SKLADAN PAR

Tko je samozatajna supruga Zlatka Dalića? Davorka se zbog njega odrekla karijere, a vole se već 30 godina

Zlatko i Davorka u sretnom su braku od 1992. godine te imaju dvojicu sinova, Tonija i Bruna

Zlatko i Davorka Dalić

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Samozatajna Davorka svaku utakmicu bodri svog supruga, izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića. U braku su 30 godina, a nakon što je završila fakultet odrekla se svoje karijere jer je jedino tako njihova obitelj mogla funkcionirati.

Zlatko i Davorka u sretnom su braku od 1992. godine te imaju dvojicu sinova, Tonija i Bruna. Davorka je izbornikova ljubav još iz srednjoškolskih dana, a rođena je u Livnu kao i on. Prošle su godine proslavili srebrni pir. Upravo je ona ta koja ga najbolje razumije, pa čak i na dan utakmice kada izbornik "ništa ne jede, ni s kim ne razgovara, ne koristi mobitel i ne odgovara na poruke", kako je priznao u intervjuu za Gloriju prošle godine.

image

Zlatko i Davorka Dalić

Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Priznao je i da je njegova supruga žrtva njegove karijere. Kako bi obitelj funkcionirala, Davorka je morala biti u potpunosti posvećena.

- Mi muškarci smo sebični i nećemo se odreći svojih ambicija. Nakon nekog vremena došla je ponovno ponuda iz Hajduka, ja sam je prihvatio i preselili smo se na godinu i pol dana u Split. Međutim, ne pamtim da sam tamo nešto dobro napravio, osim što je u našu obitelj došlo drugo dijete. Sin Bruno rodio se u Splitu i onda se cijela familija vratila doma u Varaždin - rekao je Dalić za Gloriju i otkrio da je tražio njezina bivšeg šefa da joj da otkaz.

image

Zlatko Dalic i supruga

Josko Ponos/Cropix

Brzo nakon vjenčanja dobili su prvog sina Tonija i Davorka mu je prve dvije godine bila potpuno posvećena, jer je Zlatko često putovao s klubom, a potom se zaposlila u Levi‘su u Varaždinu.

- Međutim, nakon nekog vremena sam zamolio da joj daju otkaz, jer kako tamo nismo imali nikoga, nije mogla izdržati taj tempo posve sama. Pokojni Anđelko Herjavec se tada smijao: ti si prvi koji traži da nekome dam otkaz, rekao mi je - prisjetio se izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:47