EDO POPOVIĆ TREBA POMOĆ

TUŽAN APEL NAŠEG POZNATOG PISCA Prije mjesec i pol dana mu se vratila teška bolest i više se ne može brinuti za ljubimca: 'Tražimo mu novi dom'

 
Edo Popović i Kodo
 FACEBOOK

Našem cijenjenom i hvaljenom književniku Edi Popoviću (63) prije 15-ak godina dijagnosticirana je kronična opstruktivna bolest pluća, a onda ga je, nažalost, zadesio i non Hodgkin limfom.

Autor djela "Ponoćni boogie", "Priručnik za hodače" i "Lomljenje vjetra" već nekoliko godina živi u Stranici Gornjoj u općini Ribnik, u neposrednoj blizini slovenske granice, a s obzirom na svoje narušeno zdravstveno stanje, ovih dana zatražio je pomoć na Facebooku. Njegov status u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Stvari stoje ovako. Već mjesec i nešto kako se KOPB (kronična opstruktivna bolest pluća) vratio u velikom stilu. A ima dva tjedna kako sam dobio koncentrator kisika, s kojim spavam, a danju ga koristim prema potrebi. Kretanje po kući i odlazak na ganak sad su moj maksimum, snagu i energiju vraćat ću sljedećih nekoliko mjeseci, možda godina, nitko ne zna. O meni se brine supruga.

U svemu tome najveća žrtva je Kodo. Naš mješanac čistokrvne njemačke prepeličarke i hrvatskog ovčara. Uskoro će mu 11 mjeseci, sad mu trebaju šetnja i igra, a vrijeme provodi u kući ili vezan ispred kuće, jer imanje nije ograđeno. Zato smo teška srca odlučili potražiti mu novi dom, gdje će moći dobiti sve što mu je potrebno, a ja mu to ne mogu pružiti.

Cijepljen je, čipiran, kastriran, ima 19 kilograma, veseo, voli ljude, navikao je na mačke. Molim vas da ovo podijelite, a ukoliko se odlučite udomiti Koda, javite se u inbox. Živimo u Ribniku pokraj Ozlja - napisao je Popović na društvenoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:03