SLAVLJE U DUBROVNIKU

TOTALNI FOTOIZVJEŠTAJ S HRVATSKOG VJENČANJA GODINE Detalji svadbe Čilića i njegove Kristine, tko su bili kumovi, jesu li došli Federer i Ivanišević...

 
Marin Čilić i Kristina Milković, Mile Čilić i Nika Stanović, Gibonni
 Nikša Duper / HANZA MEDIA

Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić i njegova izabranica Kristina Milković vjenčali su se u subotu poslijepodne u crkvi svetog Nikole u Cavtatu. Kao što se očekivalo, posebnu pozornost privukla je mladenka u jednostavnoj dizajnerskoj vjenčanici spuštenih ramena te raskošnim tradicionalnim konavoskim naušnicama.

Klasičnu vjenčanicu Kristina je obogatila dugim čipkastim velom, zbog kojeg je zaista izgledala kao princeza iz bajke. Jednostavni romantični valovi u kosi i decentan make up još su više istaknuli ljepotu ove Konavoke.

Uz nju je stajala prijateljica i kuma Nika Stanović u dugačkoj ružičastoj haljini s podignutom frizurom. Mladoženja je odabrao klasično crno odijelo s bijelom košuljom i crnom leptir-mašnom. Na cavtatsku rivu, bez znakova nervoze, stigao je s mlađim bratom Milom, također tenisačem, kojeg je izabrao za vjenčanog kuma.

Na proslavu je stigao i Marinov stariji brat Vinko s obitelji, a na najvažniji dan stigao je i preslatki Maro, Marinovo kumče. Zbog velike vrućine mali je Maro s tatom uživao u hladu pokraj crkve dok je njegova majka, Kristinina sestra Marijana, bila u crkvi s ostatkom obitelji.

Svečano misno slavlje trajalo je jedan sat, nakon čega su uzvanici i brojni turisti, ali i domaći, nestrpljivo čekali izlazak poznatog mladog para.

FOTOGALERIJA: Marin Čilić oženio Kristinu Milković

Kristina i Marin su pri izlasku iz crkve dočekani pljeskom i ružinim laticama, a barjaktar je vio hercegovačku zastavu, ali bez pjesme. Bez obzira na broj ljudi, sve je prošlo bez prevelike pompe, za što su bila zadužena i trojica zaštitara koja su cijelo vrijeme čuvala prilaz crkvi. Nakon izlaska par se poljubio i odmah nastavio prema automobilu, bijelom Tesli, jednostavno okićenom samo s dva buketa bijelih i roza ruža.

S obzirom na Marinov teniski uspjeh, šuškalo se i o dolasku proslavljenog tenisača Rogera Federera, kao i domaćih teniskih zvijezda, Gorana Ivaniševića i Dubrovkinje Ane Konjuh, no nitko od njih nije viđen u krugu crkve sv. Nikole u Cavtatu. Uz brojne prijatelje i obitelj, na misi je bio i katedralni župnik don Stanko Lasić, kao i Kristinini prijatelji iz srednjoškolskih dana, kada je pohađala dubrovačku Opću gimnaziju. Iako se pričalo o iznimno privatnom vjenčanju, zabrani fotografiranja i snimanja, većina gostiju iskoristila je priliku da zabilježi ovaj posebni trenutak koji su Kristina i Marin čekali od zaruka u srpnju prošle godine.

FOTOGALERIJA: Uzvanici na vjenčanju Marina Čilića i Kristine Milković

Nakon crkvenog obreda proslava se nastavila u tvrđavi Revelin, gdje su oko 400 uzvanika zabavljali Gibonni i jedan zagrebački bend. Iako se nagađalo da će nastupiti i Mate Bulić, sam pjevač tu je informaciju demantirao. Zbog iznimno atraktivne lokacije, za neke bi mladence parking bio problem, ali za Kristinu i Marina rješenje se našlo u uskom krugu oko stare dubrovačke jezgre - blizu dubrovačke Gimnazije, dijelu za parkiranje iza Grada, te kod žičare.

Cijelu organizaciju vjenčanja vodila je zagrebačka tvrtka Lela Design, specijalizirana za kreativna i unikatna vjenčanja po mjeri.

Marin i lijepa Kristina upoznali su se u Dubrovniku još 2008. na Davis Cupu, na kojem je Kristina radila kao hostesa. Marin je finalist Wimbledona, a Kristina vlasnica diploma iz psihologije i politologije. Oboje su poznati po jednostavnosti i pristupačnosti, koje su pokazali i ovom prigodom.

Par je uoči vjenčanja boravio u Miamiju te Monte Carlu, gdje je Kristina proslavila djevojačku večer. Kristina prati gotovo svaki Marinov meč, a tenisač je više puta izjavio da mu to donosi sreću. Uz sve njegove teniske uspjehe, najveća je sreća ipak bila kad mu je njegova Kristina rekla - da!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:45