FANTASTIČAN DUET

Tonči Huljić: ‘Grašo i ja ponovno smo udružili glasove nakon 10 godina i hita ‘Providenca‘‘

Uskoro stiže duet ‘Inamorana‘, a mi donosimo uvid iza kulisa ove moćne glazbene suradnje
Grašo i Huljić, Inamorana
 Screenshot

Tonči Huljić i Petar Grašo nakon desetljeća ponovno su udružili glasove u novom duetu "Inamorana".

- Kako ove godine slavimo obljetnice nekih poznatih pjesama - jer deset je godina prošlo od 'Providence', došlo je vrijeme da Grašo i ja ponovno zapjevamo zajedno. 'Inamorana' je lijepa i sjetna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite - kaže Huljić koji dodaje da je "Inamorana" i naslovna pjesma istoimenog CD-a koji izlazi za tjedan dana. Tu specifičnu riječ starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala u pjesmi "Mare Luda" koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušatelje, a stjecajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obje pjesme.

image
Screenshot

- Trenutačno je u procesu završetak Grašina CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, događalo se da bih svako malo ja poželio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, odnosno, on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe. Pa smo se, eto, našli na pola puta - objašnjava Huljić na čijem su novom CD-u "Inamorana" tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama.

image
Screenshot

Jednu je publika već upoznala: obradu "Dva put san umra" napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić.

image
Screenshot

Tonči sada otkriva koja je druga pjesma na novom CD-u:

- 25 godina je prošlo od pjesme 'Suze biserne' koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu 'Suza bisernih' na hrvatskom jeziku, a ista će se obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća, Jelena - kaže Huljić koji je za pjesmu "Inamorana" osmislio i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita.

image
Screenshot

Režiju videospota, u kojem uz Huljića i Grašu glumi mlada glumica i radiovoditeljica Petra Kapor, potpisuje Vojan Koceić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:08