FEŠTA TEK SLIJEDI

Tajno vjenčanje Mate Rimca: Jedan detalj posebno otkriva koliko je sve bilo ležerno

Prava fešta i crkvena ceremonija ovaj skladan par čekaju u njihovu rodnom Livnu u srpnju
Mate Rimac i Katarina
 Cropix

Odabirom vjenčanja u Villi Dalmaciji, jednoj od omiljenih Titovih rezidencija, jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika i inovatora Mate Rimac i Katarina Lovrić osigurali su si u četvrtak apsolutnu privatnost i komociju za 30-ak najbližih uzvanika. U potpuno opuštenoj atmosferi 32-godišnji Rimac i tri godine mlađa Katarina na vječnu su se ljubav, u potpunoj tajnosti, zakleli na obali ispred ekskluzivne rezidencije čiji dnevni najam stoji 30 tisuća kuna.

Prije same ceremonije održane u poslijepodnevnim satima gosti su se zabavljali na velikoj i raskošnoj terasi Ville Dalmacija koja je bila decentno dekorirana s dva velika stola puna cvijeća i lampicama. Na istoj terasi svojedobno su uživali i Winston Churchill te Indira Gandhi.

A da je čitava svadba bila prilično opuštena i jednostavna govori i činjenica da su pred matičara za oltarom ukrašenim cvijećem Mate i Katarina stali sa sunčanim naočalama na očima. Katarina, ili kako joj njezin Mate voli tepati Kate, imala je jednostavan bijeli kombinezon i čipkasti veo te raskošan buket u rukama, a Rimac bijelu košulju.

Doduše, prava fešta i crkvena ceremonija ovaj skladan par čekaju u njihovu rodnom Livnu u srpnju. A upravo ondje par se i upoznao prije 15 godina, od čega su posljednjih šest u sretnoj vezi, koju su uspješno držali daleko od očiju javnosti, a zajedno ih se moglo vidjeti na značajnijim događanjima poput predstavljanja električnog hiperautomobila C_Two u Ženevi te na dodjeli svjetske nagrade za poduzetnika godine.

image
Mate Rimac i Katarina
Marko Todorov/Cropix

Inovator te osnivač i vlasnik tvrtke Rimac Automobili, koji je svijet osvojio vozilima od gotovo 2000 konja na električni pogon, zaprosio je Kate prošle godine krajem srpnja zlatnim prstenom s upečatljivim zelenim kamenom, nalik smaragdu, dok su ljetovali na Jadranu, a vijest je oduševila njihove prijatelje, rodbinu i suradnike.

Zarukama su se pohvalili i na Instagram profilima, a Mate je tom prilikom napisao: "Tek smo se nedavno upoznali, pa nam je trebalo malo vremena. Kakav spontani tulum smo imali, sve vas volim. Siguran sam da će godine koje dolaze biti čak i uzbudljivije od onih koje smo zajedno prošli". A sve je upotpunio zajedničkom fotografijom iz 2005. i 2020. godine.

Jedno drugome uvijek su bili velika potpora. A dok je Mate bio okupiran vlastitim unosnim biznisom, Katarina je studirala marketing u Zagrebu. Iako su rijetko s javnošću dijelili zajedničke trenutke, Rimac je mnoge nasmijao objavom svoje odabranice u prekrasnom srebrno-plavom električnom Jaguaru E-Type Zero kojim su se princ Harry i Meghan Markle nakon vjenčanja odvezli na proslavu u Frogmore Cottage. Automobil je bio proglašen i najljepšim u svijetu, a upravo je Rimac zaslužan za uređenje njegova motora.

Kako bilo, inovator je nakon tog spektakularnog kraljevskog vjenčanja otkrio kako ipak princ Harry i Meghan nisu bili prvi koji su isprobali Jaguarov kabriolet, već se ovim kultnim automobilom prije njih provozala njegova "princeza Kate od Odžaka". A da "princeza Kate" ima i veliko srce te da je velika ljubiteljica životinja, pokazala je svojedobno donirajući novac udruzi S-PAS i podmirivši troškove operacije zvjerski pretučenom psu Lisku. Inače, ekonomistica i od četvrtka gospođa Rimac, vlasnica je ljubimca Nale, ženke japanske akite. Kako bilo, nakon učestalih pitanja ovom sretnom paru - kad će vjenčanje, vjerojatno će tradicionalno uslijediti i ono - kad će nasljednik?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 04:21