PLES SA ZVIJEZDAMA

Svega su se odrekli da dođu do finala. Ako i ne pobijede, više nikad neće prestati s plesom

U nedjelju je veliko finale showa ‘Ples sa zvijezdama’ u kojem će se za titulu pobjednika boriti četiri najbolja plesna para
 Cropix

Ove nedjelje Nova TV najavljuje spektakl nad spektaklima jer je na rasporedu veliko finale showa ‘Ples sa zvijezdama’ u kojem će se za titulu pobjednika boriti četiri najbolja plesna para: Jelena Perić i Marko Mrkić, Sandi Pego i Helena Janjušević, Filip Vidović i Paula Jeričević te Pedro Soltz i Valentina Walme.

U showu su ostali najbolji od najboljih, pa su nam stoga glumac Filip, kojeg poznajemo po mnogim kazališnim i televizijskim ulogama, jedna od naših najpoznatijih beauty vlogerica i influencerica s više od milijun pratitelja na Instagramu Jelena, model Pedro, koji je imao priliku raditi za više poznatih svjetskih brendova i dizajnera kao što su Armani, Dolce & Gabbana, Versace, Lacoste, Zegna i Corneliani, te influencer, poduzetnik i jedan od naših najpoznatijih tiktokera Sandi uoči same plesne završnice otkrili što im je u ovoj četiri mjeseca dugoj priči bilo najljepše, ali i najteže, što je ono najvažnije što su naučili od svojih plesnih partnera te gdje će i kada nakon završetka showa sljedeći puta zaplesati.

image

Žiri showa: Igor Barberić, Larisa Lipovac Navojec, Franka Batelić i Marko Ciboci

Luka Dubroja/

Pedro Soltz

Vjerovali ili ne, ali brazilskom modelu Pedru Soltzu, koji je u modelingu radio s nekima od vrhunskih svjetskih manekenskih agencija i koji je prije nekoliko godina proglašen jednim od najseksi muškaraca na svijetu, najteži ples u show bila je upravo brazilska samba.

- Da, samba mi je bila najteža. To je bilo na početku tako da sam još uvijek bio malo nesiguran u pokrete i svoje mogućnosti, u ‘odvajanje’ gornjeg i donjeg dijela tijela... Teško mi je bilo sve to pohvatati, ali na kraju smo dodali malo capuere te nekog mog brazilskog štiha pa je sama koreografija ispala fenomenalno - zadovoljno kaže Pedro koji je, ističe, u show ušao bez pritiska pobjede, samo sa željom da se zabavi.

Klik s partnericom

- Ali, kroz ovaj show sam shvatio koliko znači kada nešto radiš sa srcem i koliko dobrog može iz toga proizaći. Ulazak u finale i nedjeljna večer koja je pred nama su mi ispunjenje sna i uspomena za cijeli život - iskreno govori Pedro koji i ovu priliku koristi kako bi zahvalio svojoj plesnoj partnerici.

- Tina je predivna plesačica i još divnija osoba. Uz nju sam upoznao i zavolio ples. Nas dvoje smo kliknuli na prvu i ta neka povezanost traje cijeli show. Uz nju je vrlo jednostavno prolaziti kroz ovo plesno iskustvo jer njezin način prezentacije plesa ne ostavlja nikakvog prostora za bilo što drugo, osim da zavolite cijeli taj lifestyle. Ona je neumorni radnik koji ništa ne ostavlja slučaju i spremna je isto kao i ja brusiti detalje do savršenstva - kaže Pedro za kojeg su u showu najstrastvenije navijale supruga Iris, kći Lara, ali i njegova mama koja ga je, otkrio nam je, zvala svaki dan, želeći čuti kako su prošli treninzi i nastupi.

Žicanje Iris

Što će Pedro u nedjelju prvo napraviti kad završi emisija?

- Proslaviti sa svojom obitelji i prijateljima. Znam da će biti puno emocija jer je ovih posljednjih nekoliko mjeseci bilo intenzivno i emotivno i fizički. Mislim da ću imati baš neke pomiješane osjećaje zadovoljstva, jer je sve gotovo, i neke tuge, jer se završava razdoblje u kojem sam naučio toliko toga o sebi i sklopio toliko prijateljstava. Nedostajat će mi ono što mi je možda bilo i najteže: neprekidni i naporni treninzi, ali uvijek u najboljem društvu ekipe ‘Plesa sa zvijezdama’ - ističe Pedro koji se nada da će se i nakon završetku showa nastaviti baviti plesom.

- Nastaviti ću s plesom definitivno, ne znam kako, ali znam da ne želim prekinuti ove treninge i ples.

Teško se sad odmaknuti od cijelog tog koncepta. Evo, već žicam Iris da mi bude plesna partnerica, a Lara već ide na treninge tako da će za nekoliko godina možda i ona mene učiti nekim novim plesnim pokretima - kaže Pedro.

image
/Cropix

Sandi Pego

- Jesam li razmišljao da ću dogurati do finala showa Nove TV? Iskreno, nisam išao toliko daleko. Umjesto toga, htio sam u svakoj emisiji dati sve od sebe i ne razmišljati previše o prolazima. Ono što mi je bilo bitno jest da pri svakom nastupu ostavim dobru energiju, pozitivnu vibru, i da napravim dobar show - kaže Sandi Pego, zagrebački influencer i poduzetnik koji je upravo u emisiji otkrio da će prvi put postati tata.

Njegova supruga Cindy, rekao je na televiziji sredinom travnja, trudna je četiri mjeseca, a Sandi, koji je sa svojom mentoricom Helenom za show Nove TV vježbao doslovno svaki dan, toliko se sprijateljio s ekipom emisije da ih je pozvao na proslavu na kojoj je uz pomoć raznobojnih balona otkriveno kako će supruga i on postati roditelji dječaka.

Postat će tata

Koji su mu plesovi bili najdraži, a koji najteži?

- Najbolji su mi bili samba i paso doble, a najteži cha-cha-cha - kaže Sandi koji je upravo tijekom tog najtežeg plesnog nastupa svima otkrio da će postati tata, a članica žirija Franka Batelić, za koju smo ovaj tjedan također doznali da će uskoro drugi put postati mama, na to mu je čestitala riječima: ‘Prvo, ćaća, čestitam, a onda i čestitke na cha-chi’.

No, Sandi, jasno, ne bi došao do finala da nije bilo truda njegove plesne mentorice Helene. Što je ono najvažnije što je od nje naučio?

- Od moje mentorice, koja mi je u međuvremenu postala i prijateljica, naučio sam kako biti fokusiran i izdržati neizdrživo - kroz smijeh govori Sandi koji tvrdi da mu kritike članova žirija u showu nisu teško padale.

- Ne postoji kritika koja mi je teško pala. Svaka je bila dovoljno dobra da me nasmije, a i da se fokusiram na stvari u idućim epizodama - kaže poduzetnik čiji su najvjerniji navijači bili njegova obitelj, supruga i prijatelji .

Kreće sa salsom

- Kad emisija završi dobro ću se naspavati, a onda ću se posvetiti obitelji, Cindy i prijateljima koje nisam vidio od početka showa, osim, naravno, kad navrate na live emisiju. Plesu neću reći ‘zbogom’. Dogovorio sam se sa Cindy da ćemo upisati tečajeve salse koji će nas dobro oznojiti - kaže Pego.

image
/Cropix

Jelena Perić

- Od svog plesnog partnera naučila sam kako ustati i nastaviti dalje. A naučio me i onu ‘manje priče, više rada’ - kroz smijeh kaže Jelena, jedna od najpoznatijih domaćih beauty influencerica, koju zovu i hrvatskom Kim Kardashian.

Jelena na Instagramu ima više od milijun pratitelja, a njezina je karijera nadišla i granice Hrvatske. Ona je, reklo bi se, prava žena, majka i kraljica, pa stoga mamu dvogodišnjeg Tea pitamo koji joj je bio najteži ples u ovom showu.

Ljubav na 5. pogled

- Najteži nastup mi je svakako bila cha-cha-cha. Trebalo mi je punih pet dana da polovim sve korake i da mi tijelo i glava zapamte svaki element, a inače s tim nemam problema. Moram priznati da sam nakon tog nastupa zavoljela cha-cha-cha, iako je to bila ljubav tek na peti pogled - kroz smijeh kaže Jelena koja se, međutim, od prve zaljubila u paso doble.

- Taj ples sam jako dugo čekala i dala sam cijelu sebe u taj nastup - govori jedina dama među finalistima koja je tijekom showa zablistala u mnogim fenomenalnim plesnim kostimima. Koji joj je bio najljepši?

- Definitivno haljina za slowfox. Zaista je bila predivna, a budući da sam u njoj proslavila svoj rođendan, ostala mi je posebno draga - kaže Jelena čiji su najveći navijači bili članovi njezine obitelji i prijatelji.

‘Nazdravit ćemo’

- Uz njih, moram zahvaliti i ljudima koji glasaju za nas od početka showa. Zahvaljujući njima, dospjeli smo u finale - naglašava Jelena koju pitamo jesu li je tijekom showa pogađale kritike članova žirija.

- Moram priznati da me nešto izrečeno znalo i pogoditi i razmišljala bih o tom komentaru nekoliko dana, ali došla bi sljedeća nedjelja kad bih to popravila drugim plesom - iskreno kaže Jelena od koje doznajemo da se nakon finala priprema veliki tulum ekipe “Plesa sa zvijezdama”.

- Svi zajedno nazdravit ćemo kada se kamere isključe. Svi jedva čekamo da se opustimo i proslavimo kraj jedne kratke, ali divne pustolovine - dodaje Jelena koja nije sigurna hoće li se zbog svojih obaveza nakon završetka cijele priče stići nastaviti i dalje baviti plesom.

- Kako sada stvari stoje, vjerujem da ću sljedeći put zaplesati na nekoj svadbi, a dotad kao moj plesni podij uvijek ostaje dnevni boravak - zaključuje Jelena.

image
/Cropix

Filip Vidović

- Nisam mislio da ćemo doći ovako daleko. Paula i ja željeli smo to od početka i sada se to ostvarilo. Vjerovao sam u nas od prve emisije i drago mi je što smo tu gdje jesmo. Sad je taj posljednji tjedan priprema i treninga i osjeća se neka lagana nostalgija u zraku. Jako će mi nedostajati sve te pripreme, druženja i treninzi kada završi emisija - iskreno kaže Filip Vidović, glumac i dramski umjetnik koji je glumu 2015. diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Filipa znamo po brojnim kazališnim ulogama, a najviše ga je možda proslavila uloga u dramskoj kazališnoj predstavi Hrvatskog narodnog kazališta ‘Ciganin, ali najljepši’ u kojoj je utjelovio glavnu ulogu, Roma Sandija. Osim uloga u više od 20 kazališnih predstava, Filip je glumio i projektima ‘Počivali u miru’, ‘Novine’ te seriji ‘Crno-bijeli svijet’ u kojoj je utjelovio Juru Stublića.

Sin glumaca

Filip potječe iz glumačke obitelji, njegov otac je legendarni pokojni glumac Ivica Vidović, a majka glumica Gordana Gadžić. Od hobija ističe pjevanje, nogomet i ples. Veliki je zaljubljenik u salsu. U svemu što radi veliku podršku ima od svoje obitelji i prijatelja te zaručnice Nataše Pavičević.

- Svi oni stvarno nas podržavaju iz vikenda u vikend i rade posebnu atmosferu u televizijskom studiju. Bez njih ne znam kako bih prošao kroz cijeli ovaj show. Jako su nam bili bitni tijekom cijele sezone - naglašava Filip koji ne može odlučiti koji mu je ples u showu bio najdraži.

- Ima zapravo više plesova koji su mi baš jako dragi i tu bih izdvojio bečki valcer, rumbu, tango i paso doble. Svaki od tih plesova ima neko posebno mjesto u meni jer su specifični na neki svoj način. Uživao sam u njima i njihovim različitostima do kraja i nekako sam se pronašao u svakoj od tih koreografija. S druge strane, najteža mi je bila samba koja ima jako puno akcija koje se provlače kroz svaki korak i teško je bilo savladati je u tih tjedan dana.

Ali, zapravo sam zadovoljan koliko sam toga uspio pohvatati iz sambe, i to zahvaljujući Pauli koja je genijalan plesač, mentor, pedagog i koreograf, a ono što je meni osobno i bitnije jest to da je topla i emotivna duša. Uz sve to je jako vesela, zaigrana i vrckava. Toliko sam zahvalan da sam je upoznao i da imam jednu posebnu prijateljicu za život - emotivno kaže glumac koji će nakon nedjelje i fešte s ekipom samome sebi priuštiti kratki, ali zasluženi odmor.

Naporno iskustvo

- Nakon što završi emisija prva stvar koju ću napraviti je nazdraviti sa svojom ekipom, a nakon toga dobro se naspavati i odmoriti. Ovo je jedno fantastično, predivno, vrlo intenzivno i naporno iskustvo nakon kojeg ipak treba malo odahnuti - kaže Filip.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:09