JUTARNJI NA EUROSONGU

Stranci su se zaljubili u Let 3, ali ne mogu izgovoriti Mama Šč: ‘Ovako svi u Liverpoolu zovemo vaš hit‘

Naša reporterka opisuje dojmove o konkurentima: Looren je distancirana i fake, Luke je potresen ubojstvima, a Finac je prava zvijezda
 Livio Andrijic/Cropix

Let 3 u Liverpoolu je hit, čista senzacija. Osjećaju to doslovno na svojoj koži i vaši novinari. Taman da ćeš zagristi sendvič, kad te netko dumne po leđima uz krik:

- Croata! Traktora! Mama ‘ŠČ‘ - viče finski novinar koji ovo ‘ŠČ‘ izgovara tako da zvuči kao da je kihnuo.

Dosta stranaca pjesmu Leta 3 zato i zove ‘Traktora‘, radi lakšeg izgovora. Ali, kako god je zvali, bitno je da se svima sviđa, da je svi vole.

- Koji su to likovi, ti vaši luđaci! Jesu li im ono pravi brkovi? Tko im je radio kostime? - raspituje se obožavateljica Eurosonga iz Češke koja je u Liverpool doputovala kako bi podržala ženski bend ‘Vesna‘.

image
Livio Andrijic/Cropix

Čehinje su simpatične, drage cure, no na press konferenciji održanoj nakon prvog eurovizijskog polufinala voditelj konferencije svima je zorno pokazao kako je njemu favoritkinja Loreen iz Švedske, jer joj je posvetio tri puta više vremena nego li ostalim natjecateljima na pressici, što, u najmanju ruku, nije bilo fer.

Ali, eto, svatko ima pravo odrediti tko mu se sviđa, pa onda tako i mi. A nas Loreen i nije baš kupila. Ona sama nekako nam je ‘fake‘, nije nam simpatično što se novinarima obraća s afektiranim ‘darling‘, a ‘Tatoo‘ nam je, onako iskreno, nešto lošija kopije ‘Euphorije‘, pjesme s kojom je Loreen slavila 2012. godine na Eurosongu. Ok, ona je na press konferenciji ustvrdila kako dotad uopće nije ni pomislila da bi bilo baš zgodno da se Eurosong dogodine organizira u Švedskoj, baš na pedesetu obljetnicu pobjede grupa ABBA na tom natjecanju. No, pritom baš i nije bila uvjerljiva. Na pressici nam se učinilo da drži distancu od ostalih natjecatelja koji su jedva dočekali da je kasnije otračaju i povjere nam da ona cijelo vrijeme misli da je velika zvijezda, da se s nikim od njih ne druži i da imaju dojam da ih gleda s visine.

image
Livio Andrijic/Cropix

Sasvim suprotan stav ima Finac Kaarija. 29-godišnji reper drag je, zabavan, duhovit, a svidjela nam se i predstavnica Portugala, Mimicat koja je iskreno kazala kako se nije nadala da će uspjeti proći u finale, da ju je suprug odgovarao od nastupa na Eurosongu jer da će joj ispadanje u polufinalu samo naštetiti karijeri...

Na pressici je bio i Luke Black, predstavnik Srbije, koji je u znak žalosti zbog tragedije u njegovoj zemlji i nastupio s crnim florom na reveru. Luke ne glumata, njega je to sve što se zbilo doista duboko potreslo, toliko da je u jednom trenutku čak pomislio i na odustajanje od Eurosonga.

- Ne znam, učinilo mi se besmisleno da ja sad tu nešto pjevam dok u mojoj zemlji roditelji oplakuju svoju djecu - kazao je Luka, kojeg ćemo, na radost njegovih brojnih fanova, također u subotu gledati u eurovizijskom finalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:21