LAVINA KOMENTARA

Svi dijele oglas za posao koji je navodno objavio Marko Grubnić: Traži diplomu i iskustvo, nudi minimalac

Stilist Marko Grubnić nije želio komentirati ovaj slučaj, a oglas je u međuvremenu uklonjen sa stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Marko Grubnić i oglas za posao

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sve do danas prijepodne stajao je oglas za posao u kojem se traži samostalni asistent marketinga i produkcije. Osim iznimno male plaće, dapače smiješne za sve što se traži od budućeg radnika, posebno u vremena kada radne snage za većinu zanimanja kronično nedostaje, pažnju javnosti privukla je i činjenica da to radno mjesto nudi vlasnik istoimenog obrta Marko Grubnić.

Ima li to ikakve veze s poznatim modnim stilistom istog imena, je li netko drugi u pitanju ili je to bila nečija osveta koja je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama i u komentarima ispod tekstova na web portalima, ne znamo jer Marko Grubnić nije želio komentirati ovaj slučaj. Dio podataka u oglasu se poklapao s njim, ali ne svi.

Na sva naša pitanja odgovarao je kratko: Nemam komentara.

Nešto kasnije oglas je sa stranice HZZ-a nestao.

No već sama objava koja se munjevito počela širiti bespućima interneta izazvala je niz komentara, ne baš ugodnih. Stvar je u tome, da bi taj budući djelatnik, samostalni asistent marketinga i produkcije, tko god da ga tražio ozbiljno ili ne, imao bruto plaću od 4687,50 kuna što bi prema kalkulatoru web stranice Moj posao iznosilo u netu 3.750,00 kuna, znači manje od 500 eura. To je inače u lipu točan iznos minimalne plaće kako ga je uredbom propisala Vlada RH za 2022. godinu.

A što se zahtijevalo od budućeg samostalnog asistenta marketinga i produkcije?

Razina obrazovanja - fakultet, akademija, magisterij, doktorat (sve je očito dolazilo u obzir), dakle tražila se visoka stručna sprema, a pored toga i radno iskustvo od četiri godine. Budući djelatnik morao je imati i položeni vozački ispit B kategorije te znati engleski jezik.

Smjena bi bila prijepodnevna, puno radno vrijeme, a smještaj zajednički, što nije dodatno pojašnjeno. U oglasu je stajalo kako je riječ o poslu na određeno i da nema naknade za prijevoz. Također na stranicama HZZ-a stajalo je kako natječaj vrijedi od 7. srpnja i traje do 22. srpnja, no on je u međuvremenu uklonjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:10