POBJEDNICA SUPERSTARA

U Sinju se sprema veliki doček za Hanu, Miro Bulj omogućio besplatno iće i piće; Hana: ‘Pobijedila sam u inat Huljiću!‘

Mlada 17-godišnja Sinjanka u završnici je bila s Petrom Šegedinom, Tonijem Peruškom i Dinom Miklaužićem

Hana Ivković prima trofej

 Rtl/Rtl

Nakon sinoćnje pobjede u RTL-ovom showu "Superstar", Hanu Ivković čeka još jedna fešta, ona u njezinom rodnom Sinju. Cijeli grad se digao na noge nakon što je 17-godišnja učenica trećeg razreda strukovne škole osvojila titulu, nadmašivši muške konkurente u finalu - Petra Šegedina i Tonija Peruška, a u superfinalu i Dina Miklaužića te osvojila 50 tisuća eura nagrade.

image

Finalisti Dino Miklaužić, Hana Ivković, Petar Šegedin i Toni Peruško

Rtl/Rtl

- U Sinju će večeras biti ludnica! Mislim da će se grad baš pokazati kao dobar domaćin kao i uvijek. Pozivam sve u 19 sati na trg. Naš gradonačelnik Miro Bulj organizirao je da se ne plaća ni piće ni hrana, tako da svi mogu uživati, a ja se nadam da ću svojim Sinjanima i zapjevati, jer još ne znam u kakvom su mi stanju glasnice nakon finala - govori staloženo Hana, onako jednako smireno, pribrano kako je i djelovala tijekom cijelog showa izuzev jednog trenutka, onog u recall emisiji što joj je ujedno bio i najteži moment u "Superstaru".

- Sada se osjećam jako dobro. Iscrpljeno i dalje iznenađeno, ali jako dobro. Nešto sam i odspavala, jer malo smo feštali, ali smo onda odlučili da nam je možda najpametnije ići na spavanje. Samo proglašenje mi je djelovalo tako nestvarno. Ono kada znaš da je to kraj, da nema dalje, još jedne subote, još jednog ‘livea‘.... I uopće ne bih rekla da je mi je pobjeda najdraži dio showa. Kada su prozvali ‘Hana‘, osim što sam bila šokirana, imala sam taj osjećaj da se moram rastati od tih ljudi, svi idemo svojim kućama i tko zna hoćemo li se ikad više sastati svih 12. Bilo mi je to nekako baš teško, jer živiš s nekim mjesec dana,... eto baš je zeznuto - otkriva Hana. Negdje pred sam kraj večeri, dok se još nije znao pobjednik, član žirija Tonči Huljić istaknuo je jednu, inače notornu činjenicu - u glazbenim talent showovima uglavnom pobjeđuju dečki, jer glasaju djevojke.

image

Hana Ivković

Rtl/Rtl

- Nije me to obeshrabrilo. Mislim da mi je to samo dalo još jači vjetar u leđa, da pokažem da to cure isto mogu i uspjelo mi je - uzvraća mlada Sinjanka koja osvojeni novac misli usmjeriti u svoju glazbenu karijeru. Neka su joj vrata već otvorena, barem joj je to sinoć poručio drugi član žirija - producent Filip Miletić.

- Naravno da ću mu se javiti, jedva čekam. Neću odmah danas, da ga ne ubijem u pojam, ali već sutra hoću - odgovara uz smijeh. Mobitel sve do našeg intervjua nije otvorila, tako da nije pogledala ni kakve su reakcije.

- Uopće ne želim još ulaziti u telefon, vjerujem da je puno pozitivnih, ali i pokoji negativan komentar, ali to je tako, to je show i moram se s time nositi. Inače volim pročitati i lijepe, ali i te ružne komentare, jer u tim ružnima nekad se zna pronaći poneka istina, pa ih čitam da me malo zadrži na zemlji - govori Ivković. Pitamo je i da li se i ona malo umislila zbog "Superstara" kao njezin konkurent Dino?

- Trik pitanje. Mislim da se Dino nije umislio, već se zezao kada je to rekao. Ali ne znam, ne mogu ja to... Mislim da sam poznata po tome da sam jednostavna i što imam manjak samopouzdanja. A da sam se odmah umislila nakon ovoga, mislim da bi to značilo da sam samo glumila sve ovo, lažirala, što stvarno nisam. Show mi je dakako, podigao samopouzdanje, ali nije napravio od mene nešto što ja nisam - skromno će Hana koju je inače Huljić opisao kao "staru dušu" zbog njezinog izbora pjesama i emocije s kojim ih je izvodila.

image

Hana Ivković

Maja Bota/rtl/Maja Bota/rtl

Tako je bilo i sinoć u finalu kada je među ostalim izvela prekrasnu staru baladu Jadranke Stojaković "Što te nema", s kojom je kako su svi to naglasili, onako baš ‘zakucala‘. Od koga je pokupila taj glazbeni afinitet, ne zna, jer njezini su kaže svi rockeri, a baka Ankica sluša crkvene pjesme.

- Volim vibru te muzike, te lijepe tekstove. Smatram da pjesme koje se danas pišu, većina njih ima neki grubi sadržaj koji se meni baš nešto posebno ne sviđa, a te neke stare, tužne volim, to sam ja - otkriva Hana. Ne zna ni na koga je naslijedila glazbeni talent, jer u obitelji joj baš nešto nemaju sluha, jedino njezina baka ima lijepi glas i pjeva u glazbenom zboru, ali kako kaže uz smijeh; "kod nas svi pjevaju u crkvenom zboru". No zato su joj roditelji, majka Ivana i otac Miroslav, kao i ostatak obitelji ogromna podrška.

image

Hana Ivković

Maja Bota/rtl/Maja Bota/rtl

Nakon što ju je prijateljica Mali prijavila u "Superstar", premda je zbog showa morala izostati iz škole gdje pohađa frizerski smjer, nije bilo nikakvih problema ni što se tiče roditelja ni što se tiče nastavnika. Sve su i službeno riješili što se riješiti moralo, jednoglasno odlučivši da ide u natjecanje i kako se sada pokazalo - nisu pogriješili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 21:03