JESEN U TURSKOJ

U Edisovom zagrljaju Sandra Perković uživa u baklavama, kavi i rahatlokumu: Ti me činiš sigurnom

Uz Aja Sofiju, Sandra i Edis su obišli i Topkapi Saraj te Palaču Dolmabahče
Sandra Perković i Edis Elkasević ispred Aja Sofije
 
 Instagram

Unatoč ponovnom jeku pandemije koronavirusa, novim mjerama i epidemiološkim pravilima koja propisuju gradovi diljem Europe, koji iz dana u dan mijenjaju listu “crvenih” država, Turska je čini se, još uvijek sigurna destinacija za putovanja za razliku od Rusije, Španjolske, Francuske i drugih zemalja s naglim porastom zaraženih.

Dolazak inozemnih putnika u Tursku omogućen je uz mjere liječničkog pregleda i eventualnog PRC testa samo za osobe sa simptomima. Osobe koje ulaze Republiku Tursku, od 11. lipnja više ne podliježu mjerama karantene i/ili samoizolacije u trajanju od 14 dana, kako stoji na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

image
Memorijal Borisa Hanžekovića
Boris Kovacev/Cropix

Da je tako, potvrdila je i naša najtrofejnija atletičarka Sandra Perković (30) koja se prije nekoliko dana zaputila u tu dugo željenu europsku destinaciju.

image
Sandra Perković u Istanbulu
Instagram

Nakon što je deveti put pobijedila u bacanju diska na Međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu sportski suradnici i budući supružnici Sandra Perković i njezin trener Edis Elkasević (37) odabrali su Istanbul kao destinaciju za svoju listopadski odmor.

U Istanbulu uživaju, istražuju grad, a gotovo svaki detalj sa svog idiličnog putovanja Sandra dijeli s pratiteljima na svojim društvenim mrežama.

Njenih 113 000 fanova posebno je oduševila fotografija na kojoj se ljubi s Edisom na klupici ispred Aja Sofije, a u opisu mu je poručila: ‘Ti me činiš sigurnom, a ja ću tebe održati divljim’.

Grad su razgledavali u sportskim modnim kombinacijama, a po ulasku u jednu od najpoznatijih svjetskih džamija kako bi razgledali i unutrašnjost Sandra se zaogrnula crnim šalom.

image
Sandra Perković u Aja Sofiji
Instagram

Uz Aja Sofiju, Sandra i Edis su obišli i Topkapi Saraj, istanbulsku palaču koja je skoro 400 godina bila glavnom rezidencijom osmanskih sultana, te Palaču Dolmabahče smještenu u istanbulskom okrugu Beşiktaş, na europskoj obali Istanbula, koja je dugo služila kao glavno upravno središte Osmanskog carstva.

image
Sandra Perković ispred Palače Dolmabahče
Instagram

Sandra i Edis isprobali su i najbolje od turske gastronomske ponude.

image
sandra perković turska instagram

Uživali su u romantičnoj večeri uz mesne specijalitete, rižu i vino u restoranu Constantine's Ark u ulici Hoca Paşa koja je poznata po malim restoranima s tradicionalnom ponudom. Sljedeće jutro, zasladili su se baklavama te kavom o rahatlokumom u Şerbethane nargila cafeu.

image
sandra perković turska instagram

Inače, naša atletičarka je nedavno u intervjuu za magazin Gloria priznala kako je spremna na brak i obiteljski život. Rekla je da planira vjenčanu ceremoniju u Istri.

- On me zna i najbolju i najgoru. Naša dugovječnost je upravo u tome što me on ne osuđuje ni najbolju ni najgoru jer, nekako bih rekla, ima on te trenerske crte i u privatnom životu. On razumije, nikad neće napadati, uvijek prvo nađe sve razloge zašto se nešto dogodilo i onda donese zaključak. Mislim da se poštujemo, kako ja njega poštujem na terenu i izvan terena, da on isto tako mene poštuje na obje stavke. Zato nas dvoje idemo naprijed. Zato nas dvoje možemo! Kad se razdvojimo na dva sata, ja dođem puna dojmova, kao da nas nije bilo tri dana. Povezani smo, on mi je najbolji prijatelj, životni partner, trener, sve u jednom - rekla je tada Sandra.

image
Sandra Perković
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:31