BEZ DLAKE NA JEZIKU

Tereza Kesovija pohvalila Let 3, a onda se osvrnula na Macrona: ‘Njegova žena Brigitte bila je malo pedofilka‘

Uspješnu glazbenu karijeru, osim na našim prostorima, Tereza je gradila i u Francuskoj, a velika je obožavateljica i Leta 3
 Happy Fm/

U Special Happy Showu na Happy FM-u ovaj tjedan gostovala je svjetska diva - Tereza Kesovija. Titulu, svakako, potvrđuju srebrno i zlatno odličje koje su joj osobno uručili francuski predsjednici Jacques Chirac i Emmanuel Macron. Uspješnu glazbenu karijeru, osim na našim prostorima, Tereza je gradila upravo u Francuskoj koju je osvojila 60-ih i 70-ih godina. Poznata i kao velika obožavateljica Leta 3 komentirala nam je i pobjedu Riječana na Dori, koje očekuje u finalu Eurosonga.

- Let 3 je za mene zakon, ja njih zaista volim i poštujem, radila sam s njima na pjesmi ‘Sam u vodi‘. Njihove tekstove teško je razumjeti, ali baš u svakom svom djelu Let 3 ima poruku. Naravno da smo kod mene doma navijali za njih na Dori. Mislila sam da ću ostati bez glasa za sva vremena, a njihov odgovor je bio: ŠČ. Bit će u finalu sigurna sam, bit će i dosta galame, jer s one dvije rakete koje se pojave na sceni, one nisu agresivne, no tu su. Znamo dobro kome je upućena kritika - Rusiji i Ukrajini. No, kako su lijepo rekli – samo nam ljubav treba; pusti sve te gole stražnjice i rakete, ljubav je bitna. Nek‘ prestane taj kaos rata, bijede, patnje i da pokušamo živjeti u miru - poručila je Tereza i osvrnula se i na Damira Martinovića.

image
Happy Fm/

- Mrle je stvaralac, on provodi dane i noći pred spavanje razmišljajući o sljedećem ostvarenju u to sam uvjerena, upoznati ga, trebala bi biti privilegija svakog čovjeka - dodala je.

S obzirom na to da je desetljećima živjela u Francuskoj, Tereza je upitana što možemo naučiti o Francuskinjama.

- Ništa pretjerano. One svoj imidž više imaju zahvaljujući svojoj povijesti, slavnim Francuskinjama koje su bile šik dame no isto tako i dame sumnjivih morala. Malo im je nagnuta ta moralna vertikala kao kosi toranj u Pisi. No, generalno o Francuskinjama i Francuskoj imam dobro mišljenje. Prva dama Francuske Brigitte Macron, koja je u svojoj mladosti bila profesorica ili učiteljica svom suprugu današnjem predsjedniku Emmanuelu Macronu, neminovno ima više godina od njega, dakle bila je i malo pedofilka. No, interesantno je u kojoj mjeri ona dobro izgleda, a čini mi se i mudra - rekla je Tereza.

image

Tereza Kesovija

Happy Fm/

Tereza je rođena u Konavlima, a svoje djetinjstvo, bez obzira na slavu koju je postigla, te svjetske adrese na kojima je živjela, ipak smatra najljepšim dobom života. Sve ‘velike‘ ljude, zvučna imena s kojima je radila, sjedila ili pričala krasi jedna zajednička vrlina, a to je jednostavnost, otkrila je.

Iz šest desetljeća duge i bogate karijere teško je izdvojiti najdraže stihove.

image
Happy Fm/

- Netko je rekao da sam snimila više od tisuću pjesama, sad zamisli da imam tisuću djece – koje bi izabrala?. Moram vam reći da je bilo prelijepih pjesama, ako to nije lijepa melodija, onda je tekst koji govori jako puno. Prve pjesme bile su Zdenka Runjića, spomenula bih ‘Ćakule o siromajima‘,...‘Balada o tovaru‘ - tovar u ono vrijeme siromaštva bio je jedino prijevozno sredstvo, prevozio je i drvo i lozu i grožđe, a kako je Runjić potekao iz toga miljea, on je zapamtio tog tovara koji vuče i hrani obitelj i ispričao je eto tako jednu životnu priču. Lijepe pjesme su i ‘Molim te ostani‘, ‘Rusticana‘, ‘Fiamengo‘, ‘Ni me stra’,...‘Nono‘ je zanimljiva jer ja nisam upoznala nona ni s mamine ni papine strane, pa značenje Nona ja ne znam. Ja ne znam tko je taj čovjek pa sam onda izmišljala...Ma sve su posebne na svoj način - zaključila je Tereza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2023 04:52