nove pjesme. Tako je danas odlučeno na sastanku referentne grupe EBU-a. Hoće li te nove pjesme izvoditi pjevači koji su trebali nastupiti na ovogodišnjem Eurosongu u svibnju (koji je po prvi put u eurovizijskoj povijesti odgođen na godinu dana zbog pandemije koronavirusa), odlučit će svaka zemlja sudionica.

Konkretno, to znači da nas Damir Kedžo na Eurosongu 2021. sigurno neće predstavljati s pjesmom 'Divlji vjetre' autora Ante Pecotića s kojom je pobijedio na ovogodišnjoj Dori. Hoće li nas Kedžo na Eurosongu dogodine predstavljati s nekom drugom pjesmom ili će se naš eurovizijski predstavnik za 2021. godinu birati na novoj Dori, odlučit će HRT.

Referentna grupa EBU-a danas je odlučila i da će, kako bi se odala počast pjesmama koje su trebale biti izvedene na ovogodišnjem Eurosongu, objaviti CD Eurosonga 2020. Dodatno se razmatra i na koje će još načine biti promovirani ovogodišnji nesuđeni sudionici Eurosonga, a o tome će se odluka donijeti 26. ožujka. Svakako je poznato kako taj televizijski i/ili radijski događaj neće biti natjecateljskog tipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:45