KOTIGA PRELOMIO

‘Svi smo na dobitku! Pronio se glas o Doris, pronio se glas o restoranu, a profitirao sam i ja‘

Javnost je dobila priliku ispuniti svoju nasušnu dnevnu potrebu pljuvanja po svemu i svačemu, kaže Kotiga
dean kotiga

“Lovac” u “Potjeri” i influencer Dean Kotiga na svojem je, kako to naziva, “društvenomrežovlju” već dao brojne komentare na slučaj Doris, a utorak je i posjetio Cotton Club, gdje je pojeo palačinke, koje nisu bile besplatne jer je nakon toga, po dogovoru s restoranom, oprao i suđe. Postavili smo mu nekoliko pitanja.

Mišljenja javnosti su u ovome slučaju podijeljena - jedni brane Doris, a drugi Cotton Club. Tko je od te dvije strane, po vama, dobio veći/bolji publicitet?

- Ako uvažena kolegica Doris sve to preozbiljno ne shvati, a nadam se da neće, mislim da smo svi na dobitku. Pronio se glas o restoranu, pronio se glas o Doris, ja sam dobio besplatne palačinke, javnost je dobila priliku ispuniti svoju nasušnu dnevnu potrebu pljuvanja po svemu i svačemu kako bi se nakon toga osjećali ispunjeno i zadovoljno, i tako dalje - stvarno mislim da smo svi profitirali i da je nakon svega toga Hrvatska danas još i bolje mjesto nego što je bila.

Je li vas osobno netko nekada počastio na račun influencerskog statusa? Jeste li ikada takvu ponudu možda i odbili?

- Pa znate li vi da razgovarate s najvećim lokalnim, ako ne i regionalnim influencerom? Kakvo je to pitanje, naravno da su me počastili, pa to je u našem svijetu bar na mojoj razini najnormalnija stvar. Nude se često raznorazni smještaji, obroci, poslovne suradnje, nekada uz kompenzaciju, a nekada potpuno besplatno, ali ja kao najveći lokalni, ako ne i regionalni influencer pristajem samo na suradnje najvišeg nivoa, pa sam tako od ovog proljeća ponosni ambasador Konzuma odnosno Konzumbassador!! Isto tako, često mi šalju nekakva vina, hranu, nakit, slike, i to je jako lijepo od njih, i to jednostavno tako funkcionira, i te male stvarčice svakako lijepo dođu dok čekam da mi netko pošalje auto. Evo, ako neka od autokuća ovo čita, neka se slobodno javi, nudim im kompenzaciju u vidu mnogih objava na mom premoćnom društvenomrežovlju - ako treba, otvorit ću i LinkedIn i Bumble!!

Vi ste jedan atipični influencer, ali i dalje influencer. Možete li nam opisati kako u tome kontekstu izgleda vaš dan? Koliko vam vremena odlazi na influencanje i praćenje aktualnosti koje vas inspiriraju? Pomaže li vam netko oko svega toga?

- Još sam početkom godine, poučen iskustvima stečenima na prošlogodišnjem 12. Međunarodnom svjetskom kongresu za influencere u Londonu, uz pomoć svojih menadžera napravio programski raster svog tjedna, što se pokazalo izrazito učinkovitim, pa otad to ne mijenjam - tako su ponedjeljak, srijeda i petak posvećeni influencanju, a utorak, četvrtak i subota mom sekundarnom poslu odnosno “Potjeri”. U tom smislu naizmjenično jedan dan pratim aktualnosti na društvenomrežovlju i/ili snimam svoje edukativno informativne Instagram storyje ili koreografirane plesne TikTok uratke, a drugi dan učim listu nobelovaca iz ekonomije (npr. 1989. Trygve Haavelmo) ili administrativne regije afričkih zemalja i njihove najveće odnosno glavne gradove (npr. kenijska Turkana i njezin legendarni Lodwar). S obzirom na to da je prošli tjedan Konzum krenuo s velikom i sjajnom kampanjom Zumića, ovaj tjedan vježbam prezabavni zum zum ples, koji ću uskoro objaviti, i već sad znam da ima hitoidan potencijal, pa svakako upratite! Nedjelja je naravno dan za misu i obiteljska slavlja, to odmaranje na kraju tjedna sam pak pokupio od samog Boga, jednog od najlegendarnijih influencera svih vremena.

Najavili ste napraviti veliko slavlje za sto tisuća pratitelja uz devet janjaca koje će platiti veliki sponzor. Što se dogodilo s time, jesu li zakazali sponzori ili je pandemija spriječila okupljanje?

- S obzirom na novonastalu situaciju, stotka je prošla bez velike najavljene fešte, kao i nedavna pedesetica (50 tisuća!) na TikToku, ali proslavit ćemo već nekad nešto, bez brige. Ovo je sve tek početak. A nemojmo zaboraviti ni moj sekundarni posao, “Potjeru”, te spomenuti kako ove jeseni slavimo tisućitu (!!) epizodu, što se na hrvatskom medijskom prostoru isto ne viđa svaki dan. Kako god pregršt razloga za slavlje:)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:00