STELLA LITOU

Tko je nova predsjednica uprave RTL-a? ‘Sigurni smo da ćemo sa Stellom rasti i u Hrvatskoj i Sloveniji‘

Stella će ujedno biti imenovana i predsjednicom Uprave RTL-a Hrvatska

Stella Litou

 RTL

Central European Media Enterprises (CME) imenovao je Stellu Litou novom predsjednicom Uprave CME Adrije, odgovorne za Pro Plus i RTL Hrvatsku, počevši od 28. studenoga 2022. godine. Stella se pridružuje CME Adriji s primarnim ciljem unapređenja implementacije strategije integracije i sinergije između Pro Plusa i RTL-a Hrvatska.

Stella će ujedno biti imenovana i predsjednicom Uprave RTL-a Hrvatska dok Branko Čakarmiš nastavlja obnašati ulogu generalnog direktora Pro Plusa s fokusom na rast sadržaja i digitala na slovenskom tržištu, gdje će raditi sa Stellom na strategiji integracije.

- Stella ima bogato profesionalno iskustvo u području financija, strategije, programa te digitalne integracije. Sigurni smo da će se pod njezinim vodstvom realizacija integracijske strategije Pro Plusa i RTL-a Hrvatska ubrzati i rezultirati rastom u obje zemlje, izjavio je Dušan Švalek, glavni operativni direktor CME-a.

- Branko ima naše puno povjerenje u vođenju procesa daljnjeg rasta Pro Plusa; Stella i on činit će sjajan tim, nastavio je Švalek.

- Ova pozicija predstavlja veliku priliku za moju karijeru: dva tržišta s gledateljima različitih navika i kultura, odgovornost nadgledanja ne samo integracije dva vodeća televizijska nakladnika već i širenje digitalnog dijela poslovanja, te stvaranje još boljeg domaćeg sadržaja. Iznimno mi je drago što se ponovno pridružujem CME-u, organizaciji čija ambicija da se transformira u vrhunskog proizvođača sadržaja, prema mom mišljenju, čini sjajnu priču o uspjehu u našoj industriji posljednjih godina na području Europe, izjavila je Stella Litou, buduća predsjednica Uprave CME Adrije.

Stella je cijelu svoju karijeru provela u medijskom i zabavnom sektoru i bila je posvećena prvenstveno programu i stvaranju sadržaja. Posljednjih je godina obnašala vodeće funkcije unutar Antenna Grupe u rodnoj Grčkoj, gdje je bila generalni direktor Ant1TV-a/Mak TV-a. Stelline odgovornosti uključivale su razvoj televizijskog poslovanja, povećanje mogućnosti stvaranja sadržaja, oblikovanje strategije digitalne transformacije te odgovornost za ponudu sadržaja pri pokretanju Ant1+, Antennine ključne SVOD platforme.

Njezino profesionalno iskustvo vezano je i uz strategiju, vođenje poslovanja, financije i transformacijske inicijative. Prije pozicije u Antenna Grupi, Stella je četiri godine radila kao direktorica programa Pro TV-a u Rumunjskoj te kao voditeljica Odjela strategije i razvoja MTG-a u Sofiji. Stellina karijera obuhvaća rad u javnim i privatnim medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:56