TUGA U ŠIBENIKU

U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI PREMINUO NAŠ LEGENDARNI BUBNJAR Karijera mu je bila impresivna, a mnogi ga pamte i po ulozi u 'Kako je počeo rat na mom otoku'

 
 Screenshot: Youtube

U prvim satima Nove godine napustio nas je Vilim Šoda, možda i prvi profesionalni bubnjar ponikao na šibenskoj sceni, piše Šibenik.in.

Šoda je pedesetih godina bio član prvog šibenskog revijskog orkestra, kao i čuvenog Kvarteta braće Trutin koji su vladali plesnjacima u Kutiću, Gimnaziji, hotelu Krka...

- Njegova ekipa znala je u to vrijeme svirati na dva mjesta u istom danu. Nakon plesne matineje sjeli bi na vespe i imali koncert na nekom drugom mjestu - rekao je novinarima njegov sin Milan Mićo Šoda, također glazbenik.

Vili Šoda od kraja sedamdesetih pa do sredine devedesetih je "oženio pola grada", svirajući redovito na svadbama. Jedno vrijeme vodio je KUD iz Tisnog, a Vinko Brešan angažirao ga je za najgledaniji hrvatski film "Kako je počeo rat na mom otoku", u kojem je glumio frontmena grupe Vrata.

- Došao je kraj jednom velikom čovjeku koji je volio glazbu više nego bilo što drugo - kazao je Mićo Šoda.

Vilim Šoda napustio nas je u 87. godini života, a posljednji ispraćaj bit će u petak, 3. siječnja, u 15 sati na šibenskom groblju Kvanj, piše Šibenik.in.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:14