SVJETSKO STAND-UP NATJECANJE

ULAZAK U FINALE PEDJI BAJOVIĆU UGROŽAVA AZIJSKA KONKURENCIJA 'Znam da je Malezija velika zemlja, ali…'

Naš stand-up komičar nada se ulasku u finale uz pomoć "likeova" i nastupu pred publikom u Helsinkiju

Nakon prihvaćenog poziva iz Los Angelesa od strane Laugh Factory kompanije, organizatora svjetskog natjecanja stand-up komičara, Pedja Bajović je krenuo u pripremu svoje internetske promocije: odabrao je trominutni video svog nastupa na engleskom jeziku, najavio se medijima, pripremio svoje društvene mreže i kada je natjecanje krenulo – u početku je zakasnio da započne!

- Jednostavno, druge obveze su mi odvukle pozornost s ovoga projekta i tek nakon tri dana sam se sjetio da je to već počelo. Na web stranici natjecanja „The Funniset Personi in the World“ me zatekla slika pregleda nas 89 stand-up komičara iz 56 zemalja i moj video koji je po broju glasova bio negdje pri dnu! Onda je krenula moja internetska ofenziva…

Zahvaljujući objavljenom tekstu na Jutarnjem.hr, a koji su prenijeli neki od medija i u Hrvatskoj, ali i regiji te intenzivnom kampanjom na Facebooku te ponešto i Tweeteru, Pedjina pozicija je krenula rasti.

- Bilo je jako zanimljivo gledati kako se iz dana u dan penjem, čak i brže negoli sam očekivao. Nisam gajio iluzije da je to odraz neke objektivne kvaliteta mog nastupa u videu, već ogromnog truda da svoje fanove i prijatelje usmjerim ka glasanju za mene! To je urodilo plodom te sam do jučer neko vrijeme proveo i među prvih 20 što bi me direktno vodilo u finale! A, onda je opet uslijedila „azijska invazija“…

I doista, kada se ode na stranicu ovog globalnog natjecanja može se uočiti da su među prvih petero vodećih stand-up komičara dvojac iz Malezije, Filipinac, Pakistanac i Indonežanka te da je broj internetskih glasova daleko iznad onih koji ih prate. Također, u prvih dvadeset još petero njih iz zemalja najvećeg kontinenta. Iznenađuje i trenutni uspjeh koji postižu predstavnici Ugande, dok predstavnici zemalja Velike Britanije, SAD-a, Kanade ili Australije, gdje je stand-up komedije prava i velika industrija, zasad stoje osrednje ili čak jako loše.

- Bojim se da svi čekaju zadnji tjedan natjecanja koji završava 2. listopada, kada će navaliti na svoju promociju, tako da ništa nije odlučeno. Prije ovog nadmetanja ni u snu nisam očekivao da ću imati preko sto tisuća glasova, a sada vidim da je to nešto što me tek održava na granici ulaska u finale! Očigledno se moram još više potruditi, a svoju pravu komičarsku kvalitetu čuvati za prosinac na finalu u Finskoj!

Pozivamo sve naše čitatelje da na natjecateljskoj web stranici Pedje Bajovića pogledaju njegov trominutni video na temu kako objasniti Amerikancima što je to „former Yugoslavia“ i daju svoj LIKE, kako bi naš stand-up komičar mirno dočekao ulazak u finale i nastup pred publikom u Helsinkiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:36