DISCUS HERNIA

Tatjana Jurić nakon operativnog zahvata: ‘Na leđima imam tri šava, tko se susreo s tim, zna o kakvim bolovima govorim‘

Pune 23 godine živim s diskus hernijom, priznala je radijska voditeljica koja se sada osjeća puno bolje

Tatjana Jurić

 Instagram

Radijska voditeljica Tatjana Jurić zabrinula je svoje obožavatelje kada je prije gotovo mjesec dana objavila selfie iz bolničkog kreveta. Voditeljica se, naime, već dugo bori s diskus hernijom, a sada je svoje fanove obavijestila da se odlučila za operativni zahvat.

"Nisam se lako odlučila na ovaj zahvat, a sad si mislim što sam čekala! Popodne operacija, sutradan sam iz bolnice išetala bez bolova, uspravna i na svojim nogama. Doslovno! Na leđima imam tri mala šava, ništa, ali ništa me više ne boli, a tko se s diskus hernijom susreo zna o kakvim je ovdje bolovima riječ. Dr. Rotim, dr. Sajko i cijela ekipa Specijalne bolnice Neurospine, HVALA VAM", započela je svoju objavu Tatjana Jurić.

"Ovo nije plaćena objava, ali vidim prema vašim porukama ovih tjedana, mnogima će informacije biti korisne! Pune 23 godine živim s diskus hernijom. Od povrede još u srednjoj školi. Znam sve fore kako si pomoći, što smijem, što ne. U srednjoj sam na maturalac išla tako da su mi na podu autobusa napravili improvizirani ležaj. Moj prvi susret s hernijom, akutno stanje. Vježbom i terapijom, operacija nije bila potrebna, ali tegobe mi u ova dva desetljeća ustvari nikada nisu u potpunosti prestale. Otkad znam za sebe, svjesna sam postojanja svoje desne noge. Povremeno trne sve do malog prsta, boli, steže donji dio leđa. Kad kišem, nogu dižem i stišćem o prsa da manje boli; kad mi nešto padne, isto podižem nogom, ne sagibam se", nastavlja.

"Kad god negdje dođem, pa sjednem, dižem jednu nogu na stolac, kao na ovoj fotografiji, pa uvijek objašnjavam da nisam nepristojna, boli me, ne mogu drukčije sjedit. Bolje je kad sam u treningu, ali u ozbiljnom treningu, kad i ako s vježbanjem posustanem, bol se s vremenom pojačava. Već i sve to šteti samom živcu, noga slabi, cirkulacija loša, mišići propadaju. O tome što je i kako tijelo kompenziralo, pa kako danas izgleda moja postura, bolje da šutim. Da skratim, 23 godine živim s diskus hernijom. Dosta je. S discus hernijom se da živjeti, ali kvaliteta života je bitna!

Ako dugotrajno nema poboljšanja, a osobito ako opet dođe do akutnog stanja i pogoršanja koje se ne smanjuje, od operacije ne treba zazirati, danas su to u mnogočemu poštedni zahvati. Minimalno invazivni zahvati, ne trgaju tkivo, idu direktno. I da ne bi bilo zabune, s operacijom ili bez, bez vježbanja ništa! Trening, vježbanje, disciplina! A sad me ispričajte, fizikalna mi slijedi, pa DNS i ozbiljan trening", napisala je Tatjana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:25