ZLATNI STUDIO 2023.

Toalete i odijela za 100 minuta zabave: ‘Još nisam prežalila što sam prije tri godine otišla ranije s partyja‘

Šivaju se jedinstvene toalete i odijela te osmišljavaju frizure za šestu dodjelu Zlatnog Studija

Mia Dimšić, Aljoša i Antonia Šerić, Antonija Blaće

 Cropix

Finalisti ovogodišnjeg Zlatnog Studija uzbuđeni su zbog skorašnje dodjele, a ponajviše spremni za zabavu dok se privode kraju pripreme za spektakularnu završnicu koja će biti u iduću subotu i emitirat će se u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a. U više od 100 minuta zabave razotkrit će se tko su ovogodišnji slavodobitnici u šest kategorija - televiziji, filmu, kazalištu, glazbi, radiju i TikToku.

Sve uzvanike posebno veseli što je ovogodišnja dodjela napokon i povratak na staro nakon razdoblja pandemije i ograničavajućih epidemioloških mjera.

Mia Dimšić, koja je nominirana za našu najveću medijsku nagradu u kategorijama pjevačice godine te za pjesmu godine, "Guilty pleasure", kojom je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu, ovaj tjedan bira haljinu koju će odjenuti.

"Bit će nešto ženstveno, ipak ću hodati po crvenom tepihu. Veseli me da se mogu srediti jer sam za koncerte više u casual varijanti", kaže nam. Također je uzbuđena i zbog zabave nakon dodjele.

"Sjećam se još onog nakon Zlatnog Studija 2020. To je bio zadnji veliki party prije zatvaranja zbog korone. Jutro poslije sam putovala na snimanje spota pa nisam mogla ostati do kasno, a bilo je predobro. Kasnije su mi svi rekli da šteta što nisam ostala i to nisam prežalila. A što je najgore, taj spot zbog pandemije na kraju nije niti izašao. Nadam se da je sada prilika za reprizu", rekla nam je odlično raspoložena osječka kantautorica.

image

Mia Dimšić

CROPIX

Spremna psihički

I Antonija Blaće je spremna za dodjelu.

"Imam već sve spremno, barem u svojoj glavi, što znači da je pola posla obavljeno. Odlučila sam se za nešto jako jednostavno, a što dugo nisam nosila - u pitanju je haljina", pomalo je tajnovita Antonija, koja je nominirana u kategoriji najbolje televizijske voditeljice/voditelja.

"Jako se radujem cijeloj večeri, a uzdam se i u party poslije dodjele", rekla nam je uz smijeh.

image

Antonija Blaće

CROPIX

Njezin kolega Duško Ćurlić kaže nam da mu je uvijek pomalo čudno biti u publici, a ne voditi program, pa će tako biti i ovoga puta.

"To mi je dosta neprirodno. Najradije bih nešto dobacio. Obući ću zato jednostavno crno odijelo da mi bude ugodno", smije se Duško.

image

Duško Ćurlić

HRT-ovka Martina Validžić nominirana je u kategoriji najboljeg TV novinara/novinarke za Zlatni Studio, a oduševljava publiku svojom spontanošću i dosjetljivošću pred kamerama s bilo kojeg kraja svijeta. No, za dodjelu ima laganu tremu.

"Da me sada pošalješ na teren na bilo koji kraj svijeta, sve imam, za sve uvjete, ali kad su u pitanju ovakve svečanosti - malo sam u drami. Šljokice, perje, štikle? Mislim da ću ipak ostati u svom điru - samo se moram odlučiti hoće li biti kožna ili jeans haljina. Vjerojatno all black", kaže nam Martina.

Finalisti u kategoriji najboljeg kazališnog glumca godine Dušan Bućan, Frano Mašković i Filip Šovagović ne opterećuju su puno odjećom za dodjelu. Ponajviše ih zanima tko će od njih osvojiti nagradu, ali ne iz tolike želje za pobjedom. Naime, kako su sva trojica dobri prijatelji, dogovorili su se da pobjednik plaća piće, a kako su njihovi susreti dugi i veseli, ceh bi mogao biti poveći.

Neka pobijedi najbolji

- Nismo mi jedni drugima konkurencija. Neka pobijedi najbolji, a to ću naravno biti ja - kroz smijeh kaže Bućan, kojemu je ovo prva nominacija za Zlatni Studio i već sama činjenica da je nominiran među svojim prijateljima, koje cijeni i kao prekrasne ljude i sjajne glumce, velika mu je čast.

Ivana Roščić, koja je nominirana za najbolju filmsku glumicu, nema još spreman outfit za dodjelu Zlatnog Studija jer je prezaposlena.

"Prije dodjele nagrada čeka me premijera ‘Strica‘ u Beogradu i Novom Sadu, ali čim se vratim, bacam se u ormar. Znam samo da će moju grivu ukrotiti Katica Topčić iz Fabule de Forme", kaže nam.

image

Ivana Roščić

CROPIX

Pjesma "Dani koji sjaje" grupe Pavel, na kojoj gostuju Sanja, Marinko i Zec, našla se među nominiranima za ovogodišnji Zlatni Studio.

Aljoša Šerić iz Pavela kaže nam da im je posebna čast svirati s članovima Novih fosila.

image

Sanja Doležal

CROPIX

"Bilo nam je odlično na snimanju spota s njima jer osim što su super muzičari, super su i ljudi. Kasnije ćemo se i svi družiti na partiju kojim ćemo se nagraditi za nastup", rekao nam je Aljoša, koji nema velike planove za odijevanje za dodjelu, ali je siguran da će naći nešto u svom ormaru.

image

Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić

CROPIX

On i supruga Antonija ove su nedjelje imali krstitke sina pa je još malo promukao od feštanja, ali će se taman oporaviti do subote.

Antonija, za razliku od supruga, zna što će odjenuti jer joj oko toga uvijek pomaže stilistica Marija Cvitanović. "Nadamo se dobrom nastupu, druženju s kolegama s javne scene, a nominacija nas je jako razveselila jer je već to za nas veliko postignuće."

Linda Begonja, nominirana u kategoriji najbolje ženske kazališne uloge, ove bi godine, kaže nam, voljela biti spontana u biranju odjeće, ali kad otvori ormar, sigurno će izgovoriti rečenicu: "Nemam što obući".

image

Linda Begonja

CROPIX

Šesti put zaredom

Nives Ivanković i za ovu se dodjelu pripremala sa svojim Elfsima, Zvonimirom Franićem i Karlom Rusanom. "Imala sam dovoljno vremena za fasadersko-ličilačke radove, pripreme za glamuroznu večer", rekla je uz osmijeh Nives, nominirana za ulogu Kalonike u predstavi "LizistRATa", koja je na Splitskom ljetu oduševila publiku.

S početkom u 20.15 sati iduće će subote na HRT-u startati šesta dodjela najveće medijske nagrade u Hrvatskoj, nastale na iznimno bogatoj tradiciji magazina Studio, danas priloga petkom Jutarnjeg lista i Hanza Medije.

Za dobru zabavu pobrinut će se već poznati tim - redatelj Ivan Miladinov, glazbeni producent je Ante Gelo, scenografiju potpisuje Dragutin Broz, a scenarij Jasna Nanut. Urednica je Andrijana Škorput, a vođenje je povjereno Jeleni Glišić i Mirku Fodoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:47