‘GORA‘

U Gorskom kotaru predstavljena nova domaća serija, okupila se velika glumačka imena: ‘Ovo je malo drugačije‘

Snimana je tijekom proljeća i ljeta na području Delnica, Ravne Gore, Mrkoplja i Skrada te na obroncima zagrebačke gore i Žumberka

Cijela ekipa TV serije ‘Gora‘

 Nera Simic/Cropix

Serija ‘Gora‘ - koja će se od 2. listopada prikazivati na HTV1 i to u udarnom terminu, ponedjeljkom i utorkom od 21. 15 sati - svoju premijeru nije slučajno imala u Lokvama. Jer, serijal od 22 nastavka koja donosi uzbudljive priče iz perspektive gorskih spašavatelja sniman je na Medvednici, Žumberku, ali i Gorskom Kotaru. Stoga su u subotu, na kišni prvi dan jeseni i savršeno prikladno u Lokvama, u goranskom kraju gdje se odvija i većina radnje, premijerno prikazane prve dvije epizode ove domaće serije koja je u produkciji Antitalenta napravljena za HRT. Atmosfera na premijeri u Lokvama, kraju u kojem je prije pedesetak godina snimana i kultna serija ‘Kapelski kresovi‘ bila je gotovo navijačka. Uz brojne glumce i autorsku ekipu, pretpremijernu projekciju ispratili su i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, a posebni pljesak dobio je glavni glumac Kristijan Petelin koji je rodom iz Lokvi.

image

Uoči TV emitiranja serije ‘Gora‘, prve dvije epizode bile su pretpremijerno prikazane u Gorskom kotaru na svečanoj projekciji

Nera Simic/Cropix

- Da mi je netko rekao da ću prvu veliku ulogu snimati u Gorskom kotaru i premijeru imati u rodnim Lokvama, ne bih mu vjerovao. Ovo je obiteljska serija s puno akcije. Na većini akcija sam sudjelovao i ne znam je li to ista vrsta adrenalina koju imaju pravi gorski spašavatelji, no iz osobnog iskustva mogu reći da kad se penješ na stablo visoko petnaest metara definitivno postoje i doza adrenalina i nesigurnosti, a istovremeno je jako uzbudljivo. Imali smo određene pripreme, da nam bude lakše na terenu, da znamo što radimo. Bilo je zahtjevno, uzbudljivo i posebno iskustvo. Pet mjeseci smo snimali bez prestanka, ali mislim da se trud isplatio. A rekao bih da je nama glumcima čak bilo i lakše nego ostatku ekipe, zato što mi nismo bili na setu svaki dan. Priznanje svakako zaslužuju članovi tima iz režije, šminke, kostima koji su radili tih 98 dana, po 12 sati dnevno i na jako puno lokacija... Njima svaka čast - istaknuo je Petelin.

image

Kristijan Petelin

Nera Simic/Cropix

Osim njega u seriji se u nosećim ulogama pojavljuju još i Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković. U epizodnim ulogama gledat ćemo Ninu Violić, Bojanu Gregorić Vejzović, Gorana Grgića, Jelenu Perčin...

image

Sandra Lončarić

Nera Simic/Cropix
image

Barbara Nola

Nera Simic/Cropix
image

Glumačka ekipa serije

Nera Simic/Cropix

Scenarij su pisali Maja Pek-Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i René Gallo, a serijal su režirali Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radislav Jovanov Gonzo.

- Izašli smo iz studija, okruženje je bilo savršeno i zato je bilo posebno zadovoljstvo raditi. Sigurni smo da će ova serija, koju smo snimali tijekom ljeta i proljeća, svojim napetim pričama, akcijom, ali i emocijama, te pričama o obiteljskim odnosima svojih junaka privući pažnju publike - kaže redatelj Tardozzi.

Među prvima su seriju u Lokvama pogledali i članovi HGSS-a.

- ‘Gora‘ je pogodak i zadovoljni smo time što smo vidjeli. S nestrpljenjem očekujemo pogledati i ostale epizode i mislim da će biti veliki interes javnosti. Sretni smo što smo pomogli i što smo od početka bili uključeni u stvaranje ove serije. Posebna preporuka kolegama da gledaju ‘Goru‘ nije potrebna. Ovo je prvi put da smo kao služba HGSS-a prikazani kroz seriju koja kod nas prolazi jer nam je bilo bitno da se prikaže onako kako to jest i da javnost ne stekne krivi dojam - izjavio je nakon projekcije Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a, čiji su članovi bili savjetnici tijekom pisanja scenarija. Uz ekipu serije HGSS-ovci su bili prisutni i tijekom priprema za snimanje, a za glumce i redatelje organizirana je bila i ‘HGSS školica‘.

image

HGSS-ovci

Nera Simic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:44