ZAVIRITE

Tražite haljinu za vjenčanje? Evo 20 modela za različite stilove u kojima ćete zablistati

Slip, na preklop, kratke ili asimetrične, pronađite model u kojem ćete se osjećati dobro

Asimetrične haljine

 Ilustracija/

Najdraže nam je kad u garderobi imamo svečanu, elegantnu haljinu koju onda nadopunjujemo nekim drugim cipelama ili novim izborom modnih dodataka. Ipak, nije uvijek tako pa s proljetnim danima nerijetko kreće i potraga zvana ‘haljine za vjenčanje’, piše After5.hr. Provjerili smo ponudu trgovina, od pristupačnijih do dizajnerskih imena i izdvojili 20 modela za različite stilove. Zavirite, možda pronađete i nešto za sebe!

Dolazak toplijih, proljetnih dana u mnogim kalendarima znači i niz svečanih događanja koja zahtijevaju formalniji i glamurozniji dress code. U prvi plan dolaze haljine za vjenčanje, a takvi elegantni modeli sve više dominiraju kolekcijama raznih brendova, i dizajerskih i high street. U bogatoj ponudi nije uvijek lako odabrati the haljinu, model u kojem se osjećamo baš dobro i rado ćemo ga nositi na više od samo jednog eventa.

Ako ste se i same našle u takvoj dilemi, izdvojili smo haljine za vjenčanje koje su nam zapele za oko iz proljetnih kolekcija – za lakše snalaženje podijelili smo ih u nekoliko kategorija – slip, na preklop, kratke i asimetrične pa, ako još uvijek nemate svojeg favorita, pogledajte ideje koje donosimo u nastavku. Možda pronađete model za sebe ili se inspirirate nekom od haljina pa na novi način kombinirate model koji već imate u ormaru.

Slip haljine za vjenčanje

Kada su u pitanju haljine za vjenčanje, apsolutni klasik i modni izbor broj jedan mnogih gošći su slip haljine. Prate liniju tijela, jednostavne su u svojem dizajnu i odolijevaju prolaznosti trendova. Najbolje od svega je što se lako mogu ‘transformirati’, a potom i ‘reciklirati’ – jednom izaberite klasične cipele, a drugi put nadopunite kombinaciju statement modelom za sasvim drugačiji look. Ponuda u trgovinama je raznovrsna, od modela u neutralnim bojama pa do onih s proljetnim prizvukom, u jarkim i pastelnim nijansama.

image

Slip haljine

Ilustracija/

Maslinasta s prorezom: Zara, 39,95 €, Ružičasta s detaljem nabora: Zara, 39,95 €, Limeta/zelena s američkim izrezom: Mango, 69,99 €, Žuta na bretele: Zara, 39,95 €,Crna dugačka: Mango, 69,99 €

Asimetrične haljine za vjenčanje

Kada želimo napraviti mali odmak od običnih haljina, a i dalje zadržati klasičan moment, zgodan izbor su asimetrični modeli u raznim dužinama, od mini do maxi modela. Budući da su posebne same po sebi, ovakvim haljinama ne trebaju dodatni detalji, posebno onda kada dolaze u šarenim uzorcima ili raskošnim materijalima poput satena ili svile. Bilo da volite klasiku ili preferirate minimalizam, nove kolekcije donose ponešto za svakoga, a primijetili smo da su posebno popularni modeli s drapiranim detaljima, kakve smo pronašli u ponudi brendova Bottega Veneta i Norma Kamali.

image

Asimetrične haljine

Ilustracija/

Crna s prorezom: H&M, 54,99 €, Plava sa zlatnim detaljem: Bottega Veneta, Net a Porter, 2100 €, Koraljna s geometrijskim printom: & Other Stories, 129 €, Ružičasta nabrana: Norma Kamali, Net a Porter, 276,64 €, Žuta sa zvonastim rukavom: H&M, 54,99 €

Kratke haljine za vjenčanje

S dolaskom tople sezone, fokus se prebacuje na mini modele, a takve haljine za vjenčanje sjajan su izbor kada želite i da cipele dođu u fokus. Haljine za vjenčanje u mini varijantama i u jarkim bojama poput narančaste i ružičaste posebno su upečatljive, a njima ne treba mnogo da bi stvorile wow-dojam. Dovoljan je tek poneki komad nakita, omiljeni par cipela te torbica u koju stanu ruž i mobitel i – spremne smo za provod!

I, naravno, kakvo bi to proljeće bilo bez najdražeg cvjetnog uzorka, koji na kratkim haljinama izgleda posebno šarmantno.

image

Kratke haljine

Ilustracija/

Plava s perjem: 16Arlington, Net a Porter, 1170 €, Ružičasta s puf-rukavima: H&M, 40,99 €, Bež s detaljima čipke: Zimmermann, Net a Porter, 1775 €, Narančasta s nabranim detaljima: H&M, 40,99 €, Cvjetna bez rukava: Oscar de la Renta, Net a Porter, 4178 €

Haljine na preklop

Haljina na preklop jedan je od onih modela za koji kažu da laska svakoj figuri, što možemo potvrditi iz vlastitog iskustva jer se u wrap haljinama stvarno dobro osjećamo! Njihovu popularnost možemo zahvaliti belgijskoj dizajnerici Diane von Furstenberg, a danas se one mogu pronaći u ponudi svakog brenda, što svakako potvrđuje koliko su poželjan dodatak garderobi. U mini, midi ili maxi dužini, odličan su odabir za proljetno vjenčanje, pogotovo kada je haljina na preklop upotpunjena efektnim šarenim printom, piše After5.hr.

image

Haljine na preklop

Ilustracija/

Crno-bijela cvjetna: H&M, 35,99 €, Kratka plavkasta s dugom mašnom: Off-White, Net a Porter, 995 €, Zelena s kragnom: & Other Stories, 99 €, Plava cvjetna: Diane von Furstenberg, Net a Porter, 485 €, Fuksija midi dužine: Mango, 59,99 €

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:54