DUGOVJEČNA LJUBAV

TAJNA NJIHOVOG BRAKA 'Moj muž ne priča puno, ali ukratko kaže mnogo'

Modna agentica u povodu 30. obljetnice ljubavi i 25. godišnjice braka, koju će proslaviti dogodine, govori kako su se ona i muž gledali još 1974. godine. Četrnaest godina kasnije, dok je Zalepugin bio u sad već bivšem braku, ljubav je planula u pravom smislu, a 1992. su se konačno i vjenčali
 Duje Klarić / CROPIX

Hvar za supružnike Tihanu Harapin Zalepugin i Sašu Zalepugina ima posebno značenje. Onamo se vraćaju svako ljeto, a na najsunčanijem hrvatskom otoku ove će godine proslaviti i svoje rođendane, ujedno i obljetnice njihove velike ljubavi. Modna agentica i legendarni TV voditelj i urednik u ljubavi su gotovo tri desetljeća, a Hvar je bio mjesto gdje su se prvi put upoznali.

Ljubimac žena

- Te 1974. godine bili smo u sasvim drugim pričama. U Hvaru se održavao Moda fest, velika međunarodna manifestacija na kojoj su bili kreatori iz cijelog svijeta, poput Ceruttija, Guya Larochea, Paca Rabannea... Saša je bio režiser i koreograf modnih revija, a ja manekenka. Moram reći da nam je svima imponirao, bio je iznimno šarmantan i veliki ljubimac žena - prisjeća se Tihana prvog susreta, kad joj ljubavna veza s markantnim Zalepuginom nije bila ni u primisli. Te prve dane, kaže, pamti kao jako lijepe, profesionalne izazove. A njihov prvi susret pamte i Hvarani koji svake godine kad vide ovaj skladan par evociraju uspomene na ta “zlatna vremena”.

Nakon toga posao je često spajao Tihanu i Sašu.

- Često sam bila model na revijama koje je Saša režirao. Bila sam zaštitno lice za slovensku tvrtku Toper koja se reklamirala u njegovu “Nedjeljnom popodnevu”. Stalno smo švrljali jedno oko drugog. Često je bio u žiriju na izborima ljepote, pa smo surađivali i na zadnjem izboru za Miss Jugoslavije ‘88. na kojem je pobijedila Ivona Brnelić. Nekako smo se tada počeli i privatno družiti - priča modna agentica. Presudna je bila večera u kineskom restoranu u koji je danas 84-godišnji Zalepugin često navraćao, a Tihana se dogovorila za susret s prijateljicama.

Poziv na večeru

- Prijateljici sam rekla: “Opet ću vidjeti onog Zalepugina” i, naravno, došao je. Te smo se večeri prvi put pogledali kao muškarac i žena. Pomislila sam: “Bože, toliko godina nismo skužili što nam svemir hoće reći”. Kako sam imala problema s glavoboljom, a Saša se bavio radiestezijom, rekla sam susjedi da ću pozvati onog Sašu da mi provjeri stan i došao je. Našao je čvor, razmjestio krevet i otišao. Ali, pitao je: “Kad ćeš me pozvati na večeru a da te ne boli glava?” Za tjedan dana sam ga pozvala i ostao je. Valjda sam mu se sviđala - naglašava Tihana kojoj razlika od 20 godina, koliko ih dijeli, nikad nije bila prepreka.

U početku je njihova ljubav bila tajna. Saša je još bio u braku, a ljubav je razotkrila paparazzo fotografija poznatog, danas Cropixova fotoreportera Livija Andrijića.

Vjenčanje

- Nije skrivanje dugo trajalo. Saša je brzo obavio sve što je trebao. Ljubav je postala javna, a presudno je bilo ljetovanje na Ibizi ‘92. u srpnju baš kad je i Sašin rođendan i gdje me zaprosio. Moj muž ne priča puno, ali zna puno toga reći u malo riječi. Kad smo slavili njegov rođendan, predložio mi je: “Ajmo tvoj rođendan proslaviti tako da se vjenčamo”. Moj je, naime, krajem kolovoza i pristala sam da se ne predomisli - smije se modna agentica.

Ipak, prvi je slobodni termin bio 5. rujna, a vjenčao ih je njihov zajednički prijatelj Drago Muhić.

- Bilo je to predivno vjenčanje. Zvali smo samo ljude koji su nam tada bili zajednički prijatelji i s kojima smo se družili. Bili su Miroslav Lilić, Ksenija Urličić, Dimitrije Popović... Bio je to estradni brak. Njemu je kum bio pokojni Luko Bratičević, a meni Zoran Škugor. On je tada radio u Koncertnoj direkciji Zagreb, a kako je Saša te godine maknut s HTV-a, Zoran mu je dao prve gaže i bilo mi je logično uzeti ga za kuma - ispričala je Tihana početak jedne javne i predivne ljubavne priče koja istim intenzitetom traje već tri desetljeća.

Mudrost u braku

U trenu dok se prisjeća početaka njihove ljubavi sjedi na plaži uz pjesmu cvrčaka, dok se njezin suprug odmara u hladu borova na otoku na kojem je sve počelo i kojem se uvijek s veseljem vraćaju. I sama će reći kako je njihov odnos iznimno lijep i tolerantan, što je itekako vidljivo svakom tko ih poznaje.

- Mi smo postali bračna veza u poznim godinama. Ušli smo u brak s dosta mudrosti i saznanja gdje su greške na prethodnim postajama - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:50