PODACI ZAMPA

Tko je lani punio dvorane: Petar Grašo prodao najviše ulaznica, na drugom mjestu iznenađenje

Od regionalnih glazbenika daleko najviše ulaznica prodao je Saša Matić, na listi su i Halid Bešlić i Željko Joksimović
 Goran Mehkek/Cropix

Petar Grašo za svoje koncerte prodao je najviše ulaznica u 2022. godini, jasno je iz liste što ju je po prvi put u povijesti objavio HDS ZAMP. Popis nastao na osnovu zbroja svih kupljenih ulaznica u protekloj godini odnosi se na koncerte i festivale, pa nakon Graše drugo mjesto ove liste drži grupa Dalmatino. Slijede Parni valjak, Jelena Rozga, Doris Dragović, Hladno pivo, Massimo, 2 Cellos, Marko Perković Thompson te Željko Bebek koji je po broju prodanih ulaznica na koncertima lani na desetom mjestu.

Od prve je iz ovoga jasno da publika i dalje želi i voli odlaziti na koncerte istinskih provjerenih domaćih zvijezda koje na našem estradnom nebu sjaje već desetljećima. Jer, Matija Cvek, koji pripade u mlađe izvođače, a čija pjesma ‘Trebaš li me‘ mjesecima nije silazila s vrhova top ljestvica na ovom popisu HDS ZAMP-a tek je na dvanaestom mjestu.

Da ova teorija drži vodu potvrđuje i popis regionalnih glazbenika koji su u Hrvatskoj prodali najviše ulaznica za koncerte. Na prvom mjestu tu je Saša Matić, potom Dino Merlin, Halid Bešlić, Zdravko Čolić, te, peti, Željko Joksimović.

Što se inozemnih glazbenika tiče najviše koncertnih karata prodali su Iron Maiden (Arena Zagreb), pa Sting (Arena Zagreb), Andre Rieu (Arena Zagreb), The Cure (Arena Zagreb), te Arctic Monkeys (Arena Pula).

Od festivala po broju prodanih ulaznica prednjači splitski Ultra Europe Festival, slijedi umaški Sea Star Festival, treće mjesto pripalo je zagrebačkom IN Music Festivalu, četvrto pulskom Adria Summer Festivalu, dok je peto mjesto pripalo splitskom Fusion Festivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:50