PETAR IZ ŠIBENIKA

Student koji je u Superpotjeri pobijedio pet lovaca: ‘Ljubavne ponude? Inbox mi je pun! Politika? Član sam jedne stranke‘

Student kemije na zagrebačkom PMF-u pobijedio je svih petero lovaca te osvojio 20.000 eura

Petar Vrvilo

 Screenshot HRT

"Dijelom mi je žao što sam pobijedio jer ne mogu opet nastupiti. Nekome je kviz stresno iskustvo, a ja uživam u igri", rekao nam je 22-godišnju Petar Vrvilo, koji je trijumfirao u drugoj emisiji ‘Superpotjere‘ ove nedjelje.

Student kemije na zagrebačkom PMF-u pobijedio je svih petero lovaca Svena Marcelića, Moranu Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Mladena Vukorepu i Deana Kotigu, te osvojio 20.000 eura.

Između mnogobrojnih poziva i poruka kojima je zatrpan dan nakon svojih ‘pet minuta slave‘, uspjeli smo doći do ovog zanimljivog Šibenčanina dok je odmarao u svojoj studentskoj sobi na Lašćini. Student prve godine diplomskog veselo je proslavio pobjedu odmah nakon emisije s prijateljima. Njegov uspjeh je sve ugodno iznenadio jer je uspio sačuvati tajnu iako se kviz snima unaprijed.

Principijelni Petar nije čak ni majci ispričao o svojoj pobjedi.

Nastupio je i prije u dvije emisije Potjere, ali su ga lovci, prvi put Krešo, a onda i Morana, zaustavili.

"Ovaj put se sve posložilo kako treba. Bio sam odmoran, u dobroj formi, bilo mi je ugodno u studiju", kaže nam. Iako je izgledao superiorno, objašnjava da ipak ne pokriva sva područja jednako.

"O Rihanni, primjerice, pojma nemam. Pop kultura mi je nula bodova. Milku Planinc ću prepoznati odmah, ali Arianu Grande teško. Ni muzika ni sport me ne zanimaju. Kad me tata prvi put vodio na utakmicu Šibenik-Hajduk na Šubićevcu sam zaspao", priča nam mladić, koji od malih nogu zato obožava enciklopedije. Uvijek je kaže obožavao učiti zemlje na globusu i jako je analitičan.

"Čitam novine puno od malih nogu, barem pola sata dnevno odvojim za njih. Čitam analitično. Ako nađem nešto što me zanima, a ne znam o tome, onda istražujem dalje. Kad čovjek čita, rado i misli".

Kemiju obožava od sedmog razreda jer je imao odličnu profesoricu. Prisjeća se kako je već na prvom satu u pokusima mijenjala boje otopina iz crvene u plavu, plave u zelenu. Taj kolor i živost ga je privukla. Odmah je te godine bio pozvan na državno natjecanje.

Zapravo je, kaže, u školi bio dobar u svim predmetima, ali je kemija prevagnula.

"Razmišljao sam i o studiju povijesti, ali kako sam šeprtljav i smotan nisam se nikako vidio u tome da konobarim", govori duhovito. Obožava raspravljati, što je, kaže, vjerojatno navikao iz djetinjstva. Naime, živio je s mamom s kojom je uvijek puno pričao. Imali su prešutni dogovor da mu ne smije ništa zabraniti dok mu prije ne objasni. Čini mu se da se danas odgajaju djeca tako da se ne ulazi u konfliktne teme što mu se nikako ne sviđa.

"Drugi članovi obitelji mi možda zamjeraju da sam konfliktan, ali ja volim što sam konfliktan. Kako drugačije doći do nekog mišljenja ako ne raspravljaš i ako ti nešto nije bitno? Meni su najveći faktor identiteta moja razmišljanja", govori ovaj nevjerojatno zreo mladić i dodaje da uspije i među svojim vršnjacima nekad pokrenuti raspravu jer ‘ima pomalo nametljiv nastup i ne boji se pokrenuti i nezgodne teme".

Pitamo ga, ima li i ljubavne ponude nakon pobjede?

"Ima svega. Inbox mi je pun. Pitanje je koliko ću sve kapitalizirati", govori uz zagonetni smiješak.

Zanimaju ga filozofija i politika, a kako je kroz godine razvio svoj čvrsti sklop ideja odlučio se prije nekoliko mjeseci i učlaniti u stranku.

"U SDP-u sam, ali moram reći da me privlači socijaldemokratska ideja, ne stranka. Moja je želja graditi društvo na sliku te ideje. Ponekad se čini da se oni koji su u stranci u Hrvatskoj iz takvih razloga daju prebrojati na prste ruke. S obzirom na sve što se daje na televiziji i u Saboru, čovjek teško može imati razlog da se uključi", iskren je. Svjestan je da ljudi ne vole stranački biljeg, ali njega ne zanimaju stranačka naklapanja.

S osvojenim novce planira na neko putovanje, ali treba se prvo dogovoriti s ekipom. Privlače ga istočne kulture pa će vjerojatno odabir pasti na Aziju.

"Ja bih išao svugdje. Samo nisam od izležavanja na plaži", govori Petar za kojeg ćemo po svemu sudeći još čuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:08