OBJAŠNJENJE ORGANIZATORA

‘Tijekom dodjele Zlatnog Studija poštovala se ravnomjerna zastupljenost spolova‘

Ukupno je tijekom prijenosa na pozornici nagradu preuzelo 11 žena i 11 muškaraca, od čega u pretprijenosu pet muškaraca i tri žene
 Marko Todorov/Cropix

Tragom raznih komentara i upita moramo pojasniti:

U subotnjem prijenosu dio kategorija nije mogao ući u direktan prijenos iz dva razloga: prvi, ograničenje broja ljudi koji smiju biti u studiju iz epidemioloških razloga te drugi - vremensko ograničenje programa.

Jutarnji list svake godine dogovara broj kategorija koje će biti u direktnom prijenosu kako ne bi premašili dogovorene minute prijenosa. Istovremeno, Jutarnji list ulaže velike redakcijske i promocijske napore da svima osigura jednak tretman u najavama, prikazima, promociji i svakom drugom prezentacijskom obliku.

Konkretno, u kategoriji kazališta i filma ove godine u direktnom prijenosu nagradu je dobila mlada glumica iz Osijeka Matea Marušić, najbolja je kazališna predstava "Štajga" iz Vinkovaca, najbolji filmski glumac Goran Navojec, a najbolji film "Tereza 37". Nažalost, u direktan prijenos nisu stale kategorije najbolji kazališni glumac, najbolja filmska glumica i najbolja kazališna glumica. Sukladno tradiciji, iduće će godine u direktnom prijenosu biti one kategorije koje nisu bile ove godine.

Ukupno je tijekom prijenosa na pozornici nagradu preuzelo 11 žena i 11 muškaraca, od čega u pretprijenosu pet muškaraca i tri žene. Iz ovih se brojki jasno može zaključiti da se tijekom dodjele Zlatnog Studija poštovala ravnomjerna zastupljenost spolova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:21