ZVIJEZDE PJEVAJU

SVI DETALJI NOVOG IZDANJA POPULARNOG HRT-ova SHOWA Kako pjeva Damir Smrtić i što će na to reći Tony Cetinski

Svaki od pjevača dobio je svog glazbenog mentora, a u žiriju su Danijela Martinović, Remi, Tolja i Tony
 Denis Lepur za HRT /

Kada su u pitanju televizijske emisije, nikad nemam tremu, ali ovaj put imam. Ali pozitivnu. Ipak je tu bend, publika u studiju... Novo iskustvo. No, dobio sam najbolju mentoricu, Ivanu Kindl, koja je izvukla mnoge kandidate u prijašnjim sezonama pa će valjda i mene.

Odmah smo kliknuli, biramo pjesme, pjevamo... Bit’ će to O.K. Idemo se zabavljati i razbiti predrasude o ozbiljnim ljudima u informativnom programu, poziva Damir Smrtić, urednik u Informativnom programu HRT-a, kojeg ćemo od 21. ožujka gledati u sasvim novoj ulozi.

Svirao klavir

Damir i njegova mentorica Ivana, naime, jedan su od parova nove sezone HRT-ova glazbeno-natjecateljskog showa “Zvijezde pjevaju”. U kakvim je prilikama dosad pjevao Smrtić, zvijezda Informativnog programa HRT-a?

- U osnovnoj školi sam pjevao u zboru, poslije na tulumima, a u posljednje vrijeme pjevam u autu - u duetu. U drugom razredu osnovne škole roditelji su me upisali i u muzičku školu. Svirao sam klavir, ali nisam izdržao ni godinu dana. Nije mi se dalo - prisjeća se Smrtić kojeg smo pitali je li ga strah ocjena i komentara žirija showa koji čine Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi, Marko Tolja i Tony Cetinski.

- Iskreno, najviše me strah Tonyja! Volim ga slušati, bio sam na brojnim njegovim koncertima... Nikad nisam niti razmišljao o tome da ću jednog dana ja morati zapjevati pred njim, a to će se uskoro dogoditi. Uz to, Tony je sad otvorio i svoju školu pjevanja pa je moj strah još veći - kaže Smrtić. Tony je tijekom svoje dugogodišnje glazbene karijere već imao prilike biti glazbeni mentor u televizijskim spektaklima. Kakav će kao sudac biti u showu “Zvijezde pjevaju”?

- Bit ću realan i iskren. Svi zajedno potrudit ćemo se da ova sezona bude što zabavnija i zanimljivija - kaže Tony kojeg se mnogi pjevači amateri najviše pribojavaju.

Možda pušu na hladno jer tu je i Marko Tolja.

- Tu i tamo sam se pojavljivao kao sudac na nekim manjim glazbenim natjecanjima, ali ovo je prvi put u ovako velikom showu. Vjerujem da ću svojim znanjem i iskustvom opravdati očekivanja HRT-a. Kao sudac bit ću prvenstveno iskren.

Kako mislim tako ću i reći. S obzirom na to da sam jedini iz žirija čak četiri sezone bio i mentor u ovom showu, mislim da jako dobro znam sve trikove kojima se natjecatelji mogu koristiti pa ću na taj dio obratiti posebnu pozornost - upozorava Marko.

Stand up komičar Ivan Šarić i Antonia Matković Šerić (gore lijevo), bivša Miss Hrvatske i poduzetnica Josipa Kusić i Dino Jelusić (gore u sredini), glumac Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović (gore desno), glumica Areta Ćurković i Goran Bošković (dolje lijevo), voditeljica Maja Ciglenečki i Bojan Jambrošić (dolje u sredini), meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc i Ivan Zak (dolje desno)

Pjevao po tulumima

Što očekuje od showa, pitali smo i natjecatelja Ivana Šarića kojeg će pjevanju podučavati Antonia Matković Šerić.

- Očekujem neočekivano. Moja je sreća da me mentorira strpljiva i draga Antonia s kojom sam se već našao na par proba. Što se mog pjevačkog iskustva tiče, dosad sam uglavnom pjevao po tulumima, svadbama i pod tušem. Pod tušem sam najjači, a omiljena stvar iz kupaonice mi je skladba ‘Ej, vapore’ - otkriva Šarić. Bojan Jambrošić pjevanju će podučavati Maju Ciglenečki, a za njih će iz sveg srca navijati Bojanova lanjska partnerica Ashley Colburn.

- Maji sam savjetovao da se opusti, da mi vjeruje i da se ne stidi pokazati emocije na sceni. Ona ima jako ugodnu boju glasa, super smo kliknuli i vjerujem da možemo daleko dogurati - priželjkuje Bojan.

U show “Zvijezde pjevaju” premijerno za koji tjedan ulazi i Lidija Bačić koja će podučavati Deana Kotigu.

“Lovac” iz “Potjere” Dean Kotiga i Lidija Bačić

- Volim pjevati i najbolja sam uživo. Drago mi je što je HRT prepoznao moje vokalne sposobnosti i što ću mentorirati Kotigu.

On je zabavan kao osoba i vjerujem da ću uspjeti izvući najbolje iz njega za ovaj show - kaže Lidija koja, kao i ostali, jedva čeka početak glazbeno-televizijskog spektakla koji će u novoj sezoni imati i neka osvježenja u glazbenim žanrovima pa ćemo ovog proljeća na HRT-u moći čuti i dance, novi val te funky. Urednik odjela Zabava HTV je Mario Sedmak, urednica projekta “Zvijezde pjevaju” koji će trajati od 21. ožujka do 9. svibnja je Uršula Tolj, a urednica emisije Martina Validžić. Voditelji su Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:18