SVADBA HANE I GRAŠE

Svi detalji i ekskluzivne fotografije: Kum Tomaž doveo je svoje kuhare, a svatko od gostiju bio je DJ

Na vjenčanju je bilo pedesetak ljudi bliskih paru, većinu njih Huljićevi i grašini poznaju više od 30, 40 godina

Petar Grašo i Hana Huljić

 Josko Supic/CROPIX

Gosti se još oporavljaju od slavlja, razmjenjuju se dojmovi i razgovara o detaljima vjenčanja Petra Graše i Hane Huljić u splitskoj crkvi Sv. Dominika i svadbenoj večeri u restoranu Adriatic u ACI-jevoj marini. Prvi koji se nakon burne noći odlučio javiti za komentar bio je Tonči Huljić, koji je večer prije, na izlasku iz crkve nakon vjenčanja, oduševio okupljenu ekipu riječima: "Sad sam punac!".

image

vjenčanje Petra Graše i Hane Huljić

- Sretan sam što je vjenčanje proteklo u divnoj atmosferi i što je to bila intimna večer s ljudima koje znamo cijeli život, s nekima od njih i po trideset, četrdeset godina, i koji su nam obilježili živote. Bilo nas je pedesetak. Bio je to važan trenutak za cijelu našu obitelj - rekao nam je novopečeni punac u nedjelju iza podneva. Omiljeni skladatelj ukratko je opisao večer koja je, kako kaže, ponajviše nalikovala na sjajno obiteljsko okupljanje.

image

Petar Grašo, Hana Huljić i Tomaž Kavčič

INSTAGRAM

Tako, primjerice, nije bilo standardnog benda ili DJ-a koji bi glazbom zabavljali goste. Iako je na svadbenoj večeri bilo mnogo glazbenika, iako se mladenci bave glazbom i u tom je aspektu ona nalikovala na obiteljsko okupljanje - svatko od gostiju bio je DJ pa su si puštali ono što im je u pojedinom trenutku odgovaralo.

A u izboru su, kako nam je otkrio Huljić, dominirali The Beatlesi. Najviše zafrkancije bilo je na račun mladenkina brata Ivana Huljića. Kako je Petar Grašo imao tri kuma, zaključili su da će Ivan, kojeg djevojke opsjedaju, na vjenčanju imati - tri mladenke.

image

Ivan Huljić

Josko Ponos/CROPIX

Inspirirani 50-ima

Iako nije otkrio u kojim su jelima gosti uživali, rekao je da je kum Tomaž Kavčič, slavni slovenski chef s Michelinovom zvjezdicom, doveo sa sobom kuharsku ekipu iz svojeg restorana Pri Lojzetu pa su oni, udruženi s kuharima iz restorana Adriatic, poznatog po vrhunskoj mediteranskoj kuhinji, pomno osmislili meni. Adriatic, nekad Grašo, restoran je koji su od pjevačevih roditelja Zorana i Snježane prije nekoliko godina preuzeli Stipe Jeličić i Žarko Dešković.

image

Tomaž Kavčič i Ivan Huljić

INSTAGRAM

Tomaž Kavčič, koji je na vjenčanje stigao sa suprugom Flavijom i kćeri Sarom, u Instagram Storyjima pokazao je jedan od svojih poklona mladencima. Dobili su golemu bocu vina Rebula, poznate slovenske vinarije Brda, s personaliziranom posvetom "Hana i Petar, sretno, sretno, volite se vječno" na slovenskom jeziku. Na proslavi vjenčanja točio se i pjenušac iz dvorca Zemono, gdje je kum Kavčič tijekom godina ugostio brojne svjetske uglednike.

image

Tomaž Kavčič

INSTAGRAM

Jedna od glavnih tema o kojima će se govoriti i dugo nakon vjenčanja bila je, naravno, moda. Vjenčanica, ali i generalni styling Hane Huljić bili su inspirirani 50-im godinama prošloga stoljeća. Kantautorica iz najpoznatije splitske glazbene obitelji odlučila je u brak ući u odjeći i obući koja je potpisana lokalnim imenima, pa je tako njezinu vjenčanicu dizajnirao bračni par Marija i Jurica Pirić, koji stoje iza brenda Arileo, koji već gotovo 20 godina priča svoju modnu priču. Salonke koje je nosila su, pak, brenda Ledenko, koji je također modno-ljubavna priča; i u ovom slučaju potpisuje ih bračni par, Ivan i Sandra Ledenko.

image

Tomaž Kavčič i Domenica Žuvela

Josko Ponos/CROPIX

Osim Hane, i njezina kuma Domenica Žuvela ostala je vjerna splitskoj modnoj kreaciji - i njezin svileni komplet sastavljen od hlača i odgovarajuće tunike u ledenoplavoj boji potpisuje Arileo. Hanina haljina ima spuštena ramena i detalje od čipke, a mladenka je kombinaciju upotpunila malenim fascinatorom kojim je ukrasila retro frizuru te svilenim dugim rukavicama. Donji dio haljine napravljen je u zvonastom A kroju, a ukrašen je bijelim gumbićima i romantičnim bijelim tilom s uzorkom cvijeća i lišća. Frizura i šminka splitskog frizera i vizažista Josipa Lijića upotpunile su mladenkin izgled filmske dive iz pedesetih godina.

Grašo, koji je poznat po savršenom stilu, pak, odjenuo je tamnosivo smoking odijelo s crnim svilenim reverima, bijelu košulju i za finiš dodao leptir mašnu. Ivan Huljić i Tonči Huljić, pak, odjenuli su posebno za njih šivana odjela splitskog brenda Veštit.

image

Petar Grašo

Josko Ponos/CROPIX

Skoko je oduševljen

Modni kreator Ivica Skoko, koji je poznat po svojim raskošnim vjenčanicama, bio je oduševljen Haninim cjelokupnim izgledom.

- Haljina je romantična i paše Haninoj osobnosti i građi tijela. Potpuno sam oduševljen, kao što sam već rekao nekoliko puta. Obožavam tu šal kragnu koja klizi preko ramena. Uz rukavice to ostavlja poseban, nježan, lijep i romantičan dojam. A najviše me oduševio fascinator u kosi - rekao nam je Skoko. O modnim odabirima novopečenog bračnog para i uzvanika razgovarali smo i s dizajnerom Ivanom Aldukom.

image

Zoran Grašo

Josko Ponos/CROPIX

- Grašo je bio standardno lijepo odjeven, ali s muškim odijelom se obično baš i ne može puno pogriješiti, osim u nekim iznimnim slučajevima. Što se tiče vjenčanice, Hana je divna mlada žena kojoj bi neki moderniji i jednostavniji model bolje pristajao. No to je moje mišljenje. Moda je subjektivna, dozvolit ćete da ne mislimo svi o svemu jednako - smatra Alduk.

image

Vjekoslava i Tonči Huljić

Josko Ponos/CROPIX

Osvrnuo se i na stylinge roditelja Huljić, Vjekoslave u Arileu te Tončija u za njega šivanom odijelu splitskog brenda Veštit.

- Tonči i Vjekoslava su doista bili na visini zadatka. Inače sam stava da Tonči ima neki svoj zanimljivi vizualni identitet i jako ga lijepo i iskreno prezentira, a tako je bilo i ovoga puta, u odijelu s prslukom i leptir mašnom. A Vjekoslava je izgledala izuzetno atraktivno u roza večernjoj haljini s laganim sjajem. Jako decentno i nenametljivo. Čestitam im svima od srca na ovom lijepom događaju - zaključio je Alduk.

Kao reality obitelj

Svojim modnim odabirom svima je zapela za oko i supruga Dina Rađe, Viktorija, koja se, inače, prva na društvenim mrežama oglasila nakon vjenčanja na kojemu je njezin muž bio kum mladoženji. Točnije, bio je jedan od tri kuma, uz Tomaža Kavčiča i Grašina prijatelja iz djetinjstva Šimu.

image

Dino i Viktorija Rađa

INSTAGRAM

Viktorija, koja je na vjenčanju zabljesnula u ultramodernom oversize crvenom odijelu s golemim crvenim cvijetom na reveru, na Instagramu je objavila fotografiju sa svojim suprugom Dinom koja ne otkriva previše o tome gdje se nalaze, tek uz kratak komentar - "obilježili smo ljubav" te hashtag #allyouneedislove. Time se, u biti, referirala na pjesmu The Beatlesa "All You Need Is Love", koja je svirala na kraju vjenčanja Hane i Petra u splitskoj crkvi Sv. Dominika.

image

Snježana Grašo

Josko Ponos/CROPIX

Tonči Huljić, pak, za kraj je zahvalio i svim medijima.

- Katkad smo djelovali kao neka reality familija, što mi svakako nismo - rekao je i dodao: "Sad je vrijeme da se okrenemo normalnom životu i svojim poslovnim obvezama. Nadam se da će taj interes za privatno sasvim splasnuti".

On konkretno, kaže, počinje s pripremama za zagrebačku premijeru svoje "Mise Mediterane" koja je zakazana za 20. travnja u Areni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:25