KATARINA MADIRAZZA

‘Udala sam se, radim keramiku, snimam po Europi i sretna sam, a sada krećem u osvajanje Amerike‘

Nemam namjeru otići iz Hrvatske i želim ovdje raditi, šporučuje glumica koju u seriji ‘Dar Mar‘ gledamo kao Daliborku Grob
Katarina Madirazza
 Franjo Matković

Kreativnosti i svestranosti mlade glumice Katarine Madirazze (28), koju trenutačno gledamo u ulozi osebujne Daliborke Grob u seriji Nove TV 'Dar Mar', doslovce nema kraja. I dok je protekla godina za mnoge bila prilično teška zbog pandemije korone, Katarini su se uloge bez prestanka redale, a bilo je i onih u međunarodnim projektima. Uza sav posao, glumica je u 2020. uplovila i u bračnu luku, a ona i suprug Mislav, unatoč svemu, organizirali su vjenčanje baš po svom guštu. No, kad je Katarina u pitanju izazovima nikad kraja, kako na poslovnom tako i privatnom planu.

Unatoč pandemiji, godina iza vas bila je prilično uspješna?

- Kad je u ovo vrijeme lani krenula pandemija, ja sam upravo završila snimanje 'Ko te šiša' i nisam imala ništa u planu. Pregovaralo se o nekim filmovima, ali ništa konkretno. Pomalo me hvatao i očaj zbog posla, no onda se sve zarolalo. Došla je audicija za 'Dar Mar'. To sam snimila još u karanteni. Jako sam bila uzbuđena i silno sam željela dobiti tu ulogu. Nakon toga došla mi je i ulogica u prvoj srpskoj znanstveno-fantastičnoj seriji 'Beležnica' koja će uskoro izaći na RTS-u. Glavnu ulogu ima Momčilo Otašević, što mi je bilo super jer je i on gostovao kod nas na setu 'Dar Mara'. Imala sam malu ulogu i u 'Dnevniku velikog Perice'. Super iskustvo jer sam prvi put radila s Vinkom Brešanom i mislim da će biti izvrsna serija koja ima pomaknuti, začudni element koji režiseri ne koriste često. Radila sam i kratki film češke koprodukcije 'Slana voda' u režiji Paole Mangano.

image
Katarina Madirazza kao Daliborka Grob u seriji 'Dar Mar'
Nova Tv

Je li vam to bilo posebno zadovoljstvo s obzirom na to da ste studirali u Pragu?

- Zanimljivo je kako te sudbina spoji. Ja sam u Češkoj studirala 2015., kad sam na četvrtoj godini faksa bila na razmjeni. Tamo su mi se otvorile super stvari i tamo sam i dobila želju da idem ganjati internacionalnu karijeru. Tih šest mjeseci možda je najljepše razdoblje u mom životu zbog ljudi, energije. Baš sam uživala. Ostala sam u kontaktu s tamošnjim režiserima, pa smo kasnije radili nekoliko filmova zajedno, a jedan je kratki čak bio i na Cannesu. Ostali su osvajali nagrade po festivalima. Stvarno predivno iskustvo. Ova redateljica je Hrvatica, ali studira u Češkoj. No, nismo se tamo se upoznali. Kad je radila casting za film, a znala je da će snimati u Hrvatskoj i da traži hrvatske glumce, mene je vidjela u 'Počivali u miru' i odmah me vidjela u ulozi. Igrom slučaja se Češka vratila meni.

Gdje se i kad snimao taj film?

- U rujnu lani, u Puli. Snimali smo na brodu. Bilo je veselo jer brod je uvijek izazovan za snimati. Ima sto komplikacija, no mogu reći da je sve prošlo bez ikakvih problema. Držali smo se svih epidemioloških mjera, vrijeme nas je poslužilo i nije moglo bolje. U castu smo bili Filip Križan, Siniša Popović, Maruška Aras i ja. Ekipa je prije bila testirana, svi su bili prije u izolaciji i nije bilo straha od korone. Sad je to u montaži i nadam se da će izaći do kraja godine. Uzbuđena sam i veselim se vidjeti film.

U isto vrijeme trebali ste snimati i u Crnoj Gori?

- Istina, trebao se snimati u rujnu, no cijelo je vrijeme bilo pitanje hoće li ili neće. Već je sve bilo gotovo, napravili smo kostimske mjere i probe i tjedan prije snimanja dio ekipe se zarazio koronom. Prvo su sve odgodili, onda se zakompliciralo s investitorima, pa se sve pomaklo za svibanj ove godine, no vidjet ćemo. To je turski film i sad se čeka da se vidi kako će se izorganizirati i sve je na stand byu. No, odlična je priča.

image
Katarina Madirazza
Franjo Matković

Niste samo stali na Europi, već u rukama imate radnu za Ameriku. Kad planirate put?

- Bilo je pitanju hoću li probati, no pomislila sam kad ću ako ne sad dok sam još mlada i nemam nekih obaveza i djece. Htjela sam izvidjeti. Išla sam tamo prvi put sama 2018. samo da vidim kakvo je tržište i ima li potrebe da se tamo guram i mogu li ja to. I dogodile su se neke super stvari, našla sam agenta, menadžera, upoznala tamo ljude i htjela sam pokrenuti vizu. No, dosta sam je dugo čekala. Svi su govorili da se nikad tako dugo nije čekalo. Prijavila sam se 2019. u rujnu, a odobrenje je došlo tek lani u lipnju. Inače se čeka po tri mjeseca, ne znam je li zbog Trumpa ili korone. Mislila sam otići sad na proljeće, no agentica mi je rekla da nema previše smisla jer tamo je još uvijek svojevrsni lockdown, a otvorile su mi se i neke predstave, pa ću ovo proljeće izdržati ovdje, a na jesen ću otputovati. Nemam namjeru otići iz Hrvatske i želim ovdje raditi, no to mi je platforma da odem tamo na mjesec dana kad ovdje ne bude posla. Odem na audicije i vratim se. Ovdje će mi uvijek biti baza.

U 2020. stigli ste se i udati?

- Svi pričaju o 2020. kao groznoj godini, a meni bude neugodno jer je meni bila stvarno dobra. Ne mogu se požaliti na niti jedan segment i na tome sam užasno zahvalna. Kako je krenulo, moglo je svakako završiti, a završilo je lijepo i presretna sam. Sad će 2021. morati potruditi nadmašiti prošlu. Napravili smo svadbu po svom guštu. Morali smo je zbog epidemioloških mjera smanjiti i to mi je jedino bilo žao, no ljudi su shvatili, naravno. Bilo je i nekih naših malih fora, detalja s kojima smo začinili svadbu i baš je bilo po našem guštu. Svadba je bila u duhu nas, a to nam je bilo važno.

image
Katarina u slobodno vrijeme uživa u radu s keramikom
Nova Tv

Kako se uz sve to još stignete baviti i keramikom?

- Sve je krenulo kad sam u koroni imala slobodnog vremena, iako sam mislila kako ću na tečaj keramike ići kad budem trudna i kad budem imala vremena istraživati. Učestalo sam pratila videa na YouTubeu, išla na tečaj i malo po malo radeći učila. Još uvijek griješim, ali evo baš sam napravila Dar Mar zdjelice i podijelila ih obožavateljima serije i baš su bili sretni. Pitali su i može li se to negdje kupiti. Poslala sam im ih i nadam se da se neće razbiti u pošti. Spojila sam ugodno s korisnim, da njih razveselim, a ja da se ispraksiram. No, ozbiljno razmišljam i o svom brendu, pa ćemo vidjeti. Tko zna, jednog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:39