40 GODINA KARIJERE

Tonči Huljić otvoreno o gašenju grupe Magazin: ‘Nakon tako velike prošlosti, treba li uopće imati budućnost?

‘Sve je moguće‘, kaže glazbenik Tonči Huljić

Tonči Huljić

 /Press

Tonči Huljić, poznati hrvatski glazbenik i producent čija karijera traje već četiri desetljeća, na društvenim mrežama je objavio da je u svoj tim uzeo bivšeg natjecatelja "Superstara", Petra Šegedina. Kako je prenio Story, za Petra tvrdi kako ima "glas kojeg nemamo u našoj ponudi".

image

Tonči Huljić

/Press

- Kod njega mi se svidjela osobnost, glas kojeg nemamo u našoj ponudi. Volim birati neke takve tipove pjesama koji zapravo nisi u stilu izvođača koje ja inače radim i koji pjevaju tradicionalnu dalmatinsku pjesmu. Kada imam nekoga tako svježeg, onda ne moram razmišljati je li ta pjesma za njega ili za nekog drugog. Ja ipak u svom životu imam prioritete. On nema pandan i kada pjesma odgovara njemu, ne moram razmišljati bi li ta ista pjesma odgovarala Graši, Joli ili bilo kome drugom. To su potpuno raznovrsni tipovi pjevača. On je mlada osoba, a stara duša i točno ono što je Grašo kazao: ‘Izvana mlad, a iznutra star‘. Izuzetno je simpatičan i ljudi će se u to uvjeriti - ispričao je i otkrio da mu je dao i umjetničko ime, "Pijero".

Usprkos novim glasovima i imenima za koje će se zasigurno čuti na našoj estradi, Huljić je još uvijek najpoznatiji po grupi Magazin, jednom od najpopularnijih glazbenih sastava ovih prostora.

Oko trenutne i najdugovječnije pjevačice ove grupe, Andree Šušnjare, nedavno su kružile glasine da će napustiti Magazin i započeti solo karijeru. Konačno se dotaknuo i te teme te otkrio kako "nije vidio te priloge".

image

Andrea Šušnjara

Bozo Radic/Cropix

- Što se tiče Magazina, njegova budućnost je ionako u mojim rukama, ali je pitanje da li nakon tako velike prošlosti, uopće treba budućnost? Ne znam, vidjet ćemo, imam neke ideje u glavi koje vrtim, uostalom, ona još uvijek nije otišla. Mislim oni imaju dovoljnu ostavštinu pjesama, koju mogu eksploatirati do kraja života, uključujući i Andreu, koja mi je jako draga - rekao je 62-godišnji Huljić.

image

Tonči Huljić i Jelena Rozga

Vanesa Pandzic/Cropix

Također, otkrio je kako se, usprkos odlasku člana benda, Magazin "nikada ne može ugasiti jer on živi u glavama i srcima generacija i generacija".

- Međutim dolaze nove generacije, pitanje je hoće li oni otkriti stari Magazin ili ne. Primjerice, znate li neku novu pjesmu s albuma Rolling Stonesa? Vjerojatno ne znate. Hoćete li ići na njihov koncert zbog pjesama koje vas podsjećaju na neka sretna i bezbrižna vremena? Vjerojatno hoćete. Možda ne treba prljati budućnost novim pjesmama, tko zna. Sve je moguće, ali ja sam okrenut sada sebi, toliko vam mogu reći - zaključio je slavni glazbenik.

Inače, Šušnjara je prokomentirala i glasine u vezi odlaska iz slavne grupe.

- Još ne odlazim iz Magazina, iako intenzivno razmišljam o nastavku solo karijere koja je započela još 2004. godine pjesmom ‘Noah‘ na Dori. Nismo se još usuglasili kada će se to točno dogoditi. Imamo zakazane brojne koncerte koje trebamo ispoštovati i projekte koje moramo realizirati prije nego se rastanemo - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:30