OTKRIVENA KATEGORIJA

Stručni žiri polufinala 50. Međunarodne nagrade Emmy u Dubrovniku ocjenjivat će telenovele

Zbog strogih pravila Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i znanost identitet članova žirija bit će otkriven tek kasnije

Polufinalno žiriranje Međunarodne nagrade Emmy

 Nova TV

Stručni žiri, brojni profesionalci iz svijeta televizije, produkcije kao i brojni eminentni poznati gosti iz kreativne industrije, stižu uskoro u Dubrovnik gdje se po prvi puta održava polufinalno ocjenjivanje jedne kategorije za 50. Međunarodnu nagradu Emmy®, najavljuju s Nove TV. Žiri sastavljen od vrhunskih profesionalaca iz svijeta produkcije i televizije, ocjenjivat će 14. rujna projekte unutar kategorije Telenovela, jedne od 17 kategorija koje se dodjeljuju za ovu prestižnu nagradu. Prema pravilima Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i znanost tko su članovi stručnog žirija doznat će se tek nakon procesa žiriranja.

- Zahvaljujemo našoj članici Victoriyi Boklag i United Mediji što su ugostili polufinalni krug ocjenjivanja u Hrvatskoj, koji je sastavni dio natjecanja Međunarodne nagrade Emmy®, te koji će okupiti vodeće televizijske profesionalce iz regije - kazao je Nathaniel Brendel, direktor Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i znanost.

U prekrasnom Dubrovniku, koji je i sam često puta kulisa brojnih domaćih i svjetskih produkcija, okupit će se ovim povodom i brojni gosti United Medije i Nove TV koji će svojim dolaskom uveličati ovaj prestižan događaj, a on će kulminirati svečanom gala večerom. Tko će sve kročiti na crveni tepih povodom polufinalnog kruga ocjenjivanja Međunarodne nagrade Emmy®, saznat ćemo uskoro, no ovaj događaj će zasigurno u Dubrovniku okupiti brojna poznata TV lica, zvijezde i ostale relevantne uzvanike iz regije i svijeta. Sve to bit će popraćeno i na mnogobrojnim platformama United Medije, koja u svom portfoliu ima više od 50 televizijskih kanala.

- Posljednje pripreme su u tijeku, jako smo uzbuđeni što imamo priliku organizirati polufinalno ocjenjivanje ove prestižne internacionalne nagrade. Zahvaljujemo svim članovima žirija što su se odazvali našem pozivu i što će doprinijeti svojom stručnošću te što zajedničkim snagama imamo priliku doprinijeti odabiru najboljih projekata iz kategorije Telenovela - izjavila je ususret događaju Ivana Galić Baksa, direktorica PR-a, marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV.

Pod imenom United Media stoji velika produkcijska mašinerija koja proizvodi najpopularnije filmove i serije namijenjeni širokoj publici, a osim što su produkcijski lider na regionalnom nivou, značajan utjecaj ostvaruje i na globalnoj razini, navode s Nove TV. O tome svjedoči uspješna prodaja originalne produkcije United Medije diljem svijeta kao i izvrsni rezultati gledanosti.

I brojne nagrade pristigle su na adresu produkcije United Medije pa je tako serija ‘‘Kljun‘‘ osvojila nagradu publike za najbolju seriju na međunarodnom festivalu u Cannesu 2021., ‘‘Senke nad Balkanom 2‘‘ dobitnica je nagrade Zlatna antena za najbolju seriju na regionalnom Festivalu drama i serija FEDIS 2020, te nagrade za najbolju žensku ulogu i glazbu. Ova serija osvojila i nagradu publike za najbolju seriju na Sarajevo film festivalu 2019. Nagradom Zlatna antena nagrađen je i scenarij serije ‘‘Ubice mog oca 2‘‘, te glavna muška uloga.

Najpopularnijom serijom u regiji je na Festivalu drama i serija Fedis proglašene i serije ‘‘Konak kod Hilmije‘‘ kao i serija produkcije Nove TV ‘‘Drugo ime ljubavi‘‘. Film "Vikend sa ćaletom" dobitnik je nagrade Zlatna antena 2021. za najbolju mušku ulogu te nagrade Grand Prix NAISA za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu Filmski susreti u Nišu 2021. Film "Aleksandar od Jugoslavije" osvojio je nagradu za najboljeg glumca festivala po ocjeni publike na festivalu Filmski susreti u Nišu 2021.

Bugarska serija "The Hunt for Salamander" je također dobitnik više nagrada na različitim festivalima. Popularne serije iz produkcije Nove TV također se mogu pohvaliti nizom nagradama i nominacijama, ističu na toj komercijalnoj televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2023 08:33