'KULTURA SMRTI'

SUPRUGA HRVATSKOG RUKOMETAŠA ODLUČNO PROTIV HALLOWEENA 'To je sotonizacija društva, a mi smo katolici i ne slavimo vještice i smrt, nego ljubimo Boga'

 Iva Alilović / FACEBOOK

Iva Alilović, supruga rukometaša Mirka Alilovića, u razgovoru za časopis Story kritizirala je slavljenje Noći vještica, smatrajući da se time slavi kultura smrti, što se kosi s njezinim uvjerenjima.

- Ne mora biti da sve što je popularno je automatski i dobro za čovjeka. Popularnost je relativan pojam. Znam puno mladih ljudi koji nisu nikada otišli na Noć vještica. Kao vjernica ne opravdavam Noć vještica zato što vjerujem u Boga koji donosi kulturu života, a oni koji slave Noć vještica zapravo slave kulturu smrti, rekla je Alilović.

Alilović nadalje tvrdi da je Noć vještica marketinški trik kojem se mnogi raduju, ne shvaćajući pritom što rade kada se oblače u ružne kostime i ružno šminkaju.

- To nije amerikanizacija, već sotonizacija društva jer žele skrenuti misli s naših svetinja i usmjeriti nas na poganske rituale koji su protivni vjeri i baš zato se te poruke šalju uoči dana svih svetih. Ja nisam nikada te večeri išla van, niti sam ga slavila jer mi smo katolici i ne slavimo vještice koje su dan prije Svih svetih, pojasnila je.

Alilović kaže da će svojoj djeci zabraniti sudjelovanje u Noći vještica te da će im ukazati da je to glupost. - Mi ljubimo i slavimo Boga, a ne vještice i smrt. Osim toga, naši mrtvi su zaslužili poštovanje i ljubav, rekla je i dodala da će blagdan Svih Svetih obilježiti skromno i decentno te da će se, u skladu s običajima, maskirati za fašnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:22