‘JA NE MOGU DRUGO...‘

Svi pričaju o duetu Saše Antića i Miše, koji je snimljen između dva njegova boravka u bolnici: Fanovi mu poslali poruku

Broj pregleda pjesme "Ja ne mogu drugo nego da ga volim", na YouTube kanalima HNK Hajduk i Croatia Recordsa, raste iz sata u sat.

Saša Antić i Mate Mišo Kovač s Marinkom Akrap, članicom uprave HNK Hajduk

 

 Sasa Buric/Cropix

Broj pregleda pjesme "Ja ne mogu drugo nego da ga volim", dueta Mate Miše Kovača i Saše Antića, koja je premijeru imala prije tri dana, na službenim YouTube kanalima HNK Hajduk i Croatia Recordsa, raste u tisućama iz sata u sat. U nedjelju predvečer, na svakom od kanala bilo je gotovo sto tisuća pregleda. U gomili pozitivnih, oduševljenih komentara doslovno iz cijeloga svijeta mnogo je onih koji Miši, koji se trenutno nalazi na odjelu pulmologije KBC Split, šalju dobre želje za ozdravljenje.

- Pisma bolja, nego i jedna likarija. Mišo ozdravi, i zapivaj legendo na Poljudu - napisao je jedan od komentatora, dok je drugi svoje oduševljenje pjesmom koju već nazivaju novom himnom Hajduka jednostavno rekao: "Ave Cezare i kralju i caru hrvatske pjesme".

Svidjela se i onima koji nisu navijači "majstora s mora".

- ...Na 1.08 kad Mišo zapjeva samo svi možemo stat u stav "mirno"" ma za koji klub navijamo - napisao je jedan, kako kaže, "purger, Dinamovac".

Svi govore o emocijama i suzama koje duet izaziva, komentiraju mnoštvo detalja iz spota u kojem se Kovač vozi u bijelom Dodgeu s natpisom "Ja ne mogu drugo nego da ga volim", o simbolici u videu poput njegova prstena s grbom Hajduka i snazi njegova glasa.

Pjesmu, obradu starog Mišinog hita "Ja ne mogu drugo nego da je ljubim", i spot za nju, Antić i Kovač snimili su između dva Mišina boravka u bolnici zbog problema s plućima. Zbog najnovije zdravstvene krize, premijeru spota Mišo je dočekao u bolesničkoj sobi u KBC Split. Tamo ga je iz Podstrane, gdje je proveo zadnjih 20-ak dana, hitna dovezla u srijedu navečer, nakon što je dva dana imao visoku temperaturu. Srećom, pokazalo se da legenda hrvatske glazbe nema upalu pluća kako su u prvom trenutku posumnjali liječnici.

Negativan je bio i test na COVID-19. Ova zdravstvena kriza jako je zabrinula sve koji vole i poštuju 80-godišnjeg Mišu jer je on u kratkom razdoblju dva puta hospitaliziran zbog problema s plućima. Naime, u listopadu je proveo nekoliko dana na Odjelu za plućne bolesti KBC-a Split. Tada je rečeno da je hospitaliziran nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje zbog kronične opstruktivne bolesti pluća (KOPB). Radi se o kroničnoj upali dišnih putova i plućnog tkiva, što dovodi do ograničenja protoka zraka i dovođenja kisika do organa. Ta bolest ima svoje faze stabilizacije, ali i pogoršanja te razvoja komplikacija zbog kojih je nerijetko potrebna hospitalizacija, što je bio i slučaj s Mišom.

On se tada dobro oporavio, i nije mirno sjedio - snimao je spotove (u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za Jutarnji list najavio je čak četiri spota za pjesme koje je sam odabrao) a jedan, onaj za pjesmu "Čuvajte mi pismu" i objavio 18. listopada... A bio je i na utakmici između reprezentacija Hrvatske i Rusije, na kojoj su vatreni izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine. Bio je zvijezda večeri.

- U nedjelju sam na Poljudu sa svojom publikom zapjevao 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš'. Sljedeći put vidjet ćemo se na istom tom mjestu. Ja sam spreman! Čim nam dozvole, okupit ćemo se na Poljudu i ponovo zapjevati 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš' - rekao je dan kasnije za Jutarnji list Mišo, jedini čovjek kojem su navijači hrvatske nogometne reprezentacije s tribina skandirali jednako jako kao i nogometašima.

Utjehu obožavateljima koji su dva dana vapili za informacijama o njegovu stanju, posebice nakon spominjanja dijagnoze upale pluća, pružila je u subotu Mišina supruga Lidija, koja je preko medija poslala poruku da se on osjeća dobro, da će nakon terapije antibioticima biti pušten kući. Zahvalila je u ime glazbene legende svima na brizi "i posebno na jako dobrom prijemu pjesme koju je napravio za Hajduk, puno mu to znači i uskoro ćemo se vidjeti na Poljudu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 07:37