OMETAO GLUMCA

Tarik o incidentu na predstavi u BiH: ‘Gradonačelniku sam ponudio da izađe iz dvorane, bilo mi je teško glumiti‘

‘U jednom sam trenutku upitao gospođu, suprugu gradonačelnika, je li nešto ljuta na svog ‘doktora‘. Ona je, onako kroz zube, procijedila da nije...‘

Tarik Filipović

 Lucija Ocko/Cropix

Prošle subote poznati glumac i voditelj Tarik Filipović nastupio je sa svojom predstavom „Seks i glad“ u Živinicama u Bosni i Hercegovini, a na predstavi je došlo do incidenta s gradonačelnikom Beganom Muhićem.

Tarik Filipović sada je za Index.hr otkrio okolnosti događaja.

„Apsurd je da je tu predstavu otkupio Grad i poklonio je svojim građanima. Dakle, i gradonačelnik. No, vjerojatno on nije znao o čemu je predstava, već samo tko igra u njoj“, rekao je Filipović o gradonačelniku koji je sjedio u prepunoj dvorani u prvom redu sa svojom suprugom.

„S njima je bio i jedan par koji je veoma brzo, nakon početka predstave, izašao. Odmah sam osjetio njihovu energiju, koja je bila poprilično negativna, ne do te mjere da ne mogu igrati, ali sam cijelo vrijeme na sebi osjetio njihove poglede koji su bili čudni. Zbog toga sam u jednom trenutku upitao gospođu, suprugu gradonačelnika, je li nešto ljuta na svog ‘doktora‘. Ona je, onako kroz zube, procijedila da nije, a ja sam nastavio dalje“, govori Tarik.

image

Tarik Filipović

Damir Skomrlj/Cropix

Potom je primijetio kako gradonačelnik i njegova supruga tipkaju u mobitele.

„Refleksno sam, onako u liku, rekao: ‘Tako je, zapišite što doktor seksologije govori, uvijek je dobro imati natuknice.‘ Nakon tog je gradonačelnik počeo mumljati, a ja sam mu rekao da ga ne čujem jer sam ozvučen. On je na to rekao: ‘Mogli ste reći što je sadržaj nastupa.‘ Ja sam mu rekao: ‘Kao prvo, ovo nije nastup, ovo je predstava. Kao drugo, mogli ste pogledati plakat i raspitati se što ste kupili i što dolazite gledati...‘“

Nakon toga je Filipović ponudio da on napusti pozornicu ili da gradonačelnik i supruga napuste predstavu.

„Rekao sam mu da imamo dvije opcije. Prva je da ja odem u garderobu, a on da preuzme pozornicu. Druga je da on izađe. ‘Nitko vas ne tjera da budete tu, ja ću vas sačekati ako hoćete‘, rekao sam. Publika je na to počela pljeskati, a on je rekao da ‘može ostati sjediti, ovako‘“, prisjeća se i dodaje kako mu nije bilo lako nakon toga odigrati preostalih 45 minuta s tim osjećajem.

image

Tarik Filipović

Lucija Ocko/Cropix

Na kraju predstave Tarik je dijelio svojoj publici u prvim redovima „recepte“, kao i inače, ali gradonačelnik i supruga su svoj odbili, a ubrzo i otišli. Nakon predstave su brojni iz publike došli do njega kako bi se ispričali i nadaju se da neće ponijeti loše uspomene iz njihovog grada.

„Ne mislim ništa loše, doći ću u Živinice ponovno prvom prilikom“, rekao je o tome pa dodao da „izaći s predstave nije sramota“ te da je svjestan da „sve ide u rok službe“.

Tarik Filipović u predstavi glumi doktora seksologije, profesora i zavodnika Udu Špricnmahera koji želi publiku nasmijati i educirati o seksualnim temama koje su mnogima i dalje tabu. Otkako Tarik izvodi predstavu, ovo je bio prvi takav događaj na njoj.

„Osim što sam pogodio svoj ukus i ukus publike, smatrao sam velikim uspjehom to što sam o temi seksualnosti, koja je sama po sebi lascivna, progovorio na način koji dosad nikome nije zasmetao. Bilo je u publici ljudi raznih profila i svi su predstavi dali palac gore.“

S gradonačelnikom, osim na predstavi, nije pričao i nisu se upoznali.

„Nisam ga upoznao, ni prije ni poslije. Ja ne bih ni progovorio o toj temi da nije procurila u medije. Žao bi mi bilo publike da smo prekinuli predstavu. Od gradonačelnika i supruge pljesak nisam dobio, no zato su pojačali pljesak publike.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:18