PRAVILA SE POŠTUJU

TV PRODUKCIJA POD POSEBNIM MJERAMA 'Zvijezde pjevaju' startaju bez publike, a TV prijenos misa odvijat će se bez ljudi

Popularna emisija “Lijepom našom” do daljnjega se neće snimati, nastavak showa “Tvoje lice” bit će u praznom studiju, a setovi dviju serija pod kontroliranim su uvjetima

Zbog novih mjera i situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, Hrvatska radiotelevizija do daljnjega odgađa snimanje popularne i rado gledane televizijske emisije “Lijepom našom”.

Odgode

Također, zbog novih mjera koje su stupile na snagu u cilju suzbijanja širenja koronavirusa kojima se preporučuje odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi, HRT će prijenose misa, koje svakog nedjeljnog jutra emitira na svom Prvom programu, do daljnjega snimati bez ljudi u crkvama, u kojima će tako neko vrijeme uz svećenike koji služe misna slavlja biti samo HRT-ova ekipa. Što se tiče finalnog Izbora za Miss Universe Hrvatske, u kojem se večeras za titulu natječe sedamnaest djevojaka iz cijele Hrvatske, snimanje u HRT-ovom Studiju 10 napravit će se bez publike. Isto vrijedi i za omiljeni show “Zvijezde pjevaju”, koji starta 21. ožujka.

Ova emisija se vraća s osam novih zvijezda, nekoliko novih mentora i dva nova člana žirija (Danijeli Martinović i Mireli Priselac Remi pridružit će se Marko Tolja i Tony Cetinski). Osam parova koji će se svojim glasovima i izvedbama boriti za najbolji pjevački par su: Josipa Kusić i Dino Jelusić, Areta Ćurković i Goran Bošković, Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović, Damir Smrtić i Ivana Kindl, Maja Ciglenečki i Bojan Jambrošić, Dean Kotiga i Lidija Bačić, Kristina Klemenčić Novinc i Ivan Zak, te Ivan Šarić i Antonia Matković Šerić. Zbog ozbiljnosti situacije i ovaj show snimat će se bez prisustva publike, kažu nam na HRT-u.

Nova TV poduzela je nekoliko mjera s ciljem zašite zaposlenika, suradnika, lokalne zajednice, ali i kontinuiteta poslovanja. Poduzete su mjere vezane uz higijenske uvjete u svim prostorijama Nove TV, što uključuje i setove. Produkcijski procesi su optimizirani na način da se smanje svi nepotrebni kontakti, tako će primjerice show “Tvoje lice zvuči poznato” nadalje biti sniman bez publike. - Svi naši projekti neometano će nastaviti sa snimanjem, samo s optimiziranim procesima, mjerama sigurnosti i najvišim higijenskim standardima - ističu s Nove TV, na kojoj se emitira trenutno najgledaniji televizijski projekt u nas - show “Tvoje lice zvuči poznato”.

Nova sezona showa krenula je prošle nedjelje s puno odjeka, pregršt komentara i dijeljenja nastupa na društvenim mrežama. U prvoj emisiji prvi put smo imali priliku vidjeti transformacije novih osmero kandidata, novu postavu žirija i novi voditeljski par u novom i većem studiju. Gotovo 803 tisuće gledatelja bilo je uz Novu TV i prvu emisiju hit showa, uz ostvarenih 51,2 posto udjela u gledanosti. Svaki drugi gledatelj bio je uz glazbene hitove koji su se redali u emisiji, a više od 1,5 milijuna gledatelja barem je na minutu pogledalo je ovu zabavnu emisiju.

Transformacije

“Tvoje lice zvuči poznato” bila je najgledaniji format ove nedjelje, show se u velikom stilu vratio na televiziju, a dosad je, neslužbeno doznajemo, snimljeno šest epizoda ovog televizijskog hita.

Snimanje će se nastaviti bez publike, u optimiziranim radnim uvjetima, a televizijski gledatelji neće ostati uskraćeni za nove transformacije natjecatelja, baš kao ni za nove zavrzlame i rasplete u napetim epizodama serije “Drugo ime ljubavi”, koja sa snimanjem nastavlja u skladu sa svim mjerama sigurnosti i najvišim higijenskim standardima. Na setu se, doznajemo, čini apsolutno sve da se smanji eventualna mogućnost zaraze. Što se pak tiče treće sezone showa “Ženim sina”, u sklopu koje će gledatelji upoznati četiri stasita, šarmantna i poželjna mladića koji će se uz pomoć roditelja upustiti u potragu za onom pravom, sve epizode ovog showa već su ranije snimljene.

RTL trenutno ima dvije aktivne produkcije. Prva je nova, osma sezona popularnog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”, u kojoj novi natjecatelji kreću u neizvjesnu borbu za titulu najboljeg kuhara amatera u Hrvatskoj, a koja se počela snimati prije par dana, a druga produkcija vezana je uz novu seriju “Blago nama”, u kojoj igraju Enis Bešlagić, Hristina Popović, Tara Rosandić, Filip Križan, Žarko Radić i Zlatan Zuhrić Zuhra, dok radnju serije potpisuju Mirna Miličić, Vlado Bulić te Goran Rukavina, koji je ujedno i redatelj serije čija radnja prati obitelj koja mora živjeti pod istim krovom unatoč različitim svjetonazorima, navikama i generacijskim razlikama.

Hoće li oba projekta nastaviti sa snimanjem i jesu li na setovima uspostavljeni neki novi uvjeti? - RTL Hrvatska poduzela je posebne mjere te izdala posebne preporuke sukladno naputcima nadležnih službi od trenutka saznanja o prvom zaraženom u kompaniji s kojom dijeli zgradu. Sve prostorije su dezinficirane, svakodnevno se brišu radne površine i kvake dezinfekcijskim sredstvima, djelatnicima se dijele antiseptici.

Jadran film

Nadalje, poduzete su posebne mjere vezane uz rad nekoliko aktivnih produkcija u studijima Jadran filma. Produkcije su fizički odijeljene; svaka ima poseban ulaz, posebne prostore i urede u kojima snimaju, borave i montiraju sadržaj. Projekti koji su u pretprodukciji su izdvojeni iz kruga Jadran filma. Uz to, provode se svakodnevne dezinfekcije radnih prostora i površina te su poslovna putovanja van zemlje otkazana do daljnjega, što vrijedi za cijelu kompaniju, ne samo produkcije. RTL Hrvatska prati razvoj situacije te će se poduzeti dodatne mjere ako za to bude potrebe - kažu s RTL-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:59