‘I FOUND YOU‘

Talentirani Eric uoči nastupana Dori: ‘Izlazim iz zone komfora, jedva čekam da čujete pjesmu‘

Nastupam s plesačima i, pazite sad ovo, bez gitare! Koreografija je jako cool i odlično prati stil pjesme, rekao je

Eric i plesači

Mladi kantautor Eric, kojeg glazbeni kritičari nazivaju hrvatskim Edom Sheeranom, godinu je započeo sjajnim priznanjima u obliku glazbenih nominacija i nagrada, ali i pripremama za nastup na ovogodišnjem Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.

Na Dori 2022 nastupit će s autorskom pjesmom „I Found You”, a u Opatiji će svoj primaran instrument gitaru zamijeniti koreografijom, za koju su zaslužni Helena Janjušević i Diego Siqueira. Uvaženi koreografi već su godinama neka od najtraženijih imena domaće plesne scene, a osim što čine dio Ericova tima na Dori, s njim će 19. veljače dijeliti pozornicu uz još dva poznata imena – Valentina Walme i Stjepan Cutvarić.

- Ove godine mičem se iz svoje sigurne zone! Nastupam s plesačima i, pazite sad ovo, bez gitare! Koreografija je jako cool i odlično prati stil pjesme. Na probama je uvijek odlična atmosfera i presretan sam jer uz sebe imam prave profesionalce s kojima je prekrasno raditi. Za mene je ovo prvo iskustvo učenja koreografije i jedva čekam da čujete pjesmu i vidite što smo spremili! Jako me veseli da je dio tima i Aleksandar Rapaić, koji je kreirao fantastične vizuale. Nastup će biti na svjetskoj razini, a cjelokupan će dojam zaokružiti sjajan styling koji je osmislio moj stalni suradnik, modni dizajner i stilist Ivan Friščić, izjavio je Eric u povodu otkrivanja tima s kojim surađuje.

Oduševljenje suradnjom ne skrivaju ni plesači.

image

Eric

- Eric je u potpunosti predan onome što radi i veliko je zadovoljstvo raditi s njim. Oduševio nas je načinom na koji je koreografiju obogatio svojom osobnošću i uvjereni smo da će publika u njemu prepoznati nekog tko je jako karizmatičan, ljubazan i skroman. Jedva čekamo podijeliti naš nastup sa svijetom i vjerujemo da će Eric zablistati na pozornici, rekli su.

ERIC iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo; svoj je talent pokazao već u osnovnoj školi te je pobjeđivao na raznim državnim i inozemnim natjecanjima u klasičnoj gitari, a još je kao srednjoškolac surađivao s glazbenim profesionalcima pa je singlove „Not Gonna Let Go“ i „Confidence“ napisao uz nagrađivane švedske producente Adama Kullinga (David Bisbal, Anastacia, Alexandra Stan) i Ninosa Hannu (Will Smith, Pitbull, Maluma).

Već spomenuti debitantski album „I Am Eric“, koji je mladi glazbenik skoro u potpunosti napisao i producirao u svojoj sobi, rezultat je dugogodišnjeg predanog rada. Izdanje je objavljeno u lipnju 2021. godine pod diskografskom kućom Universal Music Hrvatska, dok ga je u Sjedinjenim Američkim Državama distribuirala diskografska kuća Republic Records, koja predstavlja neke od najvećih glazbenih zvijezda današnjice (The Weeknd, Ariana Grande, Taylor Swift, Lorde...).

image

Eric i plesači

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:15