BRAČNI ZAVJET

Tony i Dubravka obavili crkveno vjenčanje: ‘Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu‘

Par se još početkom 2014. vjenčao u Las Vegasu, a sada su odlučili sklopiti bračni zavjet i u crkvi
 Ranko Suvar/Cropix

Nakon što su se početkom 2014. Tony Cetinski i Dubravka Dujak vjenčali u Las Vegasu, a potom organizirali proslave u Hrvatskoj, par je odlučio sklopiti bračni zavjet i u crkvi. Pjevač je na svom Instagram profilu koji prati oko 166 tisuća ljudi objavio fotografiju s njihova vjenčanja uz vrlo nadahnuti popratni komentar.

"Euharistija - hrana snage ljubavi. Svako dobro koje imamo ili činimo može jedino dolaziti od Boga koji je samo Dobro. Isto tako ljubav ako hoće biti prava, mora dolaziti od Božje ljubavi. Redovito prisustvovanje svetoj misi i primanje Tijela Kristova čini da postajemo novi ljudi, kristoliki. Tada je i naša ljubav bliža onoj pravoj ljubavi kakvu vidimo da Krist ima prema nama. Sami nemamo snage ljubiti do vječnosti, ali snagom Euharistije, pritjelovljeni Kristu, možemo ljubiti iznad ljudskih dimenzija. Zato ima smisla poziv koji supružnici nalaze kod svetog Pavla koji govori o smrti na križu koja se nastavlja u Euharistiji: Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju", napisao je Cetinski.

Inače, za njihovu vezu doznalo se u ljeto 2013., pa se činilo da nisu dugo čekali na vjenčanje. Cetinski iza sebe ima dva braka, prvi s Antonelom Butigan, a potom je u bračnu luku uplovio s Ivanom Nobilo. S Dubravkom Dujak u braku je sedam godina, no sada su potvrdili kako staro praznovjerje o "kobnoj sedmoj" za njih ne vrijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:07