REAGIRAO I PREMIJER

Tuga na političkoj sceni nakon odlaska Mislava Bage; Plenković: ‘Bio je tvrd sugovornik, ali bio je užitak raditi s njim‘

Višestruko nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator Nove TV za sobom ostavlja veliku prazninu

Andrej Plenković i Mislav Bago

 Nova TV

Urednik, reporter i politički komentator Mislav Bago (48) pronađen je mrtav u četvrtak u Martićevoj ulici u Zagrebu.

Višestruko nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator Nove TV za sobom ostavlja veliku prazninu, objavila je Nova TV, a njegov iznenadan odlazak rastužio je kolege, prijatelje, gledatelje, kao i političare.

Njegov prerani odlazak komentirao je i premijer Andrej Plenković na prvoj sjednici Vlade nakon godišnjih odmora.

"U ime cijele Vlade izražavam sućut obitelji novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage. Jutros smo s velikom tugom primili ovu vijest. Ovo je prerani odlazak čovjeka koji je pratio rad Vlade, Sabora, izborne procese... Bio je s nama na tjednoj, dnevnoj bazi i zaista nam je iskreno žao. Žao nam je što ga više nema. Izražavamo sućut i njegovim kolegama na Novoj TV. Bio je tvrd, nekad težak sugovornik, ali bio je užitak raditi s njim", rekao je premijer.

"S tugom smo primili vijest o iznenadnom i preranom odlasku Mislava Bage. Uime Vlade RH i osobno izražavam najdublju sućut obitelji i prijateljima, a osobito svim djelatnicima Nove TV, kao i drugim kolegama novinarima i medijskim djelatnicima", stoji na službenom Twitter profilu Vlade RH.

"Duboko nas je rastužila vijest o preranom odlasku jednog od najboljih, legende hrvatskog novinarstva, Mislava Bage. Živio je novinarstvo i svojom izrazitom profesionalnošću ga svakodnevno oplemenjivao. Za sobom ostavlja veliki prazninu i neizbrisiv trag. Izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji, prijateljima i kolegama s Nove TV", napisali su na službenom Facebook profilu SDP Hrvatske.

"Zbogom, susjed... Uporan, energičan, nikad nije dozvoljavao da pitanja ostanu neodgovorena. Nedostajat će jako. Sućut obitelji", napisala je Anka Mrak-Taritaš.

image

Anka Mrak - Taritaš oprostila se od Mislava Bage

Facebook

"Izražavam svoju iskrenu sućut obitelji i prijateljima jednog od naših najboljih novinara. Njegov rad, profesionalizam i postignuća bit će još dugo svjetionik hrvatskog novinarstva. Dragi Mislave, počivaj u miru", poručio je Davor Bernardić.

"Zbogom, Mislave... Počivaj u miru... Ako ne najbolji, onda svakako jedan od najboljih hrvatskih novinara koji je svojim radom obilježio više od dva desetljeća hrvatskog novinarstva, ali i politike. Bez riječi ostanem kad iznenada ode tako mlad čovjek i uz to prijatelj. Iskrena sućut obitelji i njegovim suradnicima. Počivao u miru i neka ti je laka hrvatska zemlja", napisao je Krešo Beljak.

image

Krešo Beljak oprostio se od Mislava Bage

Facebook

"Izražavamo našu iskrenu sućut obitelji i prijateljima jednog od naših najboljih novinara. Dragi Mislave, počivaj u miru", poručila je stranka Socijaldemokrati na Twitteru.

"Postoje dani kada ne želim čuti nikakve vijesti, jer stvaraju jezu nakon koje ostaješ nijem, bez riječi. Neshvatljivo je. Odlazak Mislava Bage veliki je gubitak, još jedan šok. Izražavam sućut obitelji i suradnicima", izjavila je Dalija Orešković na Twitteru.

"Ajme, ajme. Iskreno saučešće obitelji, prijateljima i kolegama", kratko je napisala Mirela Holy.

"Jedan od onih trenutaka kad ostaneš bez riječi. Počivaj u miru, Mislave", napisala je Jadranka Kosor na Twitteru.

"Mislav Bago bio je novinar koji je znao svaku temu razotkriti do zadnjeg važnog atoma, a iz sugovornika izvući apsolutno sve relevantne činjenice. Svojim odlaskom ostavio je neibrisiv trag. Iskrena sućut obitelji, prijateljima i kolegama", napisala je zastupnica Vesna Nađ na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:22