MIRKO MIOČIĆ

TARIK FILIPOVIĆ O NEPREŽALJENOM MAJSTORU KVIZOVA 'Želio sam ukinuti joker zovi, uz Mirka nije imao smisla! Harao je!'

 
Tarik Filipović, Mirko Miočić (u krugu)
 Hanza media

Prošle su dvije godine od smrti najomiljenijeg hrvatskog meštra kviza, Zadranina Mirka Miočića. U razgovoru za Story, voditelj kviza koji je njemu više puta sjedio sučelice, Tarik Filipović, ovako je o njemu rekao:

"Mirko Miočić je dio naših života, uvijek će to biti. On je urezan zlatnim slovima u kvizašku povijest Hrvata. Od Laze Goluže i Maje Jurković, koji su bili 'mama i tata' kvizova, Mirko Miočić je jedan od natjecatelja koji je 'harao'.

U vrijeme 'Milijunaša' sam predlagao ukinemo joker 'zovi', jer uz Mirka to nije imalo smisla! Bili smo dragi prijatelji, zaista se poštovali i cijenili, i najljepše od svega je što on nije zaboravljen poput mnogih dugih. Dobio je svoj kvizaški memorijal u Zadru, tako da će Mirko uvijek s nama živjeti...".

Upitan koji su mu još natjecatelji, osim Miočića, ostali u posebnom sjećanju, Tarik je odgovorio:

"Kroz cijelu ovu moju 16-godišnju povijest kvizova pamtim osvajače velikih iznosa, Miru Bićanić i profesora Mlinarića, koji su osvojili u raznim kvizovima po milijun kuna.

Pamtiš dobre energije, osmjehe koji plijene, velike provale... Neki osvoje ogromne iznose i ipak vam prođu mimo pogleda, mimo duše.

Svakome se natjecatelju pristupa isto, a netko se potrudi bilo energijom, bilo znanjem ili nečim trećim da ga zapamtite i da vam ostane u sjećanju.

Na pitanje koliko je sam naučio kroz godine vođenja raznih kvizova, Filipović rezimira:

"Pa nekako sam mislio da puno toga znam, dok nisam upoznao i Mirka, i moje ostale lovce u 'Potjeri'. Sad više ne mislim baš da toliko puno znam. Ponekad dođe nekom natjecatelju niz pitanja gdje znam apsolutno svaki odgovor, a onda se dogodi četiri-pet, gdje ne znam niti jedan." - priznao je Tarik, koji od jeseni ponovno sjeda za kormilo "Milijunaša", prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:21