DRUGO POLUFINALE DORE

U finale prošli Baby Lasagna, Kedžo, Alen Đuras, ali i Natalie unatoč tehničkoj grešci...

Pratili smo uživo prijenos Dore - hrvatskog nacionalnog izbora za pjesmu Eurovizije

Baby Lasagna; Lara Demarin, Natalie Balmix; Damir Kedžo

 Renato Branđolica/

Večeras smo slušali 12 pjesama koje su se natjecale u drugom polufinalu Dore, a publika je odabrala 8 pjesama koje su prošle u finale koje ćemo gledati u nedjelju u 20:15 na prvom programu HRT-a. Redoslijed nastupa u finalu Dore HRT će objaviti uskoro. Sljedeće pjesme plasirale su se u finale:

Alen Đuras - A Tamburitza Lullaby

Natalie Balmix - Dijamanti

Vatra - Slatke suze, gorka ljubav

Damir Kedžo - Voljena ženo

Lara Demarin - Ne vjerujem ti

Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Marcela - Gasoline

Boris Štok - Can We Talk

Voditelji druge polufinalne večeri bili su Duško Ćurlić i Anja Cerar. U show programu nastupila je predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024. - Raiven. Na slovenski natječaj pristiglo je stotinjak kompozicija, a nakon preslušavanja i ocjenjivanja Raiven je izabrao žiri međunarodnih stručnjaka.

Pjevačica imena Sara Briški Cirman je mezzosopranistica i pop pjevačica, a na Eurosongu će pjevati pjesmu ‘Veronika‘, inspiriranu legendom o Veroniki Desinićkoj. Pjesmu autorski među ostalima supotpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out, koja je prošle godine oduševila na Eurosongu. Osim nje, publiku u studiju i pred malim ekranima zabavio je i Martin Kosovec, ovogodišnji pobjednik showa ‘The Voice‘. Gledatelji su po prvi put mogli čuti ‘Maštariju‘. Martin svoju pjesmu objavljuje s Universal Music Hrvatska, a suradnju je nastavio sa svojom mentoricom Vannom, koja potpisuje tekst.


Live prijenos događaja:

21:50 Stigli su rezultati. U finale ide osam pjesama:

Alen Đuras - A Tamburitza Lullaby

Natalie Balmix - Dijamanti

Vatra - Slatke suze, gorka ljubav

Damir Kedžo - Voljena ženo

Lara Demarin - Ne vjerujem ti

Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Marcela - Gasoline

Boris Štok - Can We Talk


21:45 U show dijelu programa nastupa i Martin Kosovec, ovogodišnji pobjednik showa The Voice. Gledatelji po prvi put mogu čuti ‘Maštariju‘. Martin svoju pjesmu objavljuje s Universal Music Hrvatska, a suradnju je nastavio sa svojom mentoricom Vannom, koja potpisuje tekst.


21:41 Raiven izvodi pjesmu ‘Veronika‘ s kojom će predstaviti Sloveniju na Eurosongu.


21:35 Nastupa predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024. - Raiven.


21:34 Glasanje je završilo. Uskoro stižu rezultati. U finalu ima mjesta za osam pjesama.


21:27 Glasanje traje, a reakcije na Doru se ne prestaju nizati na društvenim mrežama. Sve reakcije možete pogledati ovdje.


21:19 Čuli smo 12 skladbi, a osam najboljih koje prolaze u nedjeljno finale odredit će glasovi gledatelja (SMS i pozivi). Glasanje je započelo.


21:12 Posljednja večeras nastupa Marcela Oroši, koja će se predstaviti pjesmom ‘Gasoline‘. Riječ je o spoju energičnog popa i prizvuka osamdesetih.

image

Marcela Oroši

Renato Branđolica/hrt/
image

Marcela

Vanesa Pandzic/Cropix

21:09 Natalie Balmix, 26-godišnja zagrebačka pop pjevačica, svoj je glazbeni put započela sudjelovanjem u prvoj sezoni glazbenog showa ‘IDJ show‘, a sada se na Dori predstavlja pjesmom ‘Dijamanti‘. Na toj je pjesmi surađivala s Darkom Dimitrovim i Lazarom Cvetkoskim.

image

Natalie Balmix

Renato Branđolica/hrt/

Čini se da je na kraju došlo do tehničkih poteškoća. Naime, kada je Balmix završila s pjevanjem, a svjetla se ugasila, zasvirala je matrica na kojoj se nalaze instrumental i njezin vokal. Balmix se pomalo kiselo nasmijala, a matrica je ubrzo ugašena.

image

Natalie Balmix

Vanesa Pandzic/Cropix

21:07 Voditelj je najavio Natalie Balmix i Marcelu.


21:04 Damir Kedžo do sada je već tri puta nastupao na Dori: 2005. s grupom Saša, Tin i Kedžo s pjesmom ‘Zašto‘, 2020. s pjesmom ‘Divlji vjetre‘ s kojom je i pobijedio, ali nikad nije otišao na Eurosong zbog otkazivanja tog natjecanja zbog pandemije koronavirusa, te 2023. s pjesmom ‘Angels and Demons‘. Ove se godine predstavlja baladom ‘Voljena ženo‘.

image

Damir Kedžo

Renato Branđolica/hrt/

21:00 Vatra ne pripada nijednom žanru, tvrdi njezin frontman Ivan Dečak pa su tako u novoj pjesmi ‘Slatke suze, gorka ljubav‘ spojili programing i elektroniku s mandolinom koju svira Sanja Vrančić.

image

Vatra

Renato Branđolica/hrt/

20:59 Voditeljica je najavila bend Vatru i Damira Kedžu.


20:55 Slavonka Meri Androković nova je pjevačica popularne grupe ET, koja će se na ovogodišnjoj Dori predstaviti pjesmom ‘Pametnom dosta‘. Vidjet ćemo hoće li publika to isto pomisliti nakon njihova nastupa i hoće li se ET uspjeti plasirati u finale.

image

ET

Renato Branđolica/hrt/

20:52 ‘Lasagnamania‘ traje već tjednima, a iako još nije ni izabran, Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, već je favorit ovogodišnje Dore i potencijalni predstavnik Hrvatske na Eurosongu. Večeras će se predstaviti sa svojom popularnom pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim‘, za koju je nedavno objavio i spot te je nakon te objave Hrvatska na eurovizijskim kladionicama skočila sa sedmog na treće mjesto.

image

Baby Lasagna

Renato Branđolica/hrt/

"Jako sam zadovoljan nastupom", kaže nam favorit Dore, Baby Lasagna, koji je tijekom svoje točke na bini vješto spojio moderno i tradicionalno. Za njegovu izvedbu publika u HRT-ovom studiju ‘Anton Marti‘ nagradila ga je gromoglasnim pljeskom.

image

Baby Lasagna na Dori

Privatna Arhiva/
image

Baby Lasagna na Dori

Privatna Arhiva/
image

Baby Lasagna

Vanesa Pandzic/Cropix

20:51 Voditelj je najavio Baby Lasagnu i ET.


20:47 Nakon uspješne 2023. godine, Boris Štok se vraća na Doru s pjesmom ‘Can We Talk‘, koju potpisuje irski dvojac Aidan O’Connor te John Doherty.

image

Boris Štok

Renato Branđolica/hrt/

20:43 ‘Od kad te sanjam‘ naziv je pjesme s kojom će se na Dori predstaviti The Splitters, jedan od bendova splitskog novog vala. Pozornica Dore poznata im je još od prošle godine kada su se predstavili pjesmom ‘Lost and Found‘ i ostvarili četvrto mjesto.

image

The Splitters

Vanesa Pandzic/Cropix

20:42 Voditeljica je najavila bend The Splitters i Borisa Štoka.


20:39 Iako je debitant na Dori, Alen Đuras nije stran eurovizijskoj pozornici, s obzirom na to da je 2017. godine već bio dio hrvatskog tima na Eurosongu u Kijevu. Na Eurosongu u Kijevu Alen je pjevao prateće vokale tadašnjem hrvatskom predstavniku Jacquesu Houdeku, a tog iskustva prisjeća se s osmijehom. Ovog puta nastupa sa svojom pjesmom ‘A Tamburitza Lullaby‘ koju potpisuju autorski tim iz Švedske Saunacat i Siniša Reljić - Simba. Ova vesela pjesma kombinira suvremenu pop-produkciju Šveđana s autentičnim elementima hrvatske tambure.

image

Alen Đuras

Renato Branđolica/hrt/
image

Alen Đuras

Vanesa Pandzic/Cropix

20:36 Treća večeras na pozornicu dolazi Lara Demarin s pjesmom ‘Ne vjerujem ti‘. Laru smo upoznali još 2018. kada je surađivala s Matijom Cvekom i bendom The Funkensteins.

image

Lara Demarin

Renato Branđolica/hrt/

20:34 Voditelji su najavili Laru Demarin i Alena Đurasa.


20:31 Mladi Vinkovčanin James Night izvodi pjesmu ‘Nebo plače‘. Pjesmu karakterizira plesna melodija kojom James pjeva o oslobođenju. Za glazbu i aranžman zaslužan je Pete Spruce, producent poznat po hitovima ‘Don‘t Let Me Go‘, ‘Hold My Love‘ i ‘Toxic‘.

image

James Night

Renato Branđolica/hrt/
image

James Night

Vanesa Pandzic/Cropix

20:27 Prva na pozornicu dolazi mlada talentirana glazbenica koja je ljubav prema muzici naslijedila od djeda Arsena, bake Gabi i tate Matije Dedića. Lu Dedić otpjevat će pjesmu ‘Plavi leptir‘ Mire Lesića Lesiquea.

image

Lu Dedić

Renato Branđolica/hrt/
image

Matija Dedić i Lu Dedić

Boris Ščitar/hrt/

20:19 Počela je druga polufinalna večer Dore, voditelji su Duško Ćurlić i Anja Cerar.

image

Voditelji Anja Cerar i Duško Ćurlić

Boris Ščitar/hrt/

Večeras pratimo drugu polufinalnu večer Dore, izbora hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, koji se ove godine održava u studijima HRT-a na zagrebačkom Prisavlju. Prekosutra, u nedjelju, 25. veljače, očekuje nas finalna večer ovog glazbenog spektakla.

Večeras ćemo čuti još 12 pjesama. Najboljih 8, prema izboru gledatelja (SMS i pozivi), plasirat će se u završnu večer kad ćemo čuti ukupno 16 pjesama od kojih samo jedna, kao predstavnica Hrvatske, odlazi na Eurosong u Malmö. Redoslijed nastupa u finalu Dore Hrt će objaviti tijekom sutrašnjeg dana.

Voditelji druge polufinalne večeri su Duško Ćurlić i Anja Cerar. U show programu nastupa predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024. - Raiven. Na slovenski natječaj pristiglo je stotinjak kompozicija, a nakon preslušavanja i ocjenjivanja Raiven je izabrao žiri međunarodnih stručnjaka.

Pjevačica imena Sara Briški Cirman je mezzosopranistica i pop pjevačica, a na Eurosongu će pjevati pjesmu ‘Veronika‘, inspiriranu legendom o Veroniki Desinićkoj. Pjesmu autorski među ostalima supotpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out, koja je prošle godine oduševila na Eurosongu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:01