BRINU O DJECI U KENIJI

TKO SU DJECA ČIJI SU KUMOVI FRANKA I VEDRAN ĆORLUKA? Joy i Patrick dolaze iz obitelji koje žive od jednog dolara dnevno...

 

Glazbenica Franka Batelić i njezin dečko, nogometaš Vedran Ćorluka, sudeći prema izjavama u emisiji Nove TV “Život priča priče” i Frankinu Instagram profilu, uskoro bi se mogli ponovno zaputiti u Afriku, ali ne zbog odmora kao prije godinu dana, nego sa sasvim drugačijim ciljem.

Sirotište

Par namjerava otputovati u Keniju, gdje namjeravaju posjetiti poznatog misionara, fra Miru Babića. Fra Miro (42), jedan od najmlađih hrvatskih misionara u svijetu, od 2004. godine nesebično pomaže afričkoj djeci - osnovao je sirotište Mali dom u mjestašcu Subukija u kojem se brinu i za djecu s invaliditetom koje su obitelji odbacile, te podigao misijsku školu St. Francis, inače jednu od 15 najboljih škola u toj afričkoj zemlji, prema rezultatima iz prošle školske godine.

Franka i Ćorluka sada su otkrili da su i sami već neko vrijeme kumovi dvoje djece, Joyu i Patricku, učenicima prvog razreda srednje škole s kojima ih je povezao fra Miro.

Joy

Patrick

Dolar dnevno

“Tako mali doprinos, a toliko te ispuni, možeš pomoći samo jednom donacijom. Mislim da svatko treba pomoći. Ja odmalena, od 13., 14. godine, imam neku neopisivu želju otići u Afriku i nekakvu konekciju. Uvijek sam mami govorila da idem u Afriku i da ću doći doma s dvoje djece”, napisala je kasnije Franka na svom Instagram profilu, gdje je objavila i kratki video koji su joj poslali volonteri Malog doma, s pozdravima od njezine i Vedranove kumčadi.

Inače, kumstvo je sponzorstvo i iznosi 400 eura godišnje po učeniku - pokriva smještaj u školi, tri obroka dnevno, školsku uniformu, udžbenike i sredstva za osnovnu higijenu. Sva djeca dolaze iz obitelji koje žive od jednog dolara dnevno.

Franka je na Instagramu rekla i da su ona i Vedran namjeravali djecu posjetiti oko Božića, no zbog obaveza u tome neće uspjeti. No svakako će to napraviti sljedeće godine. Pozvala je, još jednom, i sve one koji mogu da pomognu djeci u Keniji, postanu kumovi ili se priključe barem jednokratnom donacijom.

A doznajemo i da su Franka i Vedran izrazili želju za većim uključenjem u pomaganju školi - žele financirati gradnju školskog igrališta.

Povratak glazbi

Zgodna pjevačica, inače, ovih se dana nakon četiri godine stanke vratila glazbi. Sada će, zasigurno, mnogo manje vremena provoditi u Moskvi gdje Vedran igra za Lokomotiv Moskva. Novi singl pod nazivom “S tobom” Franka je dugo tražila, rekavši kako ju je pjesma osvojila na prvu te da uživa u apsolutno svakom tonu, a fanovi su se obradovali povratku i imaju samo riječi hvale za novu Frankinu pjesmu. Ćorluka, pak, koji zbog teške ozljede tetive ne igra od svibnja ove godine, odradio je rehabilitaciju i na teren bi se, navodno, trebao vratiti u siječnju 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:15