KONTROVERZNA TEMA

Surogat majka mora odmah predati dijete: Odvjetnik otkrio pravne detalje oko majčinstva Marije Šerifović

Javnost je zbunjena s obzirom na to da je dijete rođeno u Americi

Marija Šerifović je postala majka

 Instagram/screenshot/

Regionalna zvijezda Marija Šerifović u petak je podijelila s javnošću vijest da je dobila sina uz pomoć surogat majke iz Amerike nakon tri godine bezuspješnih izvantjelesnih oplodnji. Pjevačica je sinu dala ime Mario. Pjevačica i njena majka Verica, koja je bila uz nju sve vrijeme, i njezin novorođeni sin trenutno se nalaze u Los Angelesu. Pjevačica je posljednjih mjeseci renovirala novi stan kako bi sve bilo spremno za dolazak djeteta.

U intervjuu za Blic rekla je kako joj se ostvarila dugogodišnja želja da postane majka, ali i da ne bi nikad ništa napravila "na svoju ruku" bez da se prethodno dobro informirala s pravne strane o svemu. Ipak, javnost je zbunjena s obzirom na to da je dijete rođeno u Americi.

Srpska voditeljica Jovana Jeremić je u emisiji "Novo jutro" o ovoj temi razgovarala s odvjetnikom, novinarkom i psihologinjom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Odvjetnik je otkrio kako zakon gleda na surogat majčinstvo i kakva će prava imati sin Marije Šerifović s obzirom na to da je američki državljanin.

Odvjetnik Strahinja Milovanović istaknuo je da surogat majka nema nikakav kontakt s djetetom koje je rodila, već ga mora, odmah po rođenju, prema potpisanom Ugovoru predati roditelju ili roditeljima s kojima je sklopila ugovor.

"Marijin sin je rođen u Americi, imat će američko državljanstvo, kad dođe u Srbiju i ako se u Srbiji odluči školovati i živjeti, kako će se Zakon odnositi prema njemu", pitala je voditeljica.

"S obzirom na to da je to dijete upisano u američke knjige rođenih, moći će ostvarivati sva svoja prava, nema nekih potencijalnih prepreka", rekao je odvjetnik.

Cristiano Ronaldo je dvoje djece dobio surogat majčinstvom, podsjetila je Jovana.

- Da, bile su kontroverze oko toga da je platio milijun dolara svakoj surogat majci za to. Koliko se sjećam, tada je birao spol i tražio je sinove. Po našem Zakonu neće biti moguće u Srbiji za gay parove, već samo za partnere u braku i izvanbračnoj zajednici - rekao je odvjetnik.

Inače, Marija Šerifović je nedavno uredila stan u kojem će živjeti sa svojim sinčićem. Više možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:01