ZAGORJE TUGUJE

U 40. godini preminuo tamburaš Fakina: Sjeo je u auto, krenuo na svirku i doživio srčani udar

Željko Jakuš počeo je svirati još u osnovnoj školi i bio je član tad ‘zlatnih tamburaša‘ u zlatno doba mladih tamburaša u Bedekovčini
Željko Jakuš
 Zagorje.com

Bedekovčina, Sveti Križ Začretje i sva druga mjesta u Hrvatskom zagorju, ali i mnogo šire, šokirani su i beskrajno tužni zbog informacije da je krajem prošloga tjedna umro "fakin" među popularnim Fakinima, Željko Jakuš.

Uvijek nasmijan, samozatajan, ali i spreman zabaviti sebe i sve oko sebe, Željko je preminuo iznenada u 40. godini života, objavio je portal Zagorje.com.

U subotu navečer sjeo je u svoj automobil i krenuo na svirku, ali samo stotinjak metara od kuće u vozilu je doživio srčani udar. Hitna ga je dugo oživljavala, ali više mu nije mogla pomoći.

Željko Jakuš, kao i većina ostalih Fakina, tamburicu je počeo svirati još u osnovnoj školi i bio je član tad "zlatnih tamburaša" u zlatno doba mladih tamburaša u Bedekovčini.

Kasnije je godinama svirao u tamburaškom sastavu Folklornog ansambla Žuna, a uz tamburicu, u Fakinima je svirao i bubnjeve, piše Zagorje.com.

Zagorje tuguje, a posebno njegovi kolege glazbenici od kojih su se mnogi ugledali u njega te naravno i njegova draga obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:35