SPORTSKI VELIKAN?

Svi hvale komentar HRT-ove novinarke o situaciji s Novakom Đokovićem - jeste li ga čuli?

U sportskom dijelu Dnevnika HRT-a, Mirna Zidarić se fokusirala na to može li se Đokovića nakon skandala smatrati sportskim velikanom

Mirna Zidarić

 Screenshot Hrt

HRT-ova sportska novinarka Mirna Zidarić oduševila je domaću javnost svojim TV komentarom o situaciji sa srbijanskim tenisačem Novakom Đokovićem u Australiji.

U sportskom dijelu Dnevnika HRT-a, Zidarić se fokusirala na to može li se Novaka Đokovića nakon skandala s ulaskom u Australiju i australskim protuepidemijskim mjerama smatrati sportskim velikanom.

Kroz TV prilog novinarka se dotakla vrijednosti u sportskom svijetu, ali i osobne odgovornosti javnih osoba. Zapitala se jesu li brojni osvojeni naslovi dovoljni da se Đokovića naziva velikanom, čovjeka koji je nakon pozitivnog PCR testa drugi dan grlio djecu na jednoj manifestaciji.

Podsjetila je i na činjenicu da je Đoković bio jedan od suorganizatora Adria turnira u Beogradu i Zadru na kojem su se brojni zarazili.

"Već se gotovo zaboravilo na zloglasni Adria tour koji se, sigurno u dobroj namjeri, ali potpuno pogrešno organizirao u Beogradu i Zadru na inicijativu tenisača koji je smatrao da u tom trenutku zna bolje i više od onih kojima je epidemiologija struka i koji su smatrali da se životi spašavaju sprečavanjem velikih okupljanja pa tako i teniskih turnira diljem svijeta.

Mnogi su mu i tada bezrezervno vjerovali smatrajući da možda zbog globalne popularnosti ima pristup informacijama koje nisu svima dostupne, a samim time i širu sliku, no pogriješili smo.

Nije se tada testiralo Grigora Dimitrova koji je stigao iz zarazom gorućeg SAD-a, kao ni ostale sudionike već su se razmjenjivali srdačni zagrljaji i rukovanja, ne mareći za savjete stručnjaka. Zaraza je buknula, turnir je naprasno prekinut.

Taj neuspjeli pokušaj da se epidemiolozima i ostatku svijeta dokaže da su u krivu, srećom nije rezultirao fatalnim ishodima, barem koliko je javnosti poznato, no bila je to prigoda da svi naučimo lekciju i da poštujemo riječ stručnjaka, kao kad im se primjerice obraćamo ako dođe do rupture prednjeg križnog ligamenta, zastoja srca, zatajenja bubrega ili pak ako sjednete u zrakoplov pa ne propitujete stručnost pilota, već mu se potpuno i u dobroj vjeri predajete jer je stručan u onome što radi", navodi Zidarić.

Njezin prilog oduševio je mnoge, a svoje su pohvale podijelili i na društvenim mrežama.

"Prilog kakav je danas u Sportu na HRT-u objavila Mirna Zidarić ono je što se čekalo godinama. Svaka čast!", "Pa to je Mirna! Ne zna ona drukčije, nego dobro", "Trezveno, balansirano i najbolje što se moglo čuti već duže vrijeme", "Bravo" - glasili su samo neki od pozitivnih komentara.

Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:02