NOVO LICE

Transfer s HRT-a na Novu TV: Otkriveno koja će voditeljica u ‘Plesu sa zvijezdama‘ zamijeniti Maju Šuput

Maja Šuput i dalje će biti dio zabavnih emisija Nove TV, poput nove sezone ‘Supertalenta‘

Maja Šuput i plesne cipele (ilustracija)

 Srećko Rundić/Profimedia

Kao što je Slobodna Dalmacija ranije izvijestila, Maja Šuput više neće biti voditeljica showa ‘Ples sa zvijezdama‘.

O tome se proteklih tjedana sve glasnije šuška u estradnim kuloarima, no zasad ni popularna pjevačica ni Nova TV nisu službeno potvrdili ovu promjenu.

Ono što je sigurno, kažu njihovi izvori, nema govora o nikakvom skandalu, a Maja Šuput i dalje će biti dio zabavnih emisija Nove TV, poput nove sezone ‘Supertalenta‘ čije će se audicijske emisije snimati ovog proljeća, a emitirati najesen.

image

Maja Šuput

Instagram/Maja Šuput

Ove godine Maja je jednostavno poželjela malo predahnuti, jer je i do godinu dana unaprijed subotama bukirana zbog nastupa na svadbama diljem Hrvatske. S obzirom da prestane pjevati u cik zore, a već u nedjelju ujutro bi trebala biti u studiju zagrebačkog Jadran filma na probama za ‘Ples sa zvijezdama‘, koji svake nedjelje ide uživo, nameće se logičan zaključak da bi takav ritam i najveći profesionalci teško izdržali.

image

Ovogodišnji žiri ‘Plesa sa zvijezdama‘

Nova TV

Otkako je Slobodna Dalmacija napisala da popularnu pjevačicu više nećemo gledati kao voditeljicu jedne od najgledanijih zabavnih emisija na našim televizijama, na društvenim mrežama i forumima ne prestaje se nagađati tko će Maju zamijeniti u toj ulozi.

I dok neki misle kako će plesni show opet voditi Mia Kovačić, inače, zaštitno lice Nove TV kad su u pitanju zabavni i mozaični sadržaji, a koja je ‘Ples sa zvijezdama‘ vodila jednu sezonu, drugi su uvjereni kako bi to mogla biti Vlatka Pokos. Upravo se ona našalila s Majom Šuput u trenutku kad je ispala iz ‘Plesa‘ rekavši kako se nada da će joj oteti posao.

Kako ekskluzivno doznajemo, niti Mia, niti Vlatka nisu u pitanju, a novu će sezonu ‘Plesa sa zvijezdama‘ zajedno s Igorom Mešinom voditi Tamara Loos!

image

Tamara Loos

Biljana Gaurina/Cropix

Tko je Tamara Loos?

Ima 36 godina, rođena je u Zagrebu i dugogodišnja je televizijska i radijska voditeljica, iako je diplomirana ekonomistica. Karijeru je još kao tinejdžerica započela u Dječjem programu na HRT-u gdje je vodila emisije ‘Briljanteen‘ i ‘Nulti sat‘.

Pamte se i njezini angažmani u ‘Vip Music Clubu‘, a 2010. je u showu ‘Zvijezde pjevaju‘ s Markom Toljom osvojila drugo mjesto. Sudjelovala je i u propalom showu ‘Ja to mogu‘ gdje joj je partnerica bila Lana Jurčević, a posljednji projekt u kojem je bila angažirana na HRT-u glazbena je top ljestvica ‘PopRock.hr.‘

Tamara, koja se okušala i kao glumica u serijama ‘Horvatovi‘ i ‘Pod sretnom zvijezdom‘, paralelno s TV karijerom gradila je i radijsku pa je tako dugo godina radila na lokalnoj zagrebačkoj postaji Antena Zagreb, a trenutno je dio postave Top radija.

Iako je godinama prisutna na našoj sceni, voditeljica je uvijek bila u sjeni popularnijih kolegica, pa nema sumnje, kako će angažmanom u ‘Plesu sa zvijezdama‘ i prelaskom na Novu TV, napokon zasjati u punom sjaju.

Sa suprugom Matijom Perkovićem, pravnikom, kojeg je upoznala još u osnovnoj školi ima dvije djevojčice, a vjenčali su se 2021. u tajnosti.

Tamara za sebe govori da želi živjeti po ideologiji Dalaj Lame i trudi se usvojiti što više njegovih vrlina. Za osobu iz medija poprilično je samozatajna i nema nijednu društvenu mrežu.

Nova preotela show HRT-u

Podsjetimo, ‘Ples sa zvijezdama‘ prvotno se prikazivao na HRT-u i to osam sezona. Emitirao se subotom navečer na Prvom programu, a vodili su ga Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

Svake subote show koji je postavljen prema uspješnom formatu BBC-a ‘Strictly Come Dancing‘, pred male bi ekrane privukao više od pola milijuna gledatelja te je u kratkom razdoblju postao najgledaniji zabavni show u Hrvatskoj, ujedno i najskuplji, a HRT je njime vratio gledanost kakvu je nekad imao s kultnom emisijom ‘Sedma noć‘.

Kad je tek počelo emitiranje produkcija jedne emisije HRT je navodno stajala vrtoglavih 700 tisuća kuna, zvijezde su imale honorar od 1000 eura po emisiji, članovi žirija ‘skromnih‘ tadašnjih 2200 kuna, a za jednu haljinu i kostim znalo se izdvajati i po 3000 kuna.

Plesala su najpoznatija imena domaće javne scene, od pjevača, glumaca i sportaša do meteorologa i televizijskih voditelja. Prva pobjednica bila je Zrinka Cvitešić koju su na tronu naslijedili Luka Nižetić, Mario Valentić, Franka Batelić, Nera Stipičević, Barbara Radulović i Mislav Čavajda.

Show je nakon toga preuzela Nova TV, gdje je u povratničkoj verziji prije četiri godine slavio Slavko Sobin, a prošle Pedro Soltz.

Inače, mnogi su gledatelji mišljenja da je HRT puno bolje producirao show, po uzoru na BBC (bez reklama i suvišnog kiča), te bi ga u budućnosti opet radije voljeli gledati na državnoj, nego na komercijalnoj televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:18