GLASAJTE OVDJE

Tko je prošao, a tko ispao iz finala Zlatnog Studija: ‘Dvije nominacije za Massima i jedno veliko iznenađenje...‘

Poznata su imena finalista Zlatnog Studija 2023. u 21 kategoriji. O pobjednicima odlučujete samo vi - naši čitatelji
 Matija Djanjesic/Cropix

Imena 63 finalista, pjevača i pjevačica, glumaca i glumica, voditelja i novinara te predstava, filmova, emisija i ostalih koji se natječu za najveću hrvatsku medijsku nagradu Zlatni Studio 2023. objavljena su danas i odmah je započelo glasanje u 21 kategoriji.

Popis finalista u svim kategorijama i mogućnost da za njih glasate možete pronaći OVDJE.

U prvom krugu u redakciju Jutarnjeg lista pristiglo je više od 382 tisuće glasova preko online glasanja na jutarnji.hr te kupona koje možete pronaći u našem TV prilogu Studio.

Mnoga od imena finalista su možda i očekivana, a neka su i iznenađenje. Massimo, naš veliki pjevač i jedan od rekordera Zlatnog Studija nažalost je preminuo 23. prosinca prošle godine, međutim naši čitatelji, kojima smo ostavili mogućnost glasanja za njega, poslali su ga u finale u dvije kategorije - onoj za najboljeg pjevača i koncert godine. Massimo je, naime, 5. studenog, već bolestan i upoznat s dijagnozom održao spektakularni koncert u krcatoj Areni. Bio je to nažalost njegov posljednji veliki nastup. Uz Massima u finale su se probili i Petar Grašo i Matija Cvek, a ispali su Tony Cetinski i Neno Belan.

image

Petar Grašo

Uz Massima u dvije je kategorije u završnicu prošla i pjevačica Mia Dimšić. Njena pjesma ‘Guilty pleasure‘ kojom je pobijedila na Dori i predstavljala nas na Eurosongu ušla je u finale uz još dva velika hita - ‘Trebaš li me‘, od Matije Cveka i Eni Jurišić i ‘Dani koji sjaje‘ od Pavela kojima su se pridružili Sanja, Marinko i Zec, članovi Novih Fosila.

Veliki hit Petra Graše ‘Je l‘ ti reka‘ ‘ko‘ nije se uspio probiti u top tri ove godine, a kako se Dimšić našla u finalu za pjevačicu godine uz Doris Dragović i Zoricu Kondžu, mjesta tamo na kraju nije bilo za Jelenu Rozgu i Lorenu Bućan.

image

Mia Dimšić

Tomislav Kristo/Cropix

Prilično iznenađenje je ulazak u finale u kategoriji najbolje radijske postaje je ono lokalnog Alfa BBR radija (Bjelovarsko-bilogorskog radija) koji se tamo probio unatoč žestokoj konkurenciji u kojoj je bio i Otvoreni radio. Uz Alfu prošli su i Radio Dalmacija i Radio Rijeka, obje vrlo popularne radio stanice u svojim gradovima Rijeci i Splitu.

Joško Lokas, u ulozi voditelja ‘Potjere‘ i Ivan Dorian Molnar, voditelj nogometne emisije ‘Qatara‘ nisu uspjeli ući u finale najboljeg TV voditelja jer su tamo prošli Igor Mešin, Antonija Blaće i Duško Ćurlić. Slično je bilo i u utrci za titulu TV novinar u kojoj u finale nakon napetog glasanja do posljednjeg časa nisu prošli Hrvoje Krešić i Edi Škovrlj. Ali zato jesu Robert Knjaz, Silvana Menđušić i Martina Validžić.

image

Jelena Rozga

Cropix

U našoj novoj kategoriji TikToker godine u finalu su na kraju završili popularni i duhoviti Antonio Milošević, Leon Kosanović i Laura Pavlović.

Popis svih ostalih finalista možete pogledati OVDJE

Tko će na kraju od svih njih završiti kao pobjednik doznat ćemo u izravnom prijenosu 28. siječnja s početkom u 20.15 sati iz studija Anton Marti na HTV1, a glasati za svoje favorite možete do 20. siječnja u ponoć (na jutarnji.hr) te putem kupona koje objavljujemo u Studiju, prilogu Jutarnjeg lista i Hanza Medije a koji trebaju stići najkasnije do 18. sječnja.

image
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:48