FATALNA MODA

Tajna novih kreacija Monike Sablić: ‘Žena ne mora biti u haljini da bi bila ženstvena i seksi‘

Vlatka Pokos, Nives Celzijus, Iva Jerković, Iva Šarić... Niz je sama koje su oduševljene novim kreacijama splitske dizajnerice
 Privatna arhiva

Žena ne mora biti u haljini da bi bila ženstvena i seksi – govori nam splitska dizajnerica Monika Sablić (41) čije su kreacije sinonim elegancije, a već niz godina oduševljavaju klijentice diljem Hrvatske.

- Iako su moj zaštitni znak haljine, privatno sam mnogo češće u hlačama tako da sam s ovim odijelima došla na svoje. Kada sam bila mlađa više sam nosila haljine, ali sada, s godinama, najbolje se osjećam u odijelima – priznaje modna dizajnerica kojoj ni poziranje pred objektivom nije strano.

Kako zablistati u odjevnim komadima s Monikinim potpisom koji zrače luksuzom često otkriva upravo sama Monika Sablić u ulozi modela, koja joj prirodno leži s obzirom na to da je 1999. godine bila okrunjena kao Miss Dalmacije.

image
Privatna arhiva

Tako je zablistala i u novoj mini blagdanskoj kolekciji.

- Odlučila sam se biti model za vlastitu kolekciju prvenstveno zbog klijentica koje me vole i žele vidjeti u odjeći s mojim potpisom – ističe Sablić.

Glavne boje kolekcije su zlatna, kraljevsko plava i zagasito crvena, a fokus je na – moćnim odijelima.

image
Privatna arhiva

- Riječ je o dva odijela od talijanskog brokata s cvjetnim motivima. Brokat je teška svila, isprepletena zlatnim nitima, a na jednom modelu odijela je u kombinaciji s crvenom bojom, a na drugom s plavim. Odijela imaju luksuzne zlatne gumbe, a razlikuju se po kroju hlača. Na plavom odijelu hlače su šire i idu u zvono, dok su na crvenom uskog i ravnog kroja – objašnjava dizajnerica.

Ova raskošna odijela idealna su, ističe, za nadolazeće blagdansko razdoblje.

- Klasične su to, blagdanske boje s kojima nikada ne možete pogriješiti, a zlatne niti brokatu daju taj dodatni sjaj koji je poželjan u ovo doba godine – rekla je Sablić.

No, ova odijela splitske dizajnerice vrlo su zapravo praktična i lako se mogu kombinirati za različite prigode.

- Odijelo na balerinke je savršeno za dnevnu varijantu, a na cipele s visokom potpeticom za večernju, svečaniju. No, hlače i sako ne morate uvijek nositi zajedno. Ako, primjerice, na hlače odjenete bijelu košulju i cipele s visokom potpeticom, i dalje izgledate vrlo sređeno i svečano. Sako se, pak, može nositi na bijelu majicu i traperice, i time postaje savršen za casual poslovne kombinacije – savjetuje dizajnerica dokazujući da je kvalitetno odijelo odlična investicija.

image
Privatna arhiva

- Savršenstvoooooo... Želimmmm i jaaaaaaaa... - napisala je u komentarima poznata voditeljica Iva Jerković, koju je Monikina nova kolekcija oduševila kao i drugih šezdesetak tisuća pratitelja na Instagramu.

- Super ti stoji odijelo, draga! To je za samouvjerene cure! - napisala joj je Vlatka Pokos.

- Obožavam! – jasna je Nives Celzijus koju su oduševila odijela koja je na svojim društvenim mrežama predstavila sama dizajnerica u ulozi modela.

- Divno odijelo, divna ti – istaknula je bivša Miss Hrvatske Andreja Ćupor.

Sablić je svoje odijelo s plavim cvjetnim motivima odjenula i na nedavno poliklinike Make Over Beautiful Inside &Out u vlasništvu nekadašnje Miss Universe Biljane Mančić. Odijelo je kombinirala uz bež cipele s vrtoglavo visokom potpeticom, omiljenog brenda svjetskih trendseterica Gianvito Rossi.

image
Privatna arhiva

- Ne znam je li mi bolje crveno ili plavo... Top – zaključila je televizijska urednica i bivša manekenka Lana Pavić.

- Bravo za posebnost u mnoštvu istih – pohvalila ju je splitsku dizajnericu Vanja Horvat, poduzetnica i bivša supruga Zorana Mamića.

- Lady in red... Predivno, Monika, kao i uvijek – istaknula je motivacijska govornica Ana Bučević.

- Savršeno! Želim! - napisala je manekenka Iva Šarić ispod fotografije Monike u odijelu s plavim detaljima.

Dizajnerica nam je objasnila i kako se za svoju mini blagdansku kolekciju odlučila dizajnirati odijela, koja su ultimativni modni klasik, a ne raskošne i seksepilne haljine po kojima je toliko poznata.

- Ma, vidite i sami kakva je situacija trenutačno i koliko je svijet mode pogođen. Nema vjenčanja ni drugih proslava, svečane haljine sada nisu toliko tražene. Ovaj prekrasni brokat stajao mi je neko vrijeme u atelieru i dugo sam razmišljala što napraviti od njega. Na kraju sam shvatila da su odijela najbolje rješenje. Mogu se nositi u raznim kombinacijama i prigodama, a i dalje su vrlo ženstvena i seksepilna – objašnjava Monika Sablić.

Nova blagdanska mini kolekcija već je dostupna u njenom splitskom atelieru.

Podsjetimo, uspješna kreatorica i bivša misica, u dugogodišnjem je braku s proslavljenim nogometašem, a danas trenerom Goranom Sablićem koji joj je najveća podrška u poslu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:29