PJEVAČ ZA PREDSJEDNIKA

ŠTO GLAZBENICI MISLE O MIROSLAVU ŠKORI Tutić: On je odavno obolio od političke droge. Nadam se da mu to neće smanjiti domete u onom u čemu je najbolji

 
 CROPIX

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u svom novom političkom izazovu ima podršku svojih kolega glazbenika. Barem onih koji su o tome željeli pričati za novine.

Jer nemali broj je i onih koji su nam kazali kako o predsjedničkoj kandidaturi slavonskog kantautora ne bi ništa željeli javno reći. Razlozi šutnje su različiti: jedni kažu kako ne vole komentirati rad i aktivnosti svojih kolega, drugi se ne žele zamjeriti Škori s kojim su privatno dobri, ali ne podržavaju njegove političke ambicije, dok treći kažu da se boje Škorinih ‘tvrdih’ desničarskih stavova.

Nema interesa

- To su budalaštine! Kod Škore nema ničeg tvrdog! - sigurna je Tereza Kesovija, koja je Škoru dobro upoznala u vremenima kada su njih dvoje skupa s pokojnim Đelom Jusićem glazbeno podržavali Matu Granića u njegovoj predsjedničkoj kampanji.

- Tu kampanju pamtim po mnogo smijeha i dobrog druženja. Ne mogu kazati da se Miro i ja danas intenzivno družimo, ali mislim da se dobro poznajemo. Ja ga doživljavam kao inteligentnog, učenog, pametnog čovjeka, koji ima i doktorat. On ima lijepu boju glasa. Govori blago, mislim da nikad ne viče niti ne urla, a to mi se sviđa. Nadalje, Škoro se pokazao kao izuzetno uspješan čovjek u svom poslu, on definitivno nije lik koji ulazi u politiku kako bi od te politike materijalno lijepo živio - smatra Tereza, koja ima i bojazni vezane uz predsjedničku kandidaturu svog kolege:

Dobar prijatelj

- On je srčani bolesnik! Lani je bio i operiran! A znamo dobro da je stresno biti predsjednik države i da ta funkcija zahtijeva mnogo putovanja i napora. Ne znam koliko je sve to pametno s obzirom na Škorino zdravlje i mislim da on apsolutno može raditi predsjednički posao, ali pod snažnom liječničkom kontrolom - kaže Tereza.

I Zrinko Tutić Miroslava Škoru može zamisliti kao predsjednika Hrvatske.

- Mogu ja svašta zamisliti, nešto s više, nešto s manje napora, ali Škoru bez ikakvih problema mogu vidjeti kao predsjednika i ne čudi me njegova kandidatura. On je odavno obolio od političke droge, a ja se samo nadam da mu to neće smanjiti domete u onom u čemu je najbolji: da bez problema dopre do ljudskih duša i srca - priželjkuje Tutić, dok Mladen Grdović poručuje Škori da se kani ‘ćorava posla’.

- Škoro je dobar prijatelj, dobar pjevač, sjajan kompozitor. Svaka njemu čast, ali ja za njega neću glasati! A i njemu bi bilo bolje da odustane od te kandidature, što će mu to? Operiran je, neka čuva zdravlje! - odlučan je Grdović, koji ima svog favorita za predsjednika.

- To je naša lipa Kolinda! Znam da se još nije kandidirala, ali siguran sam da će to napraviti. Ona je kao Mišo Kovač: čeka da se ove sitne ribice međusobno prvo pomlate, a onda će stići ona i objaviti svoju kandidaturu. I povesti narod za sobom, jer je ona svjetska žena! Znači li to da mislim da Škoro nije svjetski čovjek? Ma, dobro, vidio je i on nešto svijeta, ali Kolinda je zvijezda i Škoro je nikad neće nadigrati u predsjedničkoj utrci - siguran je Mladen Grdović.

Paolo Sfeci misli sasvim suprotno:

- Škoro je najpametniji, najobrazovaniji, najpoduzetniji i najuspješniji od svih predsjedničkih kandidata, i ako ljudi žele takvog predsjednika realna je šansa da dobije izbore. Jedini ozbiljan problem koji tu vidim je protokol, koliko ga poznam teško da će imati strpljenja na to gubiti vrijeme, a i da raznim bjelosvjetskim bleferima piše pisma tipa ‘Vaša ekselencijo’. Političari su se pretvorili u novo plemstvo, a Škoro definitivno nije i ne želi biti plemić - smatra Sfeci.

Za Škoru kao predsjednika navija i skladatelj Branimir Mihaljević:

- Apsolutno mogu zamisliti Škoru kao predsjednika i pritom mogu dodati da bi to bilo nešto najbolje što bi nam se moglo dogoditi.

Pametniji od svih

On se već pokazao kao političar, uspješan je poduzetnik, što se vidjelo kada je bio na čelu Croatia Recordsa kojeg je zapravo on uspio spasiti, a vidi se i sada na njegovom uspješnom OPG-u. Škoro kao takav dobro zna sve aspekte našeg gospodarstva. Uz to je i iskren, elokventan, duhovit, a dosad je pokazao i da je pametniji od svojih protukandidata. Čuo sam da ga neki uspoređuju s Donaldom Trumpom i mislim da je to uvredljivo po Škoru. Trump nikad ništa pametno nije rekao, a Škoro je mnogo mudrosti izrekao u svojim pjesmama - kaže Mihaljević.

Jasmin Stavros podržava Škoru, veliki je navijač svog kolege, pa mu je u kampanji, ustreba li, spreman i besplatno pjevati.

- Što bih mu pjevao? Svakako svoj veliki hit ‘Umoran’. Te političke kampanje su zamorne, pjesma ‘Umoran’ baš bi fino legla na kraju skupa.

A mogli bi Škoro i ja na skupovima zajedno pjevati duet ‘Lako ćemo mi’ čiji stihovi glase: ‘Samo nek je pjesme, zdravlja lako ćemo mi... Ajde digni čašu, živjeli...’. S tom pjesmom osvojili smo prije 15-ak godina prvu nagradu u Požegi - podsjeća Stavros.

Skladatelj Miro Buljan sa simpatijama gleda na Škorinu predsjedničku kandidaturu:

- Meni je to fenomenalno! Cijeli svijet se danas bavi emocijama, a Škoro je tu majstor. On je poduzetni emotivac - kratko kaže Buljan, dok Ivan Dečak ne razumije oko čega se digla tolika graja.

- Tko god postane predsjednik to ništa bitno neće promijeniti u našim životima jer predsjednik po zakonu nema neke velike ovlasti. Ništa povijesno i urnebesno se, dakle, neće zbiti, a što se Škore tiče, nemam ništa protiv njegove kandidature, jer se kandidirati može svatko tko ispuni uvjete - smiruje loptu Dečak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:05