RASKOL SLAVNE GRUPE

U ratu oko Crvene jabuke konačno se oglasio i diskograf: ‘Za nas je samo jedan čovjek simbol benda...‘

Veselimo se uspješnoj diskografskoj suradnji i u narednim godinama, poručuju iz Croatia Recordsa

Crvena Jabuka snimljena 2011. godine

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Nakon što je bivši bubnjar Crvene jabuke koji živi u Kanadi, Darko Jelčić Cunja najavio osnivanje ‘nove Crvene jabuke‘ i teško optužio pjevača Dražena Žerića Žeru s kojim se sudi zbog dugovanja za nastupe sada se službeno oglasila i diskografska kuća Croatia Records.

U tom priopćenju nedvosmisleno staju iza Žere, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Crvena jabuka je veliki brand, jedna je od najaktivnijih grupa i diskografski i koncertno. Isto tako jedna je od rijetkih grupa čiji je

cjelokupni katalog u arhivi Jugotona i Croatia Recordsa na čijoj smo vjernosti svih ovih godina zahvalni. Crvena jabuka postala je sinonim kvalitete prepoznate na ovim prostorima, a mi kao diskografska kuća iznimno smo ponosni što su naša dva brenda povezana već gotovo četrdeset godina", započinju.

image

Dražen Žerić Žera

Duje Klaric/Cropix/Cropix

Za njih je Dražen Žerić Žera apsolutna konstanta benda od njegovog osnutka, a od 1987. godine kada preuzima ulogu pjevača benda svojim je ‘specifičnim vokalom, a potom izgledom i stavom postao sinonim za Crvenu jabuku‘.

"Njegov prepoznatljiv glas nostalgično je obojao stihove, bilo da se radi o ljubavnim pjesmama ili pjesmama o Sarajevu, gradu kojemu su posvetili cijeli album. U posljednjih nekoliko godina Crvena jabuka je koncertno i diskografski jedan od najaktivnijih izvođača. Održali su niz nevjerojatnih koncerata diljem regije i cijelog svijeta pružajući nezaboravne glazbene trenutke, a na samo Valentinovo ove godine napunili su i najveći koncertni prostor, Arenu Zagreb. Dražen Žerić Žera uvijek je isticao da je iskrenost prema publici i emocija koju joj pružaju jedini recept za dugovječnost grupe. Sve ove godine u Crvenoj jabuci svirali su i djelovali mnogi članovi što je uobičajeno za grupe s dugogodišnjom karijerom, ali Žera je onaj koji Crvenu jabuku drži na okupu glasom i svojom pojavnošću. Upravo iz toga razloga njihov aktualni album nosi naziv "Žera & Crvena jabuka - Neka nova jutra" koji je ujedno i njihov dvadeset i treći studijski album koji smo objavili. Veselimo se uspješnoj diskografskoj suradnji i u narednim godinama", zaključuju.

Podsjetimo, Žera nije htio komentirati Cunjin istup kao ni najavu da će sa svojim novim bendom doći i na koncert u Hrvatsku i to već sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:58