WIWIBLOGGS

Strani fanovi Eurosonga odabrali najbolju pjesmu iz bivše Jugoslavije. Ne, nije ‘Mama ŠČ‘

Izbor nije bio prevelik, jer su BIH, Crna Gora i Makedonija zbog velikih troškova odustali od Eurosonga

Mrle i Prlja, Let 3

 Press/

Zahuktava se atmosfera uoči predstojećeg Eurosonga, na eurovizijskim portalima sve je više analiza, anketa i glazbenih kritika 37 skladbi što se za dva i pol tjedna u Liverpoolu natječu za pobjedu na 67. Eurosongu. Utjecajni eurovizijski portal wiwibloggs tako je objavio anketu u kojoj čitatelje, uglavnom inozemne obožavatelje najpopularnijeg televizijsko-glazbenog spektakla u Europi, pita tko im je najdraži izvođač na ovogodišnjem Eurosongu s prostora bivše Jugoslavije. Izbor nije bio prevelik, jer su BIH, Crna Gora i Makedonija zbog velikih troškova odustali od Eurosonga, pa su pratitelji portala, njih oko 5000, morali birati između Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Odabrali su Luku Blacka, predstavnika Srbije, koji će na Eurosongu u prvom eurovizijskom polufinalu (u kojem nastupa i naš Let 3), pjevati ‘Samo mi se spava‘. Luke je dobio 39 posto glasova, dok su na drugom mjestu slovenski Joker Out i pjesma ‘Carpe Diem‘ s 38 posto glasova. Hrvatska je u ovoj anketi na posljednjem mjestu s 22 posto glasova.

Wiwibloggs je inače nakon recenzije naše ‘Mame ŠČ‘ - koju je svrstao u sredinu ljestvice, dajući nam samo 5,5 bodova od mogućih 10 - objavio i mišljenja inozemnih eurovizijskih znalaca o slovenskoj i srpskoj eurovizijskoj pjesmi predstavnici. Slovenija je prema njima dobila 7, 75, a Srbija 7, 69 bodova.

Na eurovizijskim kladionicama Srbija je trenutno na petnaestom mjestu, dok su Slovenci sada osamnaesti. Hrvatska je poskočila, kladionice nam sada predviđaju četrnaesto mjesto na Eurosongu. Na prvom mjestu prema kladionicama je i dalje Švedska, za vrat joj puše Finska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:20