ROVINJ ZAMIJENIO OPATIJOM

TONY CETINSKI PROGOVORIO O ŽIVOTU NA NOVOJ ADRESI 'Supruga i ja živimo u 40 kvadrata i nikad nam nije bilo ljepše. Nitko to nije očekivao...'

 
Tony Cetinski sa suprugom Dubravkom
 Ronald Gorsic / CROPIX

U najboljoj formi ikad - pjevački, fizički i psihički - glazbenik Tony Cetinski započeo je 2020., u kojoj obilježava tri desetljeća iznimne karijere. Lani je krenuo na turneju “#samoljubav”, čiji je vrhunac koncert u zagrebačkoj Areni 30. svibnja, što će zapravo biti njegova najveća rođendanska fešta, jer idućeg dana slavi 51. rođendan. Uz to, u Opatiji, gradu koji je izabrao za život sa suprugom Dubravkom Cetinski (35), kako smo pisali, pokreće svoju školu pjevanja, što je ostvarenje njegova životnog sna, jer bogato iskustvo i znanje želi prenijeti mlađima.

Priprema i nove glazbene suradnje, s mlađim bratom Matteom Cetinskim (46) već je snimio duet, u planu su i neki TV projekti... Iznimnu energiju za sve te obaveze Tony crpi iz zdravog načina života i vježbanja prema programu Marija Mlinarića, a najviše iz bezuvjetne ljubavi i podrške supruge Dubravke, koja se potpuno oporavila od lakšeg moždanog udara lanjskog lipnja. U njegov život ušla je prije sedam godina i uz nju je Tony ponovno pronašao unutarnji mir, vjeru u život i novu želju za stvaranjem.

Zašto ste se preselili u Opatiju?

- Jer je to grad po našoj mjeri, u kojem za sve svoje poslovne pothvate imamo veliku podršku gradonačelnika, gradskih institucija, ali i običnih ljudi. Zapravo živimo između Opatije i Istre s povremenim odlascima u Zagreb, ali će nas škola pjevanja još čvršće usidriti na Kvarneru. Emotivno, meni je dom bio i ostao u Rovinju, rodnom gradu iz kojeg sam prije trideset godina krenuo u svijet i otada mu se stalno vraćam - kaže Tony Cetinski za Gloriju.

Gdje živite?

- U stančiću od četrdesetak kvadrata i ništa nam ne fali. Dapače, nikad nisam bio sretniji, jer u skučenom prostoru moram biti stisnut uz svoju mladu suprugu i ne možemo se međusobno udaljiti - sve i da hoćemo.

U kakvoj ste bili fazi kad je Dubravka prije sedam godina ušla u vaš život?

- Živio sam u balonu, bio sam svugdje i nigdje, uglavnom u lošem društvu i s lošim navikama. Uz njezinu ljubav i neizmjernu podršku svega to ga sam se riješio, no njoj je to vjerojatno bio veliki stres koji ju je koštao zdravlja, i to u trenutku kad smo napokon pronašli mir i opustili se. I njezin lakši moždani udar, srećom bez ikakvih trajnih posljedica, prošli smo zajedno. To nas je dodatno povezalo, pa smo danas sretni i zadovoljni, puni elana da pomognemo i drugima.

Ostatak intervju pročitajte na web portalu Glorije!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:53